Emlak Site hayatının avantajları ve dezavantajları nelerdir?

Site hayatının avantajları ve dezavantajları nelerdir?

18.03.2021 - 18:20 | Son Güncellenme:

Kimileri için güvenlik, otopark, spor salonu, oyun parkı, sessizlik ve huzur her şeyden önemlidir. Özellikle çocuklu aileler bu nedenle sitede yaşamayı tercih ederler. Kimi şehir merkezinde, kimi şehrin gürültüsünden biraz daha uzakta konumlanan sitelerde oturmanın artıları ve eksileri var. İşte tüm yönleriyle site hayatının avantajları ve dezavantajları

Site hayatının avantajları ve dezavantajları nelerdir

Sitede yaşam; birden fazla blok apartmanın bir araya gelmesiyle oluşan ve aslında barındırdığı nüfus itibariyle hiç de azımsanmayacak sayıda kişinin birlikte yaşadığı bir seçenek oluyor.

Haberin Devamı

Sitelerin büyüklüğüne göre değişiklik göstermesine rağmen, hemen hemen çoğunda, 7/24 güvenlik hizmeti, otopark, spor imkanları, çocuklar için oyun alanları bulunuyor. Gelişmiş projelerde ise kafe ve restoranlar, alışveriş merkezi, sinema salonu ve doğal yaşam alanları da yer alıyor. Özellikle aileler, korunaklı bir alanda, çocuklarının özgürce büyüyebilmeleri adına sitede yaşam tercih ediliyor. Site hayatının avantajları arasında ilk sırayı alan güvenlik sayesinde, site sakinlerinin izni olmadan hiçbir yabancı siteye giriş yapamıyor. Ayrıca, tüm komşuların birbirini rahatsız etmeyecek şekilde ortak yaşam kurallarına uyulması da sağlanıyor.

Site yönetimleri kimi zaman bir avantaj, kimi zaman ise dezavantaj olarak nitelendiriliyor. Evin bakımı, tesisat onarımı vb. hizmetlerde hızlı çözüm bulmayı sağlarken, sıkı kurallara bağlı kalınması anlamında da zorlayıcı olabiliyor.

Haberin Devamı

Site Hayatının Dezavantajları Neler?

Site hayatının dezavantajları arasında birinci sırayı aidat alıyor. Sitede sunulan hizmetler karşılığında ödenen aidat çoğu zaman bir kira bedeline yaklaşabiliyor. Her ay bu aidatın ödenmesi site sakinlerini zorlayabildiği gibi, tüm olanaklardan da sürekli yararlanılamayacak olması, “boşa ödenen” bir bedel olarak değerlendirmeye yol açabiliyor.

Sitede yaşamı seçenler, şehir merkezindeki hareketli yaşamı da özleyebiliyor. Çoğu site şehrin merkezi alanlarının dışında konumlanıyor. Özellikle kültürel aktivitelerin merkezlerde yoğunlaşması, bu etkinliklere sitelerden katılımı zorlaştırıyor. Sitede yaşayanların çoğu otomobille hareket etmek zorunda kalıyor.