Dekorasyon Volkswagen Bettle Evi Görenleri Hayrete Düşürüyor!

Volkswagen Bettle Evi Görenleri Hayrete Düşürüyor!

Son Güncellenme:

.

Volkswagen Bettle Evi Görenleri Hayrete Düşürüyor

Kaplumbağa, Tosbağa ya da Vosvos. Türkiye’de bu isimlerle de anılan Volkswagen Beetle, tarihin seyrine yön veren figürlerin tasarımlarıyla orijinal formuna kavuşmuş olsa da Volkswagen’ın getirdiği teknik ve kozmetik yeniliklerden nasibini almıştı. Bundan 15 yıl öncesine kadar üretimi devam eden Vosvos’un, ülkemizde olduğu kadar dünyada da kullanıcıları ve fanları var. Hatta Avrupa’daki bazı Bettle fanlarının imza attığı eserler, görenleri hayrete düşürecek nitelikte; Volkswagen Bettle evi gibi.

Haberin Devamı

Salzburg ziyaretinde mutlaka görülmesi gereken yerlerden

Volkswagen Bettle Evi Görenleri Hayrete Düşürüyor

Volkswagen Beetle modelinin hayranı bir mimar düşünün. Markanın ürettiği aracı almak veya bu modele özgü figürleri toplayıp koleksiyon yapmak yerine, yeteneklerinin sınırlarını zorlayarak, Bettle modeline benzer bir ev yapmak isteyen bir mimar. Çılgın mimari fikirlerini hayata geçirmekle ünlenen Markus Voglreiter, Avusturya Salzburg yakınlarındaki Gnigle semtinde konut alıp yenileme fikriyle yanıp tutuşurken, aklına ilginç ve sıra dışı bir fikir gelir. 70’ler tarzındaki evi, eşi benzeri olmayan bir VW Bettle evine dönüştürmeyi başaran Voglreiter, 2003 yılında tamamladığı projesiyle büyük yankı uyandırır.

Volkswagen Bettle Evi Görenleri Hayrete Düşürüyor

Bettle modelinin far bölümlerinin pencere, süspansiyon yaylarının sütunlar şeklinde boy gösterdiği bina, tasarımıyla tam olarak çevre dostu bir yapıya sahip bulunuyor. İzolasyon ve ısıtma sistemleri sayesinde enerji verimliliğinin azami ölçüde uygulanabildiği evin, gündüz saatlerinde yüksek oranda ışık alması mümkün oluyor. Konumlandırılış açısıyla da enerji verimliliği odaklı olduğunu ispat eden Volkswagen Bettle evi, üç katlı bir evden beklenebilecek konforu da fazlasıyla sağlıyor. Ferah ve aydınlık odaları, modern banyosu ve daha nice detayıyla göz dolduran evin, dışı gibi iç kısmı da hayranlık uyandırıyor.

Haberin Devamı

Evin tasarımından hoşlandıysanız bir de “Das Auto”ya göz atın

Volkswagen Bettle Evi Görenleri Hayrete Düşürüyor

Toplam maliyeti 1 milyon doların üzerinde tutan Volkswagen Bettle evi ses getirince, Markus Voglreiter fikirlerini daha geniş çaplı uygulamak için kolları sıvar ve otomobil görünümlü evinin yakınlarında yine otomobil görünümlü bir restoran açmaya karar verir. Bu defa, maliyet konusunda Daniell Porsche tarafından desteklenen Voglreiter, projesini 2 milyon dolara tamamlayabilir. Ortaya çıkan eser ise hem görmeye hem de ziyaret edilmeye değerdir.

Restoran-bar şeklinde işletilen Das Auto, toplamda 650 kişilik kapasitesiyle Bettle evi gölgede bırakmaya aday bir yapı olmasına karşın, Bettle evinin, restorana kıyasla daha çok kişiye ilham kaynağı olduğu açık. İmkanların yetenekle bir araya gelmesiyle ortaya çıkan mimari eserlerin en önemlilerinden biri sayılan Volkswagen Bettle Evi ve Das Auto restoran, Salzburg’a yolu düşen herkesi bekliyor.