Dekorasyon Yıldız Savaşları Hayranları Buna Bayılacak: Yoda Fountain

Yıldız Savaşları Hayranları Buna Bayılacak: Yoda Fountain

Son Güncellenme:

.

Yıldız Savaşları Hayranları Buna Bayılacak: Yoda Fountain

Bazı şeyler vardır ya sevmezsiniz ya da görür görmez aşık olursunuz. Yıldız Savaşları işte böyle bir kaç nesli etkisi altına almayı başaran ve dünyanın her yerinden büyük hayran kitlesine oluşan özel bir film. Eğer Yıldız Savaşları'nı izlediyseniz ya hiç ilginizi çekmez ya da yarattığı dünyanın bir parçası olup uzun zaman öncede çok çok uzak bir galakside bulursunuz kendinizi.

Haberin Devamı

Büyük Jedi Ustası'nı görmek için küçük bir yolculuk

Yıldız Savaşları Hayranları Buna Bayılacak: Yoda Fountain

Yıldız Savaşları evreninde yeni ve eski nesillerin en bilge Jedi olarak kabul ettiği Büyük Jedi Ustası’nın heykelinin bulunduğu Yoda Fountain, San Francisco Güzel Sanatlar Sarayı'na yürüyerek 10 dakika uzaklıkta. Lucasfilm genel merkezinin hemen dışında yer alan etkileyici bronz heykel, her gün bir çok Yıldız Savaşları hayranını etrafında toplamayı başarıyor. Büyük üstat Yoda 900 yaşında olsa da heykelinin geçmişi o kadar da eski değil. Yoda Fountain, Lucasfilm tarafından 2005 yılında yaptırıldı. Jedi Konseyi Üyeleri'ne gönül verenlerin heyecanla uğradıkları çeşme Presidio’nun bilinen turist noktalarından yaklaşık 1,5 kilometre uzakta yer alıyor ve ‘Usta’yı görmek isteyenleri şehir dışına doğru küçük bir yolculuğa çıkarıyor.

Haberin Devamı

Yıldız Savaşları dünyasına özel bir koleksiyon

Yıldız Savaşları Hayranları Buna Bayılacak: Yoda Fountain

Çeşme, Letterman merkezinin B Binası'nın önünde, Letterman Drive'ın hemen dışında Lucasfilm’in lobisinin bulunduğu alanda konumlanıyor. Bu özel lobi, hafta içi sabah saat 8 ile akşam 5 arasında ziyarete açık. Ziyaretçilerin lobinin stüdyonun çalışma alanı içerisinde olduğunu unutmamaları ve iş yerine saygı göstermeleri bekleniyor. Lobi alanında, Yıldız Savaşları dünyasına dair birçok farklı parça ve hatıra eşyası bulunuyor. Bunlar arasından en dikkat çekenler, farklı boyutlarda hazırlanan ışın kılıçları, Stormtrooper heykelleri ve gerçek boyutlu Darth Vader modeli. George Lucas'ın hikayelerinin sürükleyiciliğine ve derinliğine hayran kalanların görmek isteyeceği bir diğer önemli bölüm de yönetmenin en ünlü eserlerine ilham veren kitapların bulunduğu özel seçki.

Yoda'nın orijinal serideki görünümü

Yıldız Savaşları Hayranları Buna Bayılacak: Yoda Fountain

Yoda Fountain'de yer alan ve sadece 60 cm uzunluğunda olan heykel, 800 yıl Jedi eğiten usta Yoda’nın birebir boyutlu bir kopyası olarak hazırlandı. Heykel, yeniden çekimlerde kullanılan bilgisayar destekli modelinin aksine büyük ustanın orijinal Yıldız Savaşları üçlemesindeki yaşlı ve bilge halleri modellenerek yapıldı. Bir havuzun orta kısmına yerleştirilen heykelin dört tarafından alıştığımız çeşmelere benzer şekilde sular akıyor. Ziyaretçiler, klasik çeşme ritüellerini izleyerek Jedi Yüksek Generali'nin heykelinin bulunduğu havuza madeni para atıyorlar. Ancak diledikleri şey şans yerine "gücün onlarla olması".