En Adım adım e - ticaret

Adım adım e - ticaret

19.10.2003 - 00:00 | Son Güncellenme:

Bilgisayar devi Dell, evlere şenlik

Adım adım  e - ticaret



Online alışveriş ile ilgili yapılan tüm araştırmalar gösteriyor ki, bir e - ticaret sitesinin ana sayfası oldukça önemlidir çünkü bu sayfanın hedefi alışverişi teşvik etmektir. Bu yüzden önceki yayınlarımızda ana sayfanızın oldukça sade bir içerikle, sadece kendi ürünüze odaklanması gerektiğini yazmıştık. Bu durumda ana sayfada başka bir şirketin reklamının olması sizi rahatsız edebilir. Ancak yine de, başarıya ulaşmış bir e - ticaret sitesi projesini gerçekleştirdikten sonra, size gelen reklam taleplerini geri çevirmemelisiniz. Başka reklamlar alsanız bile kendi ürünlerinizi müşterinin alışveriş sepetine eklenebilecek bir biçimde ana sayfanızda belirgin bir şekilde sunabilirsiniz. Çünkü e - ticaret'in önemli gelir kaynaklarından birisi olan reklam fırsatını kaçırmamalısınız. Bir e - ticaret sitesine reklam alırken dikkat etmeniz gereken en önemli nokta, kendi ürünüz ile reklamını yaptığınız diğer şirketin birbirini bütünleyici bir ilişkisi olmamasıdır. Ayrıca alınan reklamların sitenizin ana sayfa düzenini bozmayacak tasarımda olmasına da dikkat edin.

Tüketiciye yönelik ev elektronikleri pazarına girdiğini açıklayan ABD'li bilgisayar devi Dell, yakın zamanda piyasaya sürüleceği dijital müzik çalar, online müzik servisi, multifonksiyonlu LCD televizyon ve bilgisayar monitörünün yer aldığı seriyi tanıttı. Firmanın Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO'su Michael Dell yeni geliştirilen ürünler hakkında şunları söyledi: "Bilgisayarla entegre olabilen yüksek performanslı elektronik ürünleri pazara sunarak, müşterilerimiz için önemli olan içerik ve tecrübeyi çok daha yüksek kalite ve değerde sunacağız. Müşterilerimizin müzikten, filmlerden ve kişisel haberleşmeden diledikleri zaman, diledikleri yerde ve diledikleri şekilde keyif almalarını arzu ediyoruz."
Dell'in yılbaşına kadar internet üzerinden satışa sunacağı ürünler arasında, dijital müzik çalar, online müzik servisi, multifonksiyonlu LCD ekranlı televizyon ve bilgisayar monitörü, ev sineması projektörü ve kablosuz
cep bilgisayarı yer alıyor. Dell'in yeni model müzik çalar ve hafıza deposu olan ürünü DJ oldukça şık tasarıma sahip. Cihaz üzerinde 15 GB'lık bellek kapasitesi yer alıyor. Uzun ömürlü pili ve kolay kullanımlı kontrol paneli özel olarak geliştirilen üründe bir de LCD ekran var.
Dell'in yeni model el bilgisayarı Axim X3 ise, bir önceki model olan Axim X5'e göre daha ince ve daha hafif. Axim X3'te seçeneğe bağlı olarak, entegre 802.11b kablosuz bağlantı özelliği de kullanılabiliyor. Dell ayrıca dijital evlerde dijital eğlence merkezi kurulması için yeni yazılım uygulamasını da piyasaya sundu. Dell Media Experience ismindeki bu yazılım sayesinde, kullanıcılar, dijital müzik dosyalarını dinleyebilecek, fotoğraflarına müzik ekleyebilecek, DVD seyredebilecek ve video klip izleyebilecekler.

Nokia'nın yeni model cep telefonu modeli 3660, farklı tuş yapısı, değiş - tokuş kapakları ve 65 bin 500 renk seçeneğiyle oldukça dikkat çekici. Yeni model ayrıca resim ve hareketli görüntü alma olanağı sunan yüksek çözünürlüklü entegre VGA kameraya sahip. Video oynatıcı ve multimedya mesajlaşma (MMS) özelliği bulunan Nokia 3660, hızlı internet bağlantısı sağlayan GPRS (Genel Paket Radyo Servisi) özelliğinin yanı sıra GSM 900/1800/1900 üç bant şebeke sistemini de destekliyor. Yine Nokia tarafından geliştirilen Series 60 platformu yazılımı üzerinde çalışan ürün, kablosuz veri transferi sağlayan Bluetooth, polifonik zil sesleri ve kızılötesi teknolojileriyle uyumlu çalışıyor.

Apple'ın yeni PowerBook G4 serisi, Bilkom tarafından Türkiye pazarına çıkarıldı. Dünyanın en hafif, en ince ve ilk 17 inç modelli serisi olma özelliğine sahip ürün, hızlı kablosuz bağlantı sağlayan saniyede 54Mb'lık 802.11g standardına dayalı yeni AirPort Extreme teknolojisini sahip.
PowerBook G4, yüksek hızda USB 2.0 ucu ile veri transferi yapıyor. Yeni PowerBook'lara yüzlerce yazıcı, tarayıcı, video kamera ve dijital kamera takılabiliyor ve çalıştırılabiliyor. Üç farklı ekran boyutuna sahip PowerBook serisinde, 12.1 inçlik model 1024x768, 15.2 inçlik PowerBook 1280x854 ve 17 inçlik model de 1440x900 piksellik ekran çözünürlüğüne sahip. PowerBook'ların Combo sürücülü modelleri 40 GB'dan 80 GB'a kadar sabit disk sürücü kapasitesine sahip.

Samsung, DVD, VCD, MP3 çalar, CD çalar ve CD Rewriter'ı bir araya getiren ev sineması paketi Samsung Digital Sound Master'ı piyasaya çıkardı. Samsung HT - DB 650 ürün kodlu ev sinema sistemi, 'Digital Sound Master'0 özelliğine sahip. Samsung'un ses teknolojisine kazandırdığı bu sistem Auto Sound Calibration, Live Surround Mode ve Virtual Headphone ile ses kalitesinin sinemadaki kadar kaliteli ve canlı olmasını sağlıyor. 5'li disk kapasitesi bulunan HT - DB 650, tek bir düğmeye basıldığında ses düzeyi ve dağılımını ortama göre ayarlayabiliyor. Cihazdaki 'Virtual Headphone' özelliği ise, stereo yerine 5 kanaldan gelen sesleri kulaklığa taşıyor. Samsung HT - DB650'nin diğer teknik özellikleri ise şöyle: Toplam sistem gücü 450 W, Stereo ses girişi, 30 kanal hafızası.




BUSINESS


Tavşan da çıkarabilir misiniz?
Cüzdanıma sahip olabilirsin, duygularıma asla
Çiller, bebeğine bakıcılık yaptı kendisi Yüzyıl Işıl'ı kurdu
'Merkez Bankası'nın yiğitleri TİM'i bassın!'
eti'nin bilmecesi balla çözüldü
İşadamı ailesi ile 'örnek olmak zorunda'
İstanbul'u terketti, o artık Bodrumlu
ESSELAMÜNALEYKÜM RİSKLER!
Hobisi KOBİ'ler
Çay bardağını en hızlı biz üretiriz
Tekel'e filtre ucu, Kızılay'a oyun kâğıdı üreterek büyüdü
Öğretmen sanıyorduk doktor çıktı...
Şirketlerin 'asgari sermaye şartı'na göre sermaye artırımında tarih tereddütü oluştu
11 yaşında öksüz bir manavdı 51 yaşında 51 market sahibi oldu
iyi şarap stresli üzümden çıkar
Sanal mutfak tasarlatıp, satışını yapıyorlar
Dijital Oyuncaklar
'Sizde kriz çıkınca Rusya ve Çin'e gittik'
Tibet yolcusu kalmasın...