En Gemilerde kongre var

Gemilerde kongre var

08.09.2003 - 00:00 | Son Güncellenme:

ABD'li denizcilik şirketi The Cruise Line'ın gemilerinde gerçekleştirilen kongre ve toplantılara, herkes istediği limandan katılıyor. Kongre boyunca dünya limanları da geziliyor

Gemilerde kongre var



Gemilerde kongre var


Kongreler, iş toplantıları genellikle otellerde, özel kongre saraylarında yapılır. Toplantı uluslararası nitelikteyse, yabancı konuklar eğer fırsat bulabilirlerse kongrenin yapıldığı kenti de görebilirler. Amerikalı denizcilik şirketi The Cruise Line, bu tür toplantıları tam bir turistik etkinliğe dönüştürmek, katılımcılara dünyanın en önemli liman şehirlerini görme olanağı sunmak gibi bir farklılık getirmek istemiş.
The Cruise Line Türkiye Satış Temsilcisi Ergun Güvenç'in verdiği bilgiye göre, şirketin yetkilileri, kendilerine ait Royal Carebbian gemilerde Türk tatilcilerin kruvaziyer turizmindeki rolünü dikkate alarak, uygulamayı Türk işadamlarına tanıtma kararı almışlar. Bu amaçla geçtiğimiz günlerde şirkete ait Sea Dream 1 gemisi İstanbul'a geldi. Türk işadamlarına tanıtım yapıldı.
Şirketin özel dizayn edilmiş gemilerindeki kongreler 'Avrupa turu' ile yapılıyor. Örneğin toplantı uluslararası bir kongre ise katılımcılar kendilerine en uygun limandan gemiye binerek toplantıya katılabiliyorlar. Bu arada liman şehirlerinde ziyaret turları düzenleniyor.

G - 8 zirvesi yapılmıştı
Temmuz 2001'de gemide yapılan G - 8 zirvesi ise büyük toplantılardaki yeni alternatifin en iyi örneklerinden. Gemi en son Avrupa'nın çeşitli ülkelerinden tıp dünyasının önemli isimlerinin katıldığı Tıp Kongresi'ne ev sahipliği yaptı. Kongreye katılan her bir temsilci kendi ülkesinden İstanbul'a hareket ederek, Karaköy Limanı'nda kongreye katıldılar.

Kristal takımlar, Bvlgari sabun
Gemiler, 55 kamaralı ve 100 kişi kapasiteli. Büyük kongreler için de 3 bin 500 kişi kapasiteli büyük Sea Dream gemileri var. Bu gemiler aynı anda birden fazla toplantıya da ev sahipliği yapabiliyor. Kongreler boyunca her bir müşteriye bir garson hizmet ediyor.
Oldukça lüks olan gemilerde, lavabolardaki sabunlar Bvlgari, yemek takımları orijinal gümüşten, bardaklar kristal. Servisler ise 'ginger' araçlarla yapılıyor. Sunulan içkiler dünyanın en pahalı içkileri, sigaralar ise Davidoff.
Uluslararası toplantılar ve kongreler için farklı bir alternatif oluşturan kruvaziyer gemilerde gecelik konaklama ücreti kişi başı 100 dolar ile 500 dolar arasında değişiyor.

BUSINESS