En Prenseslerin modacısı

Prenseslerin modacısı

11.01.2004 - 00:00 | Son Güncellenme:

Prenseslerin modacısı

Prenseslerin modacısı





Ortadoğu'nun iki güzel kadını; Ürdün Kraliçesi Rania ve Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad'ın eşi Esma Esad, son yıllarda moda dünyasının en önemli ilham kaynaklarından oldu. Ünlü modacı Giorgio Armani, Kraliçe Rania'yı 'son zamanların en zarif kadını' olarak tanımladı. İspanyollar'ın ünlü dergisi 'Hola', diğer Arap eşlerinden 'Batılı' eğitimleri ve modern görüntüleriyle ayrılan Esma Esad ve Rania'yı '2003'ün en şık ve seçkin kadınları' için adaylar arasında gösterdi.
Bu gelişme ile birlikte, yeni bir tartışma da başlamış oldu: Esma mı, Rania'mı?.. Sorular 'hangisi daha şık', 'hangisi daha seçkin', 'hangisi daha güzel' olarak değişse de, dünya basınında bu iki kadın sık sık karşılaştırılmaya başlandı.
Ürdün kraliçesi Rania (Rania Al Abdullah) ile Esma Esad'ın (Asma Al - Assad) aslında pekçok ortak yönleri var. İki first lady'nin de 'Batılı' imajı aldıkları eğitimden kaynaklanıyor. Rania gibi Esma Esad da İngiltere'de eğitim almış. İkisinin de babası doktor. 1993 yılında Kral Hüseyin'in oğlu Abdullah'la evlenen Rania, "Oueen of Jordan" ünvanıyla Ürdün'de yaşamaya başlamış. Hafta içinde eşiyle birlikte Türkiye'yi ziyaret eden Esma Esad da, Beşşar Esad'la İngiltere'de tanışmış ve üç yıl önce evlenmiş.

Modacıları aynı
Ortadoğu'nun bu iki zarif kadının 'benzerlikleri'nde, ikisinin de tarzlarına Müslüman bir modacının damga vurmasının büyük etkisi var. Moda dünyasının son yıllarda 'yükselen değeri' olarak görülen ve Paris'te yaşayan Lübnan doğumlu modacı Elie Saab'ın, 'Middle East of Versace' (Ortadoğu'nun Versacesi) olarak anılmasında Rania, Esma ve diğer Ortadoğu kökenli prenseslerin büyük katkısı var.
Kraliçe Rania'nın ısrarları ve desteğiyle büyük defilelere imza atan Elie Saab, Paris ve Milano'daki showroom'larının yanı sıra prensesler ve zengin Araplar için Beyrut'ta da büyük bir atölye açmış. Bu atölyede koleksiyonu dışında, daha çok 'couture' çalışan Elie Saab'ın en önemli iki müşterisi yine Esma Esad ve Rania. Modacının, 2003 Paris defilesini izleyenler arasında Esma Esad da yer alıyor.

40 yaşındaki Elie Saab, önce gece elbiseleri ve gelinlikler dikerek modacılığa başlamış. 1990'lı yıllarda ünü, prenses müşterileri sayesinde artan Elie Saab, 1997'de İtalya'da Alta - Moda fuarında ilk yabancı dizaynır olarak defile düzenlemiş. 1998'de gece kıyafetlerini Monte Carlo'da Monaco Prensesi Stephanie'nin katıldığı bir defileyle sergileyen modacı, geçen yıl Halle Berry'nin Oscar Ödülü aldığı transparan elbisesiyle adından sıkça söz ettirdi. Oryantal tarzını Batılı / Western görüntüsüyle birleştiren Saab'ı, Hollywood yıldızlarının çok tercih ettikleri biliniyor.



BUSINESS


Türkler'in kılavuzu çinli yavuz
'Bush işini yarım bırakmamalı'
Tüpraş'a temiz para
Turgut Özal 40, Tayyip Erdoğan 20 milyon dolar
Londra'da her gün bir ev satıyor
Markalar sevimli, hatırlanabilir ve sevilebilir olmaya çalışıyorlar
Çocuk da yaptılar, kariyer de
Durumu kanuna uyduruyoruz
Cevdet Bey ve kızları
Vergide beyan ve ödeme süreleri değişti
'Ne alırsan 1 milyon' mağazaları Çin malları ile dolup taşıyor...
Karamehmet'in kreditörü Northway'in Kuzey Irak'ta petrol yatırımı var mı?
İyi, kötü, çirkin...
Sertab, kültürel farkların üzerinden kayıp geçti
Askere e - cüzdan ciroyu yüzde 300 artırdı
Esma Esad ve Kraliçe Ranıa'nın modacısı, "Ortadoğu'nun Versace'si"