En Üç haberde dünya turu

Üç haberde dünya turu

05.10.2003 - 00:00 | Son Güncellenme:

Üç haberde dünya turu

Üç haberde dünya turu




Kadınları 'mobil oyuna' çekmeye çalışıyorlar
Gün geçtikçe daha da büyüyen 'mobil oyun' pazarı, kadınları çekmenin yollarını arıyor. Bu amaçla ilginç oyunlar üretiliyor. Kadınları cezbedebilmek için çok renkli ekranları olan cep telefonlarında 'zeka yüklü' oyunlar geliştiriliyor.
Sektörün hem oyun geliştiren hem de ürün geliştiren her iki tarafı da daha çok kadını oyun dünyasına çekebilmek için çabalıyor.
Analistler İngiltere'de mobil oyun endüstrisinin 50 milyon sterlinlik bir büyüklüğe sahip olduğu dile getirirken nüfusun yüzde 71'inin cep telefonu sahibi olduğu ülkede 2006 yılında bu rakamın 211 milyon sterline ulaşması bekleniyor. Ancak kadınların halen mobil oyunlara ilgisinin erkeklere kıyasla küçük bir oran olduğu belirtiliyor. Kadınları cezbedebilmek için ise daha zeki ve kolay oynanabilir ürünler üretilmeye çalışıldığı dile getiriliyor.

Manchester United'in kârı yüzde 22 arttı
Dünyanın en zengin kulübü olarak gösterilen Manchester United, Peter Kenyon'un CEO olarak atanmasından bu yana ilk kez finansal açıklamada bulundu. Bu açıklamaya göre kulübün vergi öncesi kârı bir önceki yıla göre yüzde 22 artarak 39.3 milyon sterlin olarak gerçekleşti. Hisse başına da 1.5 pence kâr payı dağıtıldı.
Tampa Bay Buccaneers takımının da sahibi olan ABD'li milyarder yatırımcı Philip Anschutz'ın şirketi satın alacağı yönündeki söylentiler, CEO Kenyon'un yerine David Gill'in atanacağının açıklanmasının ardından şimdilik son buldu. Gill, yaptığı açıklamada, spekülasyonların kulübün başarısından kaynaklandığını belirtti.
Geçtiğimiz nisanda gelirlerinde yüzde 34'lük düşüş açıklayan şirketin son açıklamasına göre televizyon gelirleri sayesinde kulüp gelirleri yüzde 18 artarak 173 milyon sterline ulaştı. Açıklamada geçtiğimiz yıl 2.5 milyondan fazla t - shirt'ın satıldığı ve bunlarıın yüzde 40'ının Nike tarafından İngiltere dışında üretildiği de belirtildi.

ABD'de sigortasız sayısı çoğalıyor
2002 yılında sağlık sigortası bulunmayan Amerikalı sayısının 43.6 milyona yükseldiği bildirildi. Bu rakam nüfusun yüzde 15'ine tekabül ediyor. Ülkede işsiz sayısının artması ile birlikte sağlık sigortası sisteminden yararlanamayanların sayısı da giderek yükseliyor. ABD'de sadece geçtiğimiz yıl 2.4 milyon kişinin daha sosyal güvenlik sisteminin dışında kaldığı ifade ediliyor.
ABD'de sigortasız sayısının genel nüfusa oranı, son olarak 1998 yılında tırmanarak yüzde 16.3'e ulaşmıştı. Yönetim ve analistler gelişmeyi 'tehlikeli' olarak nitelemiş, tedbir alınması gündeme gelmişti. 2002 itibariyle açıklanan rakam da 1998 yılı oranından sadece 1.3 puan aşağıda olduğu için tehlikeye işaret ediyor.
Sağlık sigortalı sayısının azalmasındaki en önemli etkenin işten çıkarılanlar olduğu belirtiliyor. Bilindiği gibi ABD sisteminde işten çıkarılanlar sosyal güvenlik sisteminden yararlanma hakkını da kaybediyorlar. Sigortasız sayısındaki artış, aynı zamanda, ABD'de giderek daha fazla kişinin işini kaybettiğini de ifade ediyor.



BUSINESS