EnYöneticilerin çoğu profesyonel binici

Yöneticilerin çoğu profesyonel binici

30.09.2003 - 00:00 | Son Güncellenme:

Yöneticilerin çoğu profesyonel binici

Yöneticilerin çoğu profesyonel binici





Sanayici, bankacı, turizmci... Her sektörden işadamlarının hem kendi sektörel örgütleri, hem de yasa ile kurulmuş odalara 'zorunlu' üyelikleri var. İş dışında da birçoğu kendi hobilerine, ilgilerine göre çeşitli derneklerin üyesi. Ancak bir kuruluş var ki Türkiye'nin (özellikle İstanbul kökenli olan) hemen hemen bütün işadamlarını buluşturuyor: İstanbul Atlı Spor Kulübü!
Atlı Spor Kulübü'nün tam 600 üyesi var. Mustafa Koç, Sakıp Sabancı, İnan Kıraç, Coşkun Ulusoy, Armağan Özgörkey, Rona Yırcalı, Sevil Sabancı, Cem Kozlu, Zoltan Boronkay, Ali Kibar, Tunç Çapa, Gökhan Çarmıklı, Haluk Ulusoy... Daha yüzlerce! Bu 600 üyeden 300'e yakını 'aktif' üye. Düzenli olarak ata binmek amacıyla kulübe geliyor. Diğerleri ise hobilerini korumak ve dostlarını görmek için kulübe gelmeye devam ediyorlar.
Kulübün üyeleri içinde TÜSİAD'ın önde gelen üyeleri dikkat çekiyor. İşadamları Atlı Spor Kulübü'ne aidat olarak yıllık 5 bin 600 dolar (yaklaşık 8 milyar lira) ödüyorlar. Bu aidat, Maslak'taki klübe giriş, ata binme gibi haklardan yararlanmalarını sağlıyor. Yemek, içmek için ayrıca ödeme yapılıyor.

Sabancı, torununu izliyor
Sakıp Sabancı'nın atlara olan düşkünlüğü herkes tarafından biliniyor. Atlı Köşk'ün sırrı da buradan geliyor. Sabancı ata binmiyor. Ancak kızı Sevil Sabancı atlara çok düşkün. Kendisi de at sahibi olan Sevil Sabancı, İstanbul Atlı Spor Kulübü'nün müdavimlerinden. Sevil Sabancı, kızı Melisa'ya da ders aldırıyor. Kulüp yetkilileri Melisa'nin şimdiden 'başarılı bir sporcu' olduğunu belirtiyor. Sakıp Sabancı ise her fırsatta torunu Melisa'yı izlemekten zevk alıyormuş.

Kozlular ailece sporcu
Kozlu ailesi de bu atlı sporu sevenlerden. Cem Kozlu kulüpte yıllarca at binmiş. Şimdi oğlu Mehmet Kozlu biniyor. Cem Kozlu da oğlunun at koşturduğu yarışmaları büyük bir keyifle izliyor. Cem Kozlu Türkiye'de bulunduğu günlerde, akşamları 'dostlarıyla muhabbet' için kulübe geliyor.
Üç kuşak atlı spor ile ilgilenen ailelerden biri de Pisak Ailesi. Pakmaya ve Mustafa Nevzat İlaçları'nın sahibi Pisak ailesi profesyonel olarak bu sporu yapıyor. Mehmet Pisak ile başlayan ata binme sporu İskender Pisak ile devam ediyor. İskender Pisak'ın oğlu Mehmet Pisak da atlı spor ile uğraşıyor.
Ali Kibar, Mustafa Koç, Zerrin Bilimer, Nurettin Hasman, Merve Kurttepeli, Salih Taviloğlu, Haluk Ulusoy, Armağan Özgörkey gibi isimler de akşam sohbetleri için kulübe gelenlerden.

Başkan eski profesyonel
11 yaşında Atlı Spor Kulübü'nde ata binmeye başlayan kulüp başkanı Feyzi Atabek'in 17 Türkiye şampiyonluğu, Balkan Şampiyonluğu ve Akdeniz Oyunları ikinciliği var. Şu an Atalar Giyim'in sahibi Atabek, "Atçılık avcılık gibidir sohbeti boldur. Dayanabilen kalır dayanamayan gider. Bu yüzden sohbetler gecenin geç vakitlerine kadar sürer" diyor.

Türkiye şampiyonu işadamı
Ak Lojistik'in genel müdürü Ogan Sengel 16 yaşından beri ata biniyor. Bu yıl Türkiye şampiyonluğu, Milletler Kupası ve takım olarak Balkan ikinciliğini kazanan Sengel, "Akşam toplantılarım olduğunda sabah erken vakitlerde geliyorum. Bilgisayar başında oturuyoruz ve haliyle beynimiz yoruluyor. Kulübe gelince stresimi atıyorum" diyor.
Ormo Group İcra Kurulu Üyesi Osman Kılıç ve ailesi de atlı sporu bir yaşam tarzı haline getirenlerden. Milli Takım'da uzun süre ata binen Kılıç, beş yaşından beri ata biniyor. Üç kızı ve eşi ile birlikte atlı spor yapan Kılıç, "Birçok ailenin buluşma noktası yemek sofrasıysa bizimkisi Atlı Spor Kulübü. Eşim iş çıkışı çocukları alıp buraya getiriyor. Ben de iş çıkışı buraya geliyorum. İki atımız var. Kulüpte çocuklarıma eğitim veriyorum. 11 yaşındaki kızım Jessica Türkiye'nin en genç milli binicisi ve aynı zamanda Balkan şampiyonu" diyor.
43 yıldır ata binen Alice BBDO Yönetim Kurulu Üyesi Gülümser Kermen de beş yaşından beri at biniyor. Kulübe yakın olsun diye işyerini Maslak'ta kurmuş.
"Öğlen tatillerinde 12.00'da kaçıp 14.00'a kadar ata biniyorum, yaz aylarında çok sıcak olduğu için öğlen binemiyorum o yüzden akşam saat 18.00'dan sonra geliyorum" diyen Kermen, atlı sporun yaşamında büyük bir yer tuttuğunu, tüm sosyal çevresinin de Atlı Spor Kulübü'nde bulunduğunu belirtiyor.

1947 yılında Nuri Oğlakçı tarafında şahıs işletmesi olarak kurulan ve 1956 yılında Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü tarafından satın alınan 40 dönümlük arazinin üzerinde üç kulüp var; İstanbul Atlı Spor Kulübü, Sipahi Hoca ve Galatasaray. Arazinin büyük bir bölümü Atlı Spor Kulübü'ne ait.
İstanbul Atlı Spor Kulübü'nün 600 üyesi var. Faal üye sayısı ise 300. Kulübün kuruluş amacı milli sporcu yetiştiştirmek. Geçen yıl milli takıma 20 sporcudan 11'ini, bu yıl da 9'unu vermiş. Ayrıca at sahibi işadamlarına ahır ve bakım hizmeti veriyor. Binicilik eğitimi de profesyonel hocalar tarafından sağlanıyor.
Kulüp'te, bu yıl çocukları eğitmek için Pony Club kuruldu. Burada işadamlarının çocukları da eğitim alıyor.
Kulübün üyeleri sosyo - ekonomi düzeyi yüksek, 18 - 50 yaş arası, işyeri sahibi, üst düzey yönetici ve öğrencilerden oluşuyor.



BUSINESS


İzmir iktidarlara, iktidarlar izmir'e ters
Kalbi Ege'de, kendi İstanbul'da kalanlar için...
Yediğin içtiğin senin olsun 3 milyar doları anlat
İspirtodan ucuz viski Yeni Rakı'ya karşı
Bu bedeni ayurveda taşıyor
Sanayi ütücülüğünün örtülü 'Mutlu abi'si
Türk markaları rekabete dayanabilecek mi?
Medyada patronluk babadan oğula...
Bağımsız kuruluşların yöneticileri istedikleri maaşı alır, istedikleri harcamayı yapabilir mi?
Ek taşıt vergisinde kafalar karıştı
Üç kardeşin çilesinden Çilek Mobilya doğdu
'Amerikalı dostlar, bizim FATIMA'mızın sizin Misse'lerinizden farkı varsa bildirin'
Hobinin TÜSİAD'ı
Madonna 'gizlice' gelip kaldı, Suudi prensi 65 bavulu için iki oda kapattı
Ofisler çiçek açtı
Kadın çalışana düşük maaş Wal - Mart'ı sallıyor
Tarkan'ın Dudu'sunu 1 milyon kişinin cep telefonuna yüklediler
Biz ne 'kek'şinas bir milletmişiz!
Üç haberde dünya turu

EN ÇOK OKUNANLAR

KEŞFETYENİ

İlgili Haberler