İl Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan açıklamada, Abana, Araç, Bozkurt, Cide, Çatalzeytin, Doğanyurt, İhsangazi, İnebolu, Küre, Seydiler, Şenpazar, Taşköprü ve Pınarbaşı ilçelerinde yoğun kar yağışı nedeniyle yüz yüze eğitim 2 gün daha yapılamayacak. Yoğun kar yağışı nedeniyle kent merkezi ve tüm ilçelerde yüz yüze eğitime 15-16 ve 17 Şubat'ta ara verilmişti.
Söz konusu ilçelerin kaymakamlıklarından yapılan açıklamada, il genelinde önceki gün başlayan kar yağışının aralıklarla etkili olması ve yollardaki buzlanma riski nedeniyle, yüz yüze eğitime 18 Şubat perşembe günü ara verildiği, hamile ve engelli kamu çalışanlarının da bir gün süreyle idari izinli sayılacakları bildirildi. Yoğun kar yağışı nedeniyle kent merkezi ve tüm ilçelerde yüz yüze eğitime 17 Şubat'ta da ara verilmişti.
Kahramanmaraş'ın Ekinözü ilçesinde olumsuz hava koşulları nedeniyle eğitime 1 gün ara verildi. Ekinözü İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, ilçede kar yağışının etkili olduğu bildirildi. Açıklamada, "Aşırı buzlanma ve kapalı olan yollar nedeniyle 18 Şubat Perşembe günü ilçemizde yüz yüze eğitim veren okullarımızda eğitime bir gün süreyle ara verilmiştir." denildi.