Pazarda satılan açık peynirlere de değinen Timur Erk, bu peynirlerin daha doğal ve aşırı tuz içermediğini ifade ederek şunları söyledi: "Bunlar doğal ve aşırı tuz içermeyen peynirler. Tuz raf ömrünün arttığını gösteriyor. Ambalajlı bir gıdanın normal olarak dayanması gerekiyor. Bazen tuz fazla konuyor ama tuz başta kalp sağlığı olmak üzere böbrek sağlığını da bozuyor ve kılcal damarları yüksek tansiyon nedeniyle tehlikeye sokuyor. Burada gördüğümüz tamamen doğal, raf ömrü fazla olmayan bu peynirlerden az miktarda alacağız. Ambalajlı aldığımız peynirleri de hemen sofraya koymayacağız ve ılık suda birkaç kere duruladıktan sonra tüketeceğiz. Aynı durum zeytin için de geçerli."
Erk ayrıca "Topraktan yeni çıkarılmış sebze ve dalından koparılmış meyveler bunlara örnek. Özellikle de turpgillerde vitamin ve mineral var. Onları az haşlanmış olarak yediğimiz takdirde bu vitamin ve mineralleri almış oluyoruz. Sera ürünlerinden uzak duruyoruz" dedi.
Paketli gıdalarda da trafik ışıkları modelinin getirilmesi ile ilgili konuşan Erk, "3 sene evvel Tarım ve Orman Bakanlığı bir yönetmeliğe imza attı. 1 Ocak 2020'den itibaren içinde aşırı miktarda şeker, tuz ve trans yağ olan paketlenmiş gıdalarda trafik ışıklarında olduğu gibi, tüketicilerin görebileceği daire damga yiyecekti. Bu uygulamanın 1 Ocak 2020'de başlaması gerekirken bugün bakanlıktan aldığımız bilgiye göre hazırlıklar tam bitmediği için ötelenmiş durumda. Umarım daha da ötelenmez. Böylece okul kantinlerindeki yönetmelik de bir an evvel öne çekilir ve sağlıklı nesillere kavuşuruz."