17.09.2020 - 11:28 | Son Güncellenme:
DHA
Kentteki tarihi yerleri dolaşan sektör temsilcileri, daha sonra yöresel yemekleri tattı.
TURSAB Başkan Yardımcısı Ali Bilir, Kilise gelmeden önce farklı önyargıları bulunduğunu ifade ederek, Kovid 19un hayatımızda olması nedeniyle, 'acaba neler ile karşılaşacağız? Kovid 19 riski nedir?' diye, böyle bir endişemiz vardı.
Bununla birlikte Kilis sınırda olan bir ilimiz olması nedeniyle güvenlik endişemiz vardı. Bu endişe içerisinde buraya geldik, Kilise geldiğimizden itibaren ön yargılarımız tamamen ortadan kalkmıştır.
Kilisin hem Kovid 19 tedbirleri alınmış, mekansal olarak, şehirsel olarak, kamu neslinde görevliler tarafından gerekli tedbirlerin alındığını gördük.
Çok güvenli bir şekilde gezimizi, seyahatimizi gerçekleştirdik. Kilisin Suriye sınırında olması nedeniyle diğer endişelerimiz ortadan kalkmıştır.
Hiç burada uzaktan düşündüğü gibi olumsuz bir durum söz konusu değildir. Gayet asayiş sağlanmış güvenlikte hiçbir sıkıntı yoktur. İstanbulun bir semtinden güvenlik açısından buranın daha güvenli olduğunu söyleyebilirim. Kilise geldikten sonra birçok yönünü öğrendim. Kilisin tarihten beri tamamen bir gastronomi şehri olduğunu, bir yemek kültürü olduğunu, mutfak kültürünün olduğunu, çok derin ve güçlü olduğunu gördüm.
Hemen yanı başında Gaziantepin olması nedeniyle biraz Gaziantepin gölgesinde kalmıştır. Yetkililerden öğrendiğimiz 240dan fazla yemek çeşidinin, Gastronomi de, mutfak çeşidinin olduğunu öğrendik. İki gündür de 20-30 tanesini de tatma fırsatı bulduk. Hepsi birbirinden farklı lezzettir dedi.