Galeri Yanına aldığı bere katili ele verdi!

Yanına aldığı bere katili ele verdi!

28.12.2023 - 09:56 | Son Güncellenme:

Erzurum’da geçtiğimiz haftalarda Nurullah Soysal’a yolun kenarında TIR'la çarpıp kaçan ve ölümüne neden olan Mehmet Ç. hakkında savcı taksirle ölüme sebep olmaktan yargılanmasını talep etti.

Yanına aldığı bere katili ele verdi

 7 Aralık tarihinde Mehmet Ç. (31), 27 AHF 461 plakalı TIR'la E-80 karayolunda yürüyen Nurullah Soysal'a (52) çarpıp kaçtı. Yol kenarında Nurullah Soysal'ın hareketsiz yattığını gören vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Olay yerine gelen sağlık ekipleri, Nurullah Soysal'ın hayatını kaybettiğini belirledi. Soysal'a çarptıktan sonra kaçan TIR sürücüsü ise Bingöl girişinde gözaltına alındı.

Haberin Devamı

Yanına aldığı bere katili ele verdi

İDDİANAMEDE ŞOK EDEN DETAYLAR

Tutuklu olarak yargılanan Mehmet Ç.’nin E-80 karayolu üzerinde seyir halinde iken cep telefonundan navigasyonu açmaya çalıştığı sırada bir anlık direksiyon hakimiyetini kaybetmesi üzerine yol kenarında yaya olarak yürüyen Nurullah Soysal’a çarptığı ortaya çıktı. Polis güvenlik kameralarından şüpheli araç ve sürücüyü tespit etti. Mehmet Ç. daha sonra verdiği ifadede kaldırıma vurduğunu ya da çukura düştüğünü düşünerek yoluna devam ettiğini söyledi.

Yanına aldığı bere katili ele verdi

Bir süre sonra yolun sağında durarak aracından inen Mehmet Ç., aracının sağ kısmında hasar olduğunu fark etti, yerde bir bere gördü ve bunu yanına alıp Bingöl istikametine doğru devam etti. Mehmet Ç. yola devam ederken kolluk görevlileri kendisiyle irtibata geçti ve yakaladı.

Haberin Devamı

Yanına aldığı bere katili ele verdi

BABASININ BERESİNİ TEŞHİS ETTİ

Mehmet Ç., Karlıova'da güvenlik görevlilerini gördüğü esnada yanına aldığı bereyi aracından dışarı doğru fırlattı. Ancak güvenlik güçleri bunu fark etti. Delil olarak alıkonulan ve Nurullah Soysal'a ait olan bereyi oğlu da teşhis etti. Hazırlanan iddianamede olayın Mehmet Ç.’nin 27 AHF 461 plaka sayılı aracı ile seyir halinde iken trafikte dikkat ve özen yükümlülüğüne aykırı davranarak taksirle hareket etmesi sonucu yaya vaziyetteki Nurullah Soysal’a çarparak ölümüne neden olma şeklinde gerçekleştirdiği belirtildi.

Yanına aldığı bere katili ele verdi

İddianamede Mehmet Ç.’nin 5237 Sayılı Türk Ceza Kanununun 85/1 maddesinde "Taksirle Bir Kişinin Ölümüne Neden Olma" suçunu işlediğine dair hakkında kamu davasının açılması istendi. Mehmet Ç.’nin tutukluluk hali devam ediyor.

Yanına aldığı bere katili ele verdi