Gündem 1 günde 3 şehit

1 günde 3 şehit

25.02.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Diyarbakır Sur’da dün PKK’lı teröristler ile güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada ağır yaralanan Uzman Çavuş Osman Kaplan (36) kaldırıldığı asker hastanesinde kurtarılamayarak şehit oldu.

1 günde  3 şehit

Evli ve iki çocuk babası olan şehidin görev yaptığı Elazığ’dan geçici görevle Sur’a gittiği öğrenildi. Oğlunun şehit olduğunu öğrenince fenalaşan, şeker ve tansiyon hastası baba Mustafa Kaplan, hastaneye kaldırıldı. Şehit Kaplan’ın Elazığ’ta bulunan 7 aylık hamile eşi acı haberi alınca fenalaştı. Kaplan’ın şehit olmasının ardından çıkan çatışmalarda ağır yaralanan Uzman Çavuş Mustafa Hakan Kaçar (26) da tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit düştü. Şehit ateşi evli olan Kaçar’ın ailesinin oturduğu İzmir’le birlikte baba ocağı Afyonkarahisar’a da düştü. Şehidin cenazesi bugün Çalca Köyü’nde toprağa verileceği belirtildi.
Sur’da 8 Şubat’ta PKK’lı teröristlerin keskin nişancı tüfeği kanas ile saldırısı sonucu ağır yaralanarak GATA’da tedaviye alınan Uzman Çavuş Yetkin Erşan da dün şehit düştü. Hatay’ın Payas ilçesinde son yolculuğuna uğurlanan şehidin annesi İlknur Erşan, “Burada ağlamayacağım, kahpeleri güldürmeyeceğim” dedi.