Gündem 1 Haziran'da tam açılma olacak mı? Tam açılma nedir?

1 Haziran'da tam açılma olacak mı? Tam açılma nedir?

31.05.2021 - 09:37 | Son Güncellenme:

Bugün yine çok kritik bir Kabine toplantısı gerçekleşecek. Normalleşmenin konuşulduğu bugünlerde alınacak kararlar 7'den 70'e herkesi ilgilendiriyor. Bu nedenle sıklıkla 1 Haziran'da tam açılma olacak mı? sorusu yöneltiliyor.

1 Haziranda tam açılma olacak mı Tam açılma nedir

Türkiye 17 Mayıs'tan bu yana kademeli normalleşme sürecinde... Bugün yine Kabine toplantısı var ve masadaki konuşardan biri de tam açılma... Özelllikle esnaf normalleşmeye geçilmesini isterken yoğun şekilde de "1 Haziran'da tam açılma olacak mı? Tam açılma nedir?" sorusunu soruyor.

Haberin Devamı

TAM AÇILMA OLACAK MI?

kapanma tedbirlerine rağmen günlük 5000 vaka sayısının altına inme hedefine ulaşılamaması nedeniyle, kısıtlamaların tamamen kaldırılması yerine yeni kontrollü normalleşme adımlarının atılacağı ifade ediliyor.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 17 Mayıs’ta uygulanmaya başlanan kısmi kapanma tedbirlerinin günlük vaka, hasta ve vefat sayılarına yansıması ile aşılama çalışmaları hakkında kabineye detaylı bilgi verecek.

Kabine, Koronavirüs Risk Haritası’nı ve Bilim Kurulu’nun tavsiyelerini dikkate alarak yeni normalleşme adımlarını belirleyecek. Buna göre hafta sonu sokağa çıkma kısıtlamasının illerin risk durumuna göre gevşetilmesi bekleniyor.

KAFE VE RESTORANLAR MÜJDE BEKLİYOR

Kısıtlamanın düşük ve orta riskli illerde tamamen kaldırılması, yüksek ve çok yüksek riskli illerde ise pazar günü devam etmesi gündemde. Halen gel-al ve paket servis şeklinde hizmet veren restoran ve kafelerin faaliyetleri konusunda da adım atılacağı belirtiliyor.

Haberin Devamı

Kabinede, restoran, lokanta, kafe, çay bahçesi gibi yerlerin, çok yüksek riskli iller dışında, faaliyetlerini yüzde 50 kapasiteyle sabah 7 ile akşam 19 saatleri arasında sürdürmesi yönünde karar verilmesi bekleniyor.