Gündem 1 Mayıs’ta Taksim’e Bakan ‘hayır’ dedi

1 Mayıs’ta Taksim’e Bakan ‘hayır’ dedi

25.04.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, dün 1 Mayıs’ın Taksim’de kutlanması için aralarında DİSK, KESK, Türk Tabipleri Birliği ve TMMOB’un olduğu işçi sendikası konferedasyonları ve meslek odalarından bir heyetle görüşme gerçekleştirdi.

1 Mayıs’ta Taksim’e Bakan ‘hayır’ dedi

Heyet, 2.5 saatlik görüşmede 1 Mayıs’ın Taksim Meydanı dahil olmak üzere huzurlu bir şekilde kutlanması talebini Bakan Soylu’ya iletti. Bu yılki 1 Mayıs’ın, 1977’deki olayların 40. yıl dönümü olduğu hatırlatılarak, bu sebeple Taksim’de kutlanılması gerektiğini belirtildi. Ancak, Bakan Soylu bu talebe sıcak bakmadı. DİSK Genel Başkanı Kani Beko, 1 Mayıs’ı Taksim’de kutlamak istediklerini gerekli mercilere ilettiklerini belirterek, “İçişleri nezdinde onay verilmedi” dedi.

Valilik karar verecek

Aynı heyet akşam saatlerinde bu kez İstanbul Valisi Vasip Şahin’le de bir görüşme gerçekleştirdi. Valilikte yaklaşık 45 dakika süren görüşmenin ardından da Beko, 1 Mayıs Birlik Dayanışma ve Mücadele Gününün Taksim’de kutlanması talebini, Vali Şahin’e ilettiklerini ifade ederek, “DİSK, KESK, TTB ve TMMOB’nin terk derdi, başta Taksim olmak üzere Türkiye’nin tüm alanlarında huzur içerisinde, hiç kimsenin burnu kanamadan kardeşçe, birlikte 1 Mayıs Birlik Dayanışma Mücadele ve Gününü kutlamaktır” açıklamasını yaptı. Beko, Türk Tabipler Birliği’nde DİSK, KESK, TMMOB olarak bir araya gelerek ortak bir karar alacaklarını söyledi. Taksim Meydanı’nda 1 Mayıs’a ilişkin resmi kararı İstanbul Valiliği verecek.