Gündem 10 yaşındaki Ayça 185 saat direndi

10 yaşındaki Ayça 185 saat direndi

14.02.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Kahramanmaraş’ta yıkılan 11 katlı bir apartmanın enkazında kalan 10 yaşındaki Ayça Çebni, ekiplerin saatler süren mücadelesi sonucu felaketin 185. saatinde kurtarıldı.

10 yaşındaki Ayça 185 saat direndi

Kahramanmaraş’ta 10 yaşındaki Ayça Çebni, felaketin 185. saatinde kurtarıldı. Depremde Şazibey Mahallesi’nde bulunan Ebrar Sitesi yıkıldı. 8 bloklu 11 katlı apartmanların bulunduğu binanın enkazı altında annesi ile birlikte kalan Ayça Çebni, arama-kurtarma ekiplerinin saatler süren çalışması ile depremden 185 saat sonra kurtarıldı. Genel sağlık durumunun iyi olduğu belirtilen Ayça, tedavisi için hastaneye götürüldü.

Haberin Devamı

Deprem felaketinin 180’inci saatinde ise 12 Şubat Mahallesi’ndeki bir enkazdan daha sevindiren haber geldi. İsminin Hatice Akar olduğu öğrenilen bir kadın, Kırgız ve Türk kurtarma ekiplerinin ortak çalışması sonucunda, sağ olarak çıkarıldı. “Çok üşüdüm, ayaklarımı örtün” diye yardım ekiplerine seslenen kadın, ambulansla hastaneye kaldırıldı.

Hayrullah Mahallesi’nde ise ekipler enkaz bölgesinde bir muhabbet kuşu buldu. Beton yığınlarını üzerine konan muhabbet kuşuna kurtarma ekipleri sahip çıktı. “Şanslı” adı verilen kuşun HAYDİ ekiplerine teslim edileceği belirtildi.

Depremlerde yıkılan 7 katlı bir binanın enkazında da Ayşe Ballı ile kızı ve 25 günlük torunu için çalışmalara devam edilirken, yakınları umutlu bekleyişini sürdürüyor.

Haberin Devamı

Yardıma koşuyorlar

Öte yandan Kahramanmaraş’ta kurulan Rusya Sahra Hastanesi’nde Türk-Rus aile depremzedelerin yardımına koşuyor. 1999 Gölcük Depremi’nde de sahada yer alan Natila Karaman, 1996’dan beri Türkiye’de yaşadığını belirterek “1999 depreminde de biz İstanbul’dan Gölcük’e gittik. Aynı Rus kurtarıcı ekip geldi. Onlara yardımcı olmaya çalıştık, tercüman olduk. O zamandan beri biliyoruz ne kadar çok sıkıntı oluyor” dedi. - DHA, İHA