Gündem 10 YILLIK YAĞMUR 1 GÜNDE YAĞDI

10 YILLIK YAĞMUR 1 GÜNDE YAĞDI

23.11.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

Muğla’nın Marmaris ilçesinde 24 saatte son 10 yılın yağış rekoru kırıldı. Metrekareye 200 kilogram yağmur düşen ilçede çok sayıda işyerini sel suları bastı. Dereler yağmur suları nedeniyle taşarken, bazı yollar da kapandı

10 YILLIK YAĞMUR 1 GÜNDE YAĞDI

İzmir, Edirne, Aydın Didim de sağanak yağıştan olumsuz etkilendi. Marmaris’te gece başlayıp, dün 06.30’a kadar aralıklı olarak devam eden sağanak yağış nedeniyle dereler taşınca trafik saatlerce kapandı, işyerlerini su bastı. Sağanak yağışın son bulmasının ardından başlayan fırtına nedeniyle iki balıkçı teknesi battı ve biri de karaya vurdu. Kıyı kesimdeki birçok restoran ile kafeteryanın sandalye ve masaları denize uçarken ağaçlar yerlerinden söküldü. 15 dakika süren ceviz büyüklüğündeki dolu yağışı da paniğe neden oldu. Yağış nedeniyle toplam 8 trafik kazası meydana geldi. Deniz ve derelerin rengi dağlardan gelen sularla değişirken, ilçe merkezinden Turban mevkiine kadar olan 8 kilometrelik deniz kıyısı kahverengiye döndü.

Haberin Devamı

Aydın’da su baskınları
Aydın’ın Didim ilçesinde de yağış su baskınlarına yol açarken, İzmir’de lodos ve şiddetli yağış nedeniyle vapur seferleri gecikti. Konak bölgesinde metrekareye 17.2 kilogram yağmur düştü. Edirne’de sağanak nedeniyle trafikte zor anlar yaşandı.