Gündem 100. Yıl heyecanı Türkiye’yi sardı

100. Yıl heyecanı Türkiye’yi sardı

26.10.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, ülkenin dört bir yanında kutlanmaya başladı. Edirne’den Kars’a, Sinop’tan Hatay’a kadar tüm kentlerde Cumhuriyet’in 100. yılı heyecanı yaşanıyor.

100. Yıl heyecanı Türkiye’yi sardı

Cumhuriyet’in 100. yılı 29 Ekim’e günler kala yurdun dört bir yanında düzenlenen etkinliklerle kutlanıyor. İzmir’de Ege Ordusu Komutanlığı’nca ordu envanterindeki araçlar, silahlar ve üniteler sergilenmeye başlandı. İnciraltı Kent Ormanı Demokrasi Meydanı’ndaki sergide envantere yeni giren yerli ve milli Fırtına Obüs, zırhlı savaş aracı Pars, Kirpi 2, Kalkan Radar, zırhlı araç Vuran, çok amaçlı zırhlı araç Amazon, patlayıcı keşif imha aracı da yer aldı. Sergiyi Ege Ordusu Komutanı Orgeneral Kemal Yeni de ziyaret etti.

Haberin Devamı

Cumhuriyet tablosu

İstanbul’da Demirören Medya ve Teknoloji Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri ile Demirören Medya çalışanları, Cumhuriyet’in 100’üncü yıl dönümünü, ‘Cumhuriyet Tablosu’ yaparak kutladı. Türk Silahlı Kuvvetleri’nin akrobasi timi Solotürk pilotları, Trabzon Havalimanı’ndan kalkış yaparak gösteri uçuşu gerçekleştirdi. F16 pilotlarının alçak uçuşu, izleyenlere heyecan dolu anlar yaşattı. Çankırı’da, valilik tarafından yürütülen “Cumhuriyetimizin 100. Yılında Çankırı’da 100 Etkinlik” projesi çerçevesinde, İl Jandarma Komutanlığı’na bağlı komando ekipleri tüfekli gösteri düzenledi. Artvin’in Yusufeli ilçesinde bulunan 275 metre yüksekliğiyle Türkiye’nin birinci, dünyanın beşinci en yükseği olan Yusufeli Barajı ve HES’te Cumhuriyet’in 100. yılı kapsamında 45 sporcunun katılımıyla koşu düzenlendi.

Haberin Devamı

Ağrı Dağı da Cumhuriyet’in 100. yılını kutlamak amacıyla zirve tırmanışı yapan 100 dağcıyı ağırladı.

İzmir’de Aliağa Şehit Murat Coşkun Ortaokulu öğrenci ve öğretmenleri, okulun bahçesinde toplanarak “100. Yıl” koreografisi oluşturdu. 450 öğrencinin katıldığı koreografi havadan görüntülendi.

Karaman’da da ellerinde Türk bayrağı ile okul bahçesinde toplanan 300 öğrenci Atatürk resmi yanında ay ve yıldız koreografisi gerçekleştirdi. Osmaniye ve Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde 100 bisikletli ile tur düzenlendi.

100. Yıl heyecanı Türkiye’yi sardı

Hurdadan Atatürk portresi

Muğla’nın Menteşe ilçesinde demircilik yapan Ahmet İftar (44), hurdaya ayrılan araç ve motosiklet parçalarından 9 ay süren çalışma sonucu Cumhuriyet’in 100’üncü yılı için Atatürk portresi yaptı.

İzmir’in Konak meydanında düzenlenen 100. Yılda 100 Zeybek Gösterisi ilgi görürken, el tezgahlarında dokunan ve işlenen geleneksel motiflerin yer aldığı kıyafetlerden oluşan defile beğeni topladı.