Gündem 109 yıl sonra aynı ruhla

109 yıl sonra aynı ruhla

08.01.2024 - 07:00 | Son Güncellenme:

Sarıkamış Harekâtı’nda şehit düşen askerler, harekatın 109. yıl dönümünde anıldı. Sarıkamış’ta düzenlenen yürüyüşe Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak ile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş da katıldı.

109 yıl sonra aynı ruhla

KARS DHA - Sarıkamış Harekatı sırasında donarak şehit düşen binlerce Mehmetçik, törenlerle anıldı. Harekatın 109. yıl dönümü nedeniyle Kars’ta “Türkiye Şehitleriyle Yürüyor” etkinliği düzenlendi. Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş’ın da katıldığı yürüyüş, komando andıyla başladı. Yürüyüşte gençler, Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. yılı nedeniyle 100 metre uzunluğunda Türk bayrağı taşıdı. Muharip uçak ve ‘Çelik Kanatlar’ helikopter gösterisi yaparak törene katılanları selamladı.

Haberin Devamı

5.5 kilometrelik yürüyüşün ardından katılımcılar, tören alanına geldi. Burada soğuk heykel performansı gerçekleştirildi, kahramanlık türküleri seslendirildi. Paraşütlü para motor gösterisi yapılarak Türk bayrağıyla vatandaşlar selamlandı. Sarıkamış 9’uncu Komando Tugay Komutanlığı’na bağlı askerler, harekâta katılan askerlerin kıyafetleriyle alandaki dev Türk bayrağının altında nöbet tuttu.

‘Ölüme yürüdüler’

Törende konuşan Bakan Göktaş, “Bu toprakların kahramanlıklarının şahidi yine bu topraklardır. Hangi taşı yerinden oynatsanız ardında bir destan yatar. İşte şimdi şahidimiz, Sarıkamış’ta, Allahuekber Dağları’nda yağan kardır. Ecdadımız 109 yıl önce burada vatan uğruna gözlerini kırpmadan ölüme yürüdüler. Atalarımızın bize miras bıraktığı bu vatanı korumak ve gelecek nesillere teslim etmek görevimiz” dedi.

Haberin Devamı

“Türkiye’nin dört bir yanından gelen gençlerle beraber buradayız” diyen Bakan Bak da konuşmasında özetle şunları söyledi: “Sarıkamış’ta hüzün var ama gurur var, ruh var, heyecan var, vatan var, millet var, bayrak var. Bununla gurur duyuyoruz. Yine bize karşı düzenlenen her türlü emperyalist oyunlar, onların maşaları, terör örgütleri hepiniz ne yaparsanız yapın asla ve asla bu millete diz çöktüremezsiniz. Bu topraklarda bu millet payidar kalacak. İşte göstergesi burada. Vatan burada, gençler burada, Türkiye burada.”

109 yıl sonra aynı ruhla

Yürüyüşe Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş da katıldı.

Bakan Güler: ‘Mehmetçiğin ölümsüz destanı’

ANKARA Milliyet - Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler de Sarıkamış Şehitlerini Anma Günü nedeniyle bir mesaj yayımladı. Güler, mesajında şu ifadelere yer verdi:

Sarıkamış Harekâtı; vatan aşkının ateşiyle yanan sinesini, keskin ayaza siper eden, gökten kurşun gibi yağan karı, kendisine kefen edinen ve vatana adanmışlık abidesi olarak tarihe geçen fedakâr Mehmetçik’in ölümsüz destanıdır. Sarıkamış Harekâtı ayrıca, başta harp prensipleri ile muharebe sevk ve idaresi olmak üzere askerî açıdan da üzerinde önemle durulması ve ders alınması gereken önemli bir tarihî hadisedir. Bu kapsamda şanlı Türk ordusu, vatanımızı korumak için geçmişte nasıl ki her türlü fedakârlığı göze almışsa, bugün de atalarımızdan aldığı ilhamla ve tarihten aldığı ibret ve tecrübeyle, ülkemize yönelecek tehdit ve tehlikeleri bertaraf etmek, asil milletimizin hak ve menfaatlerini korumak için gece gündüz demeden mücadelesini sürdürmektedir.”