Gündem 11 DGH'lı harekete geçemeden yakalandı

11 DGH'lı harekete geçemeden yakalandı

22.05.2018 - 11:52 | Son Güncellenme:

İstanbul ve Tekirdağ’da terör örgütü PKK’nın gençlik yapılanmasına yönelik yapılan operasyonda 11 kişi gözaltına alındı.

11 DGHlı harekete geçemeden yakalandı

İstanbul’ da terör örgütü PKK’nın gençlik yapılanması DGH’ye (Devrimci Gençlik Hareketi) yönelik olarak düzenlenen operasyonda 11 örgüt şüphelisi yakalanarak gözaltına alındı. Bir tüfek,18 kaleşnikof mermisi, örgütsel döküman ve dijital malzemeyle ele geçirilen ve örgüt kırsalından eylem için İstanbul'a geldikleri belirlenen terör şüphelilerinin yakalandıkları hücre evlerinde 2 bin 600 pakette kaçak sigara ele geçirildi

Haberin Devamı

İstanbul Emniyet Müdürlüğü İstihbarat ekipleri, terör örgütü PKK'nın gençlik yapılanması DGH (Devrimci Gençlik Hareketi) içerisinde faaliyet gösterip, geçmiş tarihlerde korsan eylemlere katılan, siyasal alanda faaliyet gösteren örgüt üyesi şahıslarla irtibat kurup, sosyal medya üzerinden örgüt propagandası içeren paylaşımlar yapan ve örgüt adına kırsal alanda faaliyette bulunduktan sonra ülkemize geri dönüş yaptığı değerlendirilen 16 şahsın yeni eylem arayışları içerisinde oldukları belirlendi.

Yapılan tespitlerin ardından, bir süre takip edilen 17 şüphelinin yakalanması için bu gün sabaha karşı Özel Hareket Şube ekiplerinin desteğinde TEM operasyon timlerince 17 adrese baskınlar yapıldı. Tekirdağ ve İstanbul'da 10 ilçede gerçekleşen baskınlarda haklarında yakalama kararı bulunan 11 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı. Yakalanan şüpheliler Vatan Caddesi’ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne götürülüp sorguya alınırken, 5 şüphelinin yakalanması için polisin çalışmaları devam ediyor.