Gündem 11 yıllık firari ülkenin yüz karası

11 yıllık firari ülkenin yüz karası

02.08.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Yeşilköy’de Burak Şengöçen’in bıçaklanarak öldürüldüğü “Hubble Bubble Kafe cinayeti”nin bir numaralı zanlısı Serhat Aslan 11 yıldır yakalanamadı. Londra’da yaşadığı öğrenilen Aslan kırmızı bültenle aranıyor...

11 yıllık firari ülkenin yüz karası

Kamuoyunun yakından takip ettiği olaylara ilişkin davaya dönüşmüş dosyaların firarilerinin bulunamaması kolluğun eleştirilmesine neden olan başlıklar arasında yer almaya devam ediyor. En uzun süredir firari olan isimlerden biri ise Burak Şengöçen’in (19) bıçaklanarak öldürüldüğü “Hubble Bubble Kafe cinayeti”nin bir numaralı zanlısı Serhat Aslan.

Haberin Devamı

Daha 19 yaşındaydı

Aslan’ın yakalanması için imza kampanyası başlatan Burak Şengöçen’in kız kardeşi Hatice Şengöçen, “Bu firari Türkiye’nin yüz karası” diyor. Tekstil işiyle uğraşan Murat Şengöçen ile Zuhal Şengöçen’in üç çocuğundan biri olan Burak Şengöçen, askere gitmeye hazırlanıyordu. Şengöçen (19), 24 Eylül 2004 tarihinde kız arkadaşı Nurhan Türkbay’la Yeşilköy Hubble Bubble Kafe’ye maç izlemeye gitti. O sırada Nurhan Türkbay’ın eski sevgilisi Fatih Yavuz ve arkadaşları da oradaydı. Şengöçen, tanımadığı 4 gençle bir anda tartışmaya başladı. Olayda kasığından ve karnından bıçaklanan Burak Şengöçen kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi.

Fatih Yavuz, Ferhat Günay ve Fırat Çağrı Yıldırım yakalanırken, bir dönem Anavatan Partisi’nde belediye başkanlığına aday olan ünlü avukat Fikret Aslan’ın oğlu Serhat Aslan, kaçtı. 4 yıl süren davada Fatih Yavuz ve Ferhat Günay 9 yıl 2’şer ay hapse çarptırıldı. Aslan’ın bin poundluk bir evde kirada oturduğu ortaya çıktı. Bu gelişme üzerine Aslan hakkında kırmızı bültenle arama kararı çıkarıldı.

Haberin Devamı

Davanın 11. yılı

Burak’ın kız kardeşi Hatice Şengöçen tarafından change.org adlı sitede imza kampanyası başlatıldı. Hatice Şengöçen, kardeşinin katil zanlısının bulunamamasına ilişkin Milliyet’e şunları söyledi:

“Dava iki ay sonra 11 yılını bitiriyor. Cumhurbaşkanlığı’na kadar tüm yetkili makamlara başvurdum. Entresan olan gazeteci onu bulabilirken polisin bulamaması. İngiltere gibi pahalı bir ülkede yaşıyor. Bir sonraki duruşma ise eylülde. Adalete ve devlete güveniyorum, demiyorum artık. ”