Gündem 112 kişi hakkında gözaltı kararı çıktı

112 kişi hakkında gözaltı kararı çıktı

02.11.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Onursal başkanlığını FETÖ elebaşı Gülen’in yaptığı Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı’nın yönetici ve üyelerine yönelik 112 kişiye gözaltı kararı çıkarıldı, 16 ilde operasyon düzenlendi

112 kişi hakkında  gözaltı kararı çıktı

FETÖ ile iltisaklı ve bağlantılı vakıf ve derneklere yönelik yürütülen soruşturmalar kapsamında onursal başkanlığını örgüt elebaşı Fetullah Gülen’in yaptığı kapatılan Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı’nın yönetici ve üyelerine yönelik 112 kişi hakkında gözaltı kararı çıkarıldı.
Bir kişi cezaevinde
İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, başsavcılığın FETÖ/PDY elebaşı Fetullah Gülen’in sözde onursal başkanı olduğu ve Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile kapatılan Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı’nın (GYV) yöneticileri, üyeleri ve çalışanlarına yönelik soruşturması çerçevesinde, dün sabah İstanbul merkezli, Ankara ve İzmir başta olmak üzere 16 ilde eş zamanlı operasyon başlattı. Hakkında gözaltı kararı verilen 112 şüphelinin yakalanmasına yönelik operasyon kapsamında 45 kişi gözaltına alındı. Yakalama kararı bulunan bir kişinin cezaevinde olduğu ifade edildi.
Gözaltı kararı verilenler arasında FETÖ elebaşı Fetullah Gülen, kapatılan GYV’nin başkanı Mustafa Yeşil, eski Zaman gazetesi genel yayın yönetmeni Ekrem Dumanlı, gazeteci Mehmet Gündem’in de bulunduğu öğrenildi. Gözaltı kararı verilenlerden 35’inin örgütün şifreli haberleşme programı ByLock kullanıcısı olduğu, 56 kişinin Bank Asya hesap hareketlerinde örgüt elebaşının çağrısı doğrultusunda hesap artırımı bulunduğu, listedeki 10 kişinin örgütün çatı dosyasında adının geçtiğine dair bilgiler bulunduğu ifade edildi.
Yapılan araştırmalarda, operasyon yapılan GYV’nin FETÖ’nün üssü olarak faaliyet yürüttüğü, örgütün en büyük finans kaynağı Kaynak Holding’le organik bağı bulunduğu ve özellikle Türkiye hakkında olumsuz propaganda yapan Amerika ve İsrail’de bulunan yabancı kuruluşlara para transferi yaptığı tespit edildi.

Gazeteci Büyükçizmeci gözaltına alındı

Örgüte yönelik daha önceki soruşturmalar kapsamında haklarında yakalama kararı çıkarılınca firar ederek yurt dışına çıkan Ekrem Dumanlı, Bülent Korucu, Erkam Tufan Aytav, Harun Tokak ve Mustafa Özcan. Örgütün en büyük kumpas operasyonlarından birisi olan “Taşhiye kumpası” operasyonunda gözaltına alınıp adli kontrolle serbest kalan Nuh Gönültaş ile örgütün medya yapılanması operasyonunda gözaltına alınıp serbest kalan, Mehmet Gündem ve İzmirli gazeteci Şule Büyükçizmeci yakalanıp gözaltına alınan isimler arasında bulunuyor.
Ali Bulaç ve Kevser Gülen de örgüte yönelik olarak daha önceki soruşturmalarda gözaltına alınıp tutuklanarak cezaevine konmuştu.

Yazarlar