Gündem 12.5 yıla kadar hapsi isteniyor

12.5 yıla kadar hapsi isteniyor

16.10.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Savcılık, Arda Turan-Berkay kavgasıyla ilgili iddianamede futbolcunun cinsel taciz dahil 4 suçtan 12.5 yıla kadar hapsini talep etti. Berkay’ın ise hakaretten 2 yıla kadar hapsi istendi. İddianamede, futbolcunun şarkıcının eşini dürterek, sözlü tacizde bulunduğu ileri sürüldü.

12.5 yıla kadar hapsi isteniyor

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca, futbolcu Arda Turan ile şarkıcı Berkay (Şahin) arasında yaşanan kavgayla ilgili iddianame hazırlandı. İddianamede Arda Turan hakkında ‘cinsel taciz’, ‘kasten yaralama’, ‘silahla ateş etme’ ve ‘ruhsatsız silah bulundurma’ suçlarından 3 yıl 3 aydan 12.5 yıla kadar hapis cezası istendi. Berkay Şahin hakkında ise ‘hakaret’ suçundan 3 aydan 2 yıla kadar hapis cezası talep edildi. İddianame, İstanbul 41. Asliye Ceza Mahkemesi’ne gönderildi. Mahkeme iddianameyi kabul ederse, futbolcuyla şarkıcının yargılanmasına başlanacak.

Haberin Devamı

‘Seni kaçırmazdım’

İddianamede olay şöyle anlatıldı: 10 Ekim’de eşi Özlem Şahin ile İstanbul Emirgan’daki bir gece kulübünde eğlenen Berkay, saat 02.30 sıralarında yemek yemek için erkek arkadaşlarıyla işletmenin girişindeki masaya oturdu. Bu sırada Arda Turan’ın kulüpte arkadaşlarıyla eğlenen Özlem Şahin’in yanına gidip omzundan dürterek, “Güzel kadınsın. Evli olmasaydın seni kaçırmazdım” şeklinde cinsel taciz içerikli sözler söylediği öne sürüldü.

Ruhsatsız ‘Glock’

Özlem Şahin’in bunu eşine anlatması üzerine Berkay’ın Arda Turan’ın yanına gidip, “Eşimi bırakıp geliyorum, seninle konuşacağız” dediği aktarıldı. Bu sırada Arda Turan’ın Berkay’a kafa attığı, şarkıcının hastaneye götürüldüğü kaydedildi. Arda Turan’ın saat 06.20 sıralarında hastaneye gidip Berkay ile bir odaya geçtiği ifade edildi. Arda’nın odada yanında getirdiği ruhsatsız ‘Glock’ marka tabancayı çıkarıp mermiyi ağzına verdiği ve silahı Berkay’a uzatarak “Senin eşin olduğunu bilmiyordum, yengeyi tanımıyordum, bilsem böyle bir şey yapar mıyım? İstersen beni vurabilirsin” dediği vurgulandı. Berkay’ın da “Hatanı kabul edeceksin” diyerek Arda’dan aldığı tabancayı koltuğa bıraktığı bildirildi. Ardından futbolcunun silahı alarak yere doğru bir el ateş ettiği ve hastaneden ayrıldığı belirtildi.

Haberin Devamı

Taşınması yasak silah

İddianamede, Arda Turan’ın olay sırasında kullandığı ‘Glock’ marka tabancanın 6136 sayılı yasaya göre, bulundurulması ve taşınmasının yasak olduğu, hastanede ele geçen mermi çekirdeğinin bu silahtan atıldığı belirtildi. İddianamede, tabancaya el konulması istenirken, futbolcunun kafa atmasıyla Berkay’ın burnunun kırıldığı vurgulandı.

12.5 yıla kadar hapsi isteniyor

‘Arda tutuklansın’?

Berkay’ın avukatı Ayşegül Mermer dün savcılığa dilekçe vererek, Arda Turan’ın “sözlü taciz, genel güvenliğin kasten tehlikeye sokulması, silahla tehdit ve ruhsatsız silah taşıma” suçlarından tutuklanmasını istedi. Mermer, futbolcu hakkında kamu davası açılmasını da talep etti. Dilekçede, Arda Turan’ın Berkay’a saldırdığı, burnu kırılan Berkay’ın hastanelik olduğu, hastaneye giden Arda Turan’ın şarkıcıyı silahla tehdit ettiği öne sürüldü. Mermer, tazminat davası açacaklarını söyledi. l ÖZDEN ATİK DHA

Yazarlar