Gündem 12. OHSAD Kurultayı için geri sayım başladı

12. OHSAD Kurultayı için geri sayım başladı

26.02.2022 - 12:53 | Son Güncellenme:

Özel Hastaneler ve Sağlık Kuruluşları Derneği (OHSAD) tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen ve sektör profesyonellerini bir araya getiren Sağlıkta Ortak Çözüm Toplantıları-OHSAD Kurultayı için geri sayım başladı.

12. OHSAD Kurultayı için geri sayım başladı

ANKARA Milliyet
 
"Sağlıkta Ortak Gelecek" temasıyla 12. kez düzenlenecek Kurultay, 23-27 Mart arasında Antalya'da gerçekleşecek. Sağlık sektörünün A'dan Z'ye masaya yatırılacağı toplantıda; Sağlık Bakanlığı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Hazine ve Maliye Bakanlığı, Ticaret Bakanlığı, Sosyal Güvenlik Kurumu, hastane idarecileri ve satın alma birimleri, sigorta şirketleri ve sağlık sektörüne ürün ve hizmet sağlayan firmalar yer alacak.

Haberin Devamı

"TÜRKİYE'NİN EN BÜYÜK SAĞLIK SEKTÖR BULUŞMASI"

Kurultay'ın açılış konuşmasını da yapacak olan OHSAD Başkanı Dr. Reşat Bahat, pandemide sektörün zor bir dönemden geçtiğini vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Pandeminin ardından tüm sağlık sektörünü bir araya getireceğimiz için memnunuz. Hem sağlık sektörü olarak bizler hem de vatandaş olarak her birimiz ayrı ayrı zor bir süreçten geçtik. Türkiye'nin en büyük sağlık sektör buluşmasında, pandemi başta olmak üzere sağlık sektörünü yakından ilgilendiren tüm konularda tüm sektör paydaşları ile fikir yurutecek ve ülkemiz için önemli olacağına gönülden inandığımız bazı sonuçlar çıkaracağız. Kamu ve özel ayrımı yapmadan Türkiye'nin sağlık sektörünü dünya sağlık hizmet kalitesi sıralamasında nasıl daha yukarı taşıyabileceğimiz, başta kendi vatandaşlarımız olmak üzere, hasta ile hasta yakınlarına nasıl daha iyi hizmetler sunabileceğimiz öncelikli konularımız olacak. Ortak akıl toplantımızın gelecek dönem sağlık uygulama ve hizmetlerinde çok akıllıca adımlara vesile olabileceğine gönülden inanıyorum."

Haberin Devamı

UZAKTAN SAĞLIK KONUŞULACAK

Sağlık sektörü paydaşlarının yanı sıra vatandaşları da doğrudan ilgilendiren konularda bazı kararların alınacağı kurultayda, şu başlıklar tartışmaya açılacak:

"Sağlıkta Dijitalleşme ve Uzaktan Sağlık Hizmeti Sunumu, Sağlıkta Yeni Trendler ve Öngörüler, Sağlık Sisteminin ve Kuruluşlarının Finansman Sorunları, Değer Temelli Sağlık Hizmeti ve Geri Ödeme Modelleri, Holistik Sağlık Hizmeti, Medyada Sağlık, Sağlık Bakanlığı Mevzuat ve Uygulamaları, Sağlık İnsan Kaynaklarında Yeni Politikalar, SGK Mevzuat ve Uygulamaları, Malpraktis, Defansif Tıp Uygulamaları, Sorunlar ve Çözüm Önerileri."