Gündem 13 yaşındaki kız, dedikodu yüzünden katlettiler

13 yaşındaki kız, dedikodu yüzünden katlettiler

27.03.2008 - 11:24 | Son Güncellenme:

.

13 yaşındaki kız, dedikodu yüzünden katlettiler

Diyarbakır'ın Bismil İlçesi'nde komşularını kızı 13 yaşındaki Aycan Baran'ı, haklarında dedikodu yaptığı iddiasıyla 5 ay önce 94 makas ve bıçak darbesiyle öldüren tutuklu sanıklar 19 yaşındaki Gökhan Aydın ile sevgilisi 16 yaşındaki S.Ç. hakkında ömür boyu hapis istemiyle dava açıldı.

Haberin Devamı

Olay, Bismil İlçesi'nde 5 ay önce meydana geldi. Evlerinin altındaki tütün deposunun yanıda ilköğretim okulu 6'ncı sınıf öğrencisi Aycan Baran'ın cesedi bulundu. Geçirdiği iç kanama sonucu öldüğü saptanan Aycan Baran'ın tecavüze uğramadığı saptandı. Güvenlik güçleri bölgede yaptıkları araştırmada, komşularının briketten örülen duvarın üzerinde kan izleri buldu. Yapılan incelemede kan izleri Aycan Baran'a ait olduğu anlaşıldı. Yapılan aramada öldürülen kızın kanlı elbise parçaları ve cinayet aletlerinden makas da ele geçti.

Polis cinayet zanlısı olarak komşu kızı S.Ç. ve sevgilisi Gökhan Aydın'ı aldı. Cinayeti birlikte işledikleri belirlenen S.Ç. ve Gökhan Aydın, sorgularının ardından tutuklandı.

Haberin Devamı

Diyarbakır Başsavcılığı tarafından sanıklar hakkında hazırlanan iddianamede, S.Ç. ile Gökhan Aydın'ın, cinayeti Aycan Baran'ı mahallede sevgili olduklarını herkese söyledikleri ve haklarında dedikodu yaptığı için öldürdükleri kaydedildi. Sanıkların Aycan Baran'ı evlerine çağırdıkları, alt katında bulunan ve tütün kurutmak için kullanılan depoya indirip öldürdükleri belirtilen iddianamede, Gökhan Aydın'ın elindeki bıçağı Aycan Baran'ı göğüs ve karın bölgesine 7 kez, S.Ç.'nin de elindeki makası genç kızın sırt ve karın boşluğuna 87 kez sapladığı ifade edildi.

İddianamede, Gökhan Aydın'ın Aycan Baran'ı öldürdükten sonra elini yıkayıp depodan çıktığını, kız arkadaşının da yerdeki kanı yıkadığına dair ifade verdiği kaydedilirken kanıtlar dikkate alındığında cinayetin iki sevgili tarafından tasarlanarak işlendiği vurgulandı. İfadelerde öldürülen Aycan Baran'ın cesedinin depodan kim tarafından çıkarılarak araziye atıldığının anlaşılamadığı belirtildi.

Önümüzdeki günlerde Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanmalarına başlanacak Gökhan Aydın ile sevgilisi S.Ç. hakkında TCK’nın 82/1 maddesi uyarınca ‘Canavarca hisle çocuğa karşı kasten öldürmek' suçunu işledikleri gerekçesiyle ömür boyu hapis cezası verilmesi istendi.