Gündem 13 yıl ceza var tutuklama yok!

13 yıl ceza var tutuklama yok!

15.03.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Cömert’in annesi Hatice Cömert, “Hâkim 13 yıl 4 ay verdi ama onu tutuklamadı. Ne yapmak lazım? Ben aslan gibi bir çocuk yetiştirdim. Onu benden aldılar” diye karara tepki gösterdi

13 yıl ceza var tutuklama yok

Hatay’da Gezi Parkı olayları sürecinde zırhlı araçtan attığı gaz fişeğiyle Abdullah Cömert’in ölümüne neden olduğu suçlamasıyla 25 yıla kadar hapis istemiyle tutuksuz yargılanan sanık polis A.K. (30), ‘kastın aşılması suretiyle adam öldürmek’ suçundan 13 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırıldı.

‘Ölüme sebebiyetten’
Balıkesir 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın karar duruşması dün yapıldı. Duruşmaya anne Hatice Cömert, baba Edip Cömert, ağabey Adnan Cömert ile avukatları katıldı. Sanık polis, duruşmaya Diyarbakır’da geçici olarak görev yaptığı için katılmadı. Ailenin avukatı Hatice Can “Ne yazık ki emir verenlerin de yargılanması gerekirdi. Ancak, sadece polis yargılanıyor. Sanık polisin kasten öldürmekten cezalandırılmasını istiyoruz” dedi.
A.K.’nın avukatı İbrahim Uzun ise “Ortada gaz kapsülü yok. Hangi araçtan atıldığına dair bilgi yok. Yanık izi ya da kimsayal madde bulunamadı. Bu nedenle Adli Tıp raporu bilimsellikten uzaktır. Yeniden rapor alınmalıdır. Sanık A.K.’nin fiiliyle bu ölüm gerçekleşmemiştir. Delil yoktur. Tanık ifadeleri çelişkilidir. Sanık polisin de bir ailesi var. Suçu işlemediğine inanıyor. Öncelikle beraatine karar verilmesini istiyorum. İlla bir ceza verilecekse bu basit taksirle ölüme sebebiyet vermekten olmalı” diye konuştu.

‘Elinde bayrak vardı’
Ağabeyi Adnan Cömert, kardeşinin elinde Türk bayrağı bulunduğunu anlatırken, “Polis, bunu göre göre öldürdü. Bu polis hakkında vatan haini olduğu gerekçesiyle de dava açacağız” dedi. Cömert, kardeşinin öldürüldüğü sırada elinde olan Türk bayrağını da gösterdi. Baba Edip Cömert, “Bu polis yüzde 100 haksız” dedi.
Anne Hatice Cömert de “Adalet istiyorum. Oğlum gencecik, masum bir çocuktu. Katil polis oğlumu öldürdüğünde elinde ne taş, ne silah vardı. Sadece Türk bayrağı vardı. Abdocan’ın hayatı o kadar ucuz değil. Oğlumun geleceği vardı, yok ettiler. Katil polis elini kollunu sallayarak geziyor. Onun en ağır cezaya çarptırılmasını istiyorum” diye konuştu.

Haberin Devamı

‘Aslan gibi yetiştirdim’
Kararını açıklayan mahkeme heyeti sanık polise “kastın aşılması suretiyle adam öldürme” suçundan 13 yıl 4 ay hapis cezası verdi. Mahkeme, sanığın polis memuru olması, SEGBİS ile yapılan duruşmalara katılması, delilleri karartma ihtimalinin bulunmaması, sabit adresinin olması, ‘adli kontrol’ tedbirinin yeterli olacağını belirterek tutuklanmasına yer olmadığını kararlaştırdı.
Cömert’in annesi Hatice Cömert, duruşma sonrası sanığa verilen cezanın yetersiz olduğunu savunarak, “Hakim 13 yıl 4 ay verdi ama tutuklamadı. Ne yapmak lazım? Aslan gibi bir çocuk yetiştirdim. Onu benden aldılar” dedi. Avukat Hatice Can A.K’nın ağır bir ceza alması için gerekli yasal işlemleri yapacaklarını söyledi.