Gündem 15 Tatili (Sömestr) ne zaman başlıyor?

15 Tatili (Sömestr) ne zaman başlıyor?

20.12.2016 - 09:06 | Son Güncellenme:

İlkokul öğrencisinden tutun da üniversitede lisans ve lisansüstü öğrencisine kadar hatta öğretmenlerden öğretim üyelerine kadar eğitim alanında emek veren herkesin dört gözle beklediği 15 tatil genelde her senenin Ocak-Şubat aylarına denk gelecek şekilde olur. Bir eğitim ve öğretim yılını iki döneme ayıran 15 tatil yalnızca üniversitelerde ortalama 25 günden fazla sürmekle birlikte, ilkokul ve ortaokullarda 15 gün sürer.

15 Tatili (Sömestr) ne zaman başlıyor

15 Tatili (Sömestr) Nedir?

Haberin Devamı

15 tatil ya da bir diğer ismi ile yarı yıl tatili, bir eğitim yılını yani akademik seneyi iki dönem halinde ayırarak birinci dönem ile ikinci dönem arasında eğitim ve öğretime verilen ara manasına gelir. Öğrenciler birinci dönem aldıkları ortak derslerin tüm sınavlarının ortalamasında aldıkları notların döküm halinde karnesini alıp her dönem sonu bu heyecanı yaşarlar. Her yıl aynı zaman dilimine denk gelememektedir fakat yaklaşık olarak Ocak ayının sonu ve Şubat ayının ilk yarısını kapsadığından adına Şubat tatili de denilmektedir. Eğitim ve öğretim alanında emek veren öğrenciler, öğretmenler ve okulun idari personelleri birinci dönem yaşadıkları tüm yorgunluğu bu süre içinde dinlenerek ve ikinci döneme hazırlık yaparak geçirmektedir. 15 tatilin 2017 senesinin hangi tarihine denk geleceği şimdiden merak ediliyor. Tüm öğrenci ve öğretmenlerin yanı sıra aileler de tatilin ne zaman olacağını merak ediyor. Şimdiden merak edilmesinin sebebi tatilin olacağı zaman dilimine dair önceden plan ve program yapmak istenmesidir. Okulların ne zaman açılacağı ya da kapanacağına dair açıklamalar Milli Eğitim Bakanlığı tarafından her yıl yayımlanan iş takviminde belirtilmişti.

Haberin Devamı

SÖMESTR TATİLİ HAKKINDA DETAYLI BİLGİ ALMAK İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen link bilgilendirme amaçlıdır.

15 TATİL ( SÖMESTR) NE ZAMAN?

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından her yıl yayımlandığı gibi bu yıl da yayımlanan iş takviminde akademik takvime de yer verildi. Bu takvim içinde okulların ne zaman açılacağı, tatilin ne zaman olacağı ve yaz tatiline geçilen okul kapanış tarihinin de ne zaman olacağına yer verildi.

Bu sene 15 tatilin 16 gün olacağını baştan söyleyelim. İş takviminde 2016-2017 eğitim-öğretim sezonunun 19 Eylül 2016 Pazartesi günü başlanacağı ve ilk dönemin sonunun 20 Ocak 2016 Cuma günü olacağı belirtilmişti. Bu durumda ikinci döneme kadar yaşanacak 16 günlük sömestr tatilinin ardından ikinci dönemin başlangıcı 6 Şubat Pazartesi olacaktır. Yaşanacak üç aylık yaz tatilinin ardından 017-2018 eğitim-öğretim yılı ise 18 Eylül 2017 Pazartesi günü başlayacaktır.

Haberin Devamı

UZMANLAR 15 TATİLDE NE YAPILMASINI ÖNERİYOR?

Her sene akademik yılı birinci ve ikinci dönem olarak ayıran sömestr (15 tatil) sırasında hem öğrenciler hem aileleri hem de öğretmenler gerek dinlenmek gerekse de tatil yapmak için bu süreyi değerlendirir. Kişilerin kendilerine göre düzenlediği ve değerlendirdiği bu süreçte uzmanlar da farklı görüşler belirtiyor. Bir öğrencinin eğitim yılı içinde başarılı olabilmesi için aldığı derslerin ya da öğrendiği bilgilerin tekrar etmesi gerekmektedir. 20 Ocak 2016 tarihinde başlayacak 15 tatili öğrenciler dört gözle bekliyor. Ama bu 16 günlük zamanı sadece uyuyarak, gezerek ya da boş zaman geçirerek değerlendirme planı yapanlara uzmanlardan uyarı var: tatilin de ihmal edilmemesi gerektiğini söyleyen uzmanlar ders çalışma zamanı ile dinlenme zamanının birbirine karıştırılmaması gerektiğini söylüyor. Öğrencilerden irinci dönemde aldıkları derslerin ve gördükleri konuların tekrarının yapılmasını isteyen uzmanlar tatilin en iyi şekilde değerlendirilmesinin taraftarı.

Haberin Devamı

Ayrıca öğrencilerin 2017 senesi içinde yararlanacağı diğer resmi tatil günleri ise şöyle;

Yılbaşı: 1 Ocak 2017-Pazar

Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı: 23 Nisan 2017- Pazar

Emek ve Dayanışma Günü: 1 Mayıs 2017- Pazartesi

Gençlik ve Spor Bayramı: 19 Mayıs 2017- Cuma

Ramazan Bayramı: 25-26-27 Haziran 2017

Zafer Bayramı: 30 Ağustos 2017- Çarşamba

Kurban Bayramı: 1-2-3-4 Eylül 2017

Cumhuriyet Bayramı: 29 Ekim 2017- Pazar