Gündem 15 Temmuz hain darbe girişiminin yıldönümünde camilerden sela sesi yükseldi

15 Temmuz hain darbe girişiminin yıldönümünde camilerden sela sesi yükseldi

16.07.2023 - 00:40 | Son Güncellenme:

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz 2016'daki hain darbe girişiminde birlik ve beraberliğin sembolü selalar, Türkiye genelindeki camilerden yeniden yükseldi

15 Temmuz hain darbe girişiminin yıldönümünde camilerden sela sesi yükseldi

FETÖ’nün 15 Temmuz'daki darbe girişimi sırasında millete birlik ruhu aşılayan ve manevi bir güç sağlayan sela sesi, saat 00.13 itibarıyla Türkiye genelindeki tüm camilerden aynı anda yeniden yükseldi. Ankara’da darbe girişiminin 7’inci yıldönümünde Kocatepe Camii’nden okunan sela görüntülendi.

Haberin Devamı

İzmir'de tüm camilerden aynı anda sela sesleri yükseldi

15 Temmuz 2016 yılında gerçekleşen hain darbe kalkışmasının bertaraf edilişinin 7'nci yılında, Türkiye genelinde 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri İzmir'de de gerçekleşti. Konak Meydanı'nı dolduran vatandaşlar, ellerinde Türk bayrakları ile 15 Temmuz'u andı. İzmir'deki etkinliğe Vali Yavuz Selim Köşger, Ege Ordusu Komutanı Korgeneral Kemal Yeni, İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Özuslu, AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı, MHP İzmir İl Başkanı Veysel Şahin ile AK Parti ve MHP milletvekilleri katıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın İstanbul'daki programı canlı olarak led ekranlardan verilirken, program saygı ve İstiklal Marşı ardından da Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Daha sonra Karşıyaka Halk Eğitim Merkezi ekibi Mehteran Konseri gerçekleşti.

Haberin Devamı

15 Temmuz hain darbe girişiminin yıldönümünde camilerden sela sesi yükseldi

Program çerçevesinde saat 21.30’dan itibaren İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, milletvekilleri ve siyasi partilerin İzmir İl Başkanları konuşma yaparken Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın halka hitabı canlı olarak ekranlardan verildi. Daha sonra Kahramanlık Türküleri konseri, zeybek gösterisi, semazen gösterisi, darbe kalkışmasının ilk görüntülerinden oluşan videoların yayınlanırken, program camilerde aynı anda sela okunması ve sahneden fetih suresinin okunmasının ardından sona erdi.