Gündem 15 Temmuz Şehidi Ağaroğlu mezarı başında anıldı

15 Temmuz Şehidi Ağaroğlu mezarı başında anıldı

15.07.2023 - 15:53 | Son Güncellenme:

FETÖ'nün darbe girişimi sırasında Genelkurmay Başkanlığı önünde açılan ateşle şehit düşen Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi son sınıf öğrencisi Yasin Naci Ağaroğlu, şehadetinin 7’nci yılında Korkuteli’ne bağlı Yazır Mahallesi'nde bulunan mezarı başında anıldı.

15 Temmuz Şehidi Ağaroğlu mezarı başında anıldı

Dışişleri eski Bakanı ve Antalya Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu ile Vali Ersin Yazıcı 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü kapsamında düzenlenen programlara katıldı.

Haberin Devamı

Antalya Valisi Ersin Yazıcı ve Antalya Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu, ilk olarak 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü münasebetiyle Korkuteli'ne bağlı Yazır Mahallesi'nde bulunan mezarını ziyaret ederek karanfil bıraktılar.

Korkuteli ilçesi Yazır Mahallesi'ndeki mezarlıkta düzenlenen, “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik” günü anma törenine, Antalya Valisi Ersin Yazıcı, bir önceki Dışişleri Bakanı ve Antalya Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu, AK Parti İl Başkanı Ali Çetin, İl Müftüsü Nazif Fethi Yalçınkaya, Korkuteli Kaymakamı Yalçın Üçüncü, Belediye Başkanı Ömer Niyazi İşlek, siyasi partilerin ilçe başkanları, kamu kurum ve kuruluşlarının müdürleri, şehit Ağaroğlu’nun annesi Zehra, babası Osman Ağaroğlu ile askeri personel ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Haberin Devamı

Korkuteli Müftülüğüne bağlı imamlar şehit mezarı başında Kur'an-ı Kerim okudu. İl Müftüsü Nazif Fethi Yalçınkaya dua etti.

15 Temmuz Şehidi Ağaroğlu mezarı başında anıldı

"BİZİM TARAFIMIZ HER ZAMAN DEVLETİMİZİN YANIDIR"

Kur’an-ı Kerim tilaveti ve duanın ardından mezarlıkta katılımcılara hitap eden 15 Temmuz şehidi Yasin Naci Ağaroğlu'nun babası Osman Ağaroğlu, “Biz kadere inanıyoruz, takdire inanıyoruz. Bizim için ölüm yok almak değil, yeni bir hayata geçiştir. Onun için biz üzüntülü, kederli değiliz. Milletimize, memleketimize hayırlı bir evlat yetiştirme gayretinde olduk. Allaha şükürler olsun ki yüzümüz kirli çıkarmadı. Bütün milletimizin sevgisini kazandırdı. Onun için bizim anlımız açık, başımız diktir. Biz her zaman için milletimize teşekkürde bulunuyoruz. O gün 7 sene önce o darbe girişimizi sırasında Sayın Bakanımıza haber verildiği zaman Allah kendisinden de razı olsun, bir yardımcısını da görevlendirdi. O gece saat 1’e kadar gerek Adli Tıp, gerekse nakliye ve uçak konusunda yardımcı oldu. Kendisine NATO’da verilen görevden dolayı tebrik ediyor ve başarılar diliyoruz” dedi.

Dışişleri eski Bakanı ve Antalya Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu da, “Öncelikle şehitlerimizi yâd ediyoruz. Tüm Türkiye’de törenler düzenleniyor. Bu hain darbe girişimi devlerimizin değişik kurumlarını sızmış FETÖ'cü hainler tarafından gerçekleştirildi. Ama tüm illet olarak askerimiz, polisimiz, güvenlik görevlilerimiz ve milletimiz olarak bu darbe girişimine karşı ayağa kalktık. Milletimize ve ülkemize sahip çıktık. Vatandaşlarımız sokaklara çıkarak vatanını, milletimi ve bayrağını korumak için şehit olmaya hazırlandı. O gece 251 şehit verdik. Yasin Naci Ağaroğlu kardeşimiz de o şehitlerden bir tanesi. Üniversitede okuyordu, bir gelecek onu bekliyordu, ailesi vardı. Söz konusu vatan millet bayrak olunca bunların hepsini bir kenara bırakarak şehadete koştu. Rabbim tüm şehitlerimize rahmetiyle muamele eylesin. Aslında onlara bizim rahmet dilememize ihtiyaçları yok. Şehitlerimizin aileleri bizlere emanetidir. Bugünü unutmayacağız. Ben unutturmayacağım. Hainlere karşı her zaman hazırlıklı olmak lazım. Türkiye’ye karşı, milletimize karşı, her türlü haince düzenlen planların milletçe yıkılmayacağını hatırlatmak lazım. Hainlere karşı, teröristler karşı başta güvenlik görevlilerimiz olmak üzere devletimiz ve milletimiz olarak mücadelemizi sürdüreceğiz” dedi.

Haberin Devamı

Kabir ziyareti sırasında açıklamalarda bulunan Vali Yazıcı ise, öncelikle 15 Temmuz hain darbe girişimini hep birlikte lanetlediklerini belirterek, "Rabbim bir daha böyle üzücü olaylarla Türk milletini karşı karşıya bırakmasın. Bugün burada Yasin Naci kardeşimizi anmak için toplandık. O hain gecede, şehitlerimiz devletimize, milletimize, cumhuriyetimize, ülkemize zarar gelmemesi için canlarını feda ettiler. O hainlerin yapmış olduğu darbe girişimine karşı canlarını siper ederek durdurdular. Yasin Naci kardeşimiz bu ülkenin bekası için, cumhuriyetimiz için, demokrasimiz için gözünü kırpmadan diğer şehitlerimiz gibi canını feda ederek şehadete ulaştı. Rabbim bir daha bu kötü imtihanları milletimize göstermesin inşallah. Osman hocamıza da teşekkür ediyorum. Böylesine güzel bir evladı yetiştirdiği için. İnanıyoruz ki bu ülkede milyonlarca Osman hocamız var. Biz ülkemizin bir tek çakıl taşını kimseye teslim etmeyeceğimiz gibi bayrağımızı da kimse indiremeyecek, ezanımızı da kimse susturamayacaktır. Acımız hala büyük ve taze. Ama büyük millet ve büyük devlet olarak yolumuza devam ediyoruz. Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar olacaktır. Katılımınızdan dolayı hepinize teşekkür ediyor, şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum” şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

Konuşmaların ardından protokol üyeleri, şehit babası Osman Ağaroğlu ve annesi Zehra Ağaroğlu’nu evinde ziyaret etti.