Gündem 164 göçmen yakalandı 98 kaçak kurtarıldı

164 göçmen yakalandı 98 kaçak kurtarıldı

08.10.2023 - 07:01 | Son Güncellenme:

Çanakkale, Balıkesir, Aydın ve Muğla’da düzenlenen operasyonlarda 164 göçmen yakalanırken, 98 göçmen de kurtarıldı. Üç göçmen kaçakçısı da gözaltına alındı.

164 göçmen yakalandı 98 kaçak kurtarıldı

HABER MERKEZİ - Çanakkale’nin Ayvacık ilçesi açıklarında Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri, hareket halindeki durdukları lastik bot içinde 69 kaçak göçmen yakaladı.

Haberin Devamı

Yunanistan unsurları itti

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde de, dün yasa dışı yollarla Yunanistan’ın Midilli Adası’na gitmek isteyen 34 düzensiz göçmen kurtarıldı.

Cunda Adası’ndaki Sahil Güvenlik Komutanlığına getirilen göçmenlere burada yiyecek, içecek, ilaç ve tıbbi malzeme gibi insani yardımlar yapıldı. Aydın’ın Kuşadası ilçesi açıklarında da, Yunanistan unsurlarınca itilen can salı içerisindeki 19 düzensiz göçmen, Sahil Güvenlik ekiplerince kurtarıldı.
Bodrum açıklarında 78 düzensiz göçmen ile iki göçmen kaçakçısı yakalandı. Marmaris açıklarında da lastik bot içerisinde bir grup düzensiz göçmen tespit edildi. Bölgeye Sahil Güvenlik kurtarma botu sevk edildi. Yunanistan sahil güvenlik unsurları tarafından Türk karasularına geri itilen lastik bot içerisindeki 45 düzensiz göçmen kurtarıldı.

Haberin Devamı

Datça ilçesi açıklarında ise hareket halindeki fiber tekne içinde 17 düzensiz göçmen ve bir göçmen kaçakçısı yakalandı.