Gündem 18 bebek hayata ‘Merhaba’ dedi

18 bebek hayata ‘Merhaba’ dedi

02.01.2024 - 07:00 | Son Güncellenme:

Ülke genelinde yeni yılın ilk dakikalarında dünyaya gelen 18 bebek ailelerine büyük mutluluk yaşattı.

18 bebek hayata ‘Merhaba’ dedi

 

- Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Twitter yeni adıyla X hesabından yaptığı paylaşımda, yeni yılda doğan ilk bebeğin Muhammet Talha olduğunu açıkladı. Koca paylaşımında, “Hatay Defne Devlet Hastanesinde yeni yılın ilk bebeği doğdu. Fethiye ve Adem çiftini yürekten kutluyor, çocuklarının ülkemize ve insanlığa hayırlı bir evlat olarak yetişmesini diliyoruz. Nice nice yeni yıllar göresin Muhammet Talha bebek” ifadelerine yer verdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 24 Mart’ta temeli atılan ve 21 Mayıs’ta açılışı yapılan 300 yataklı sağlık merkezinde dünyaya gelen Muhammet Talha bebeğin 3 kilo 300 gram olduğu öğrenildi.

Haberin Devamı

- İstanbul Valisi Davut Gül, Prof. Dr. Cemil Taşcıoğlu Şehir Hastanesi’nde, yeni yılın ilk dakikalarında dünyaya gelen Kaan bebek ve annesi Merve Çavuş Kürekçi’yi ziyaret etti.

- Ayşe ve Emrah Çelik çiftinin saat 00.00’da doğan kız bebeklerine “Masal” ismi verildi.

- “Asrın felaketi” olarak nitelenen 6 Şubat depremlerinin merkez üssü Kahramanmaraş’ta yılın ilk bebeği Necip Fazıl Şehir Hastanesi kadın doğum ek hizmet binası doğum servisinde saat 00.00’da dünyaya geldi. Nuran ve Muhammet el-Türk çiftinin ikinci çocukları olarak 3 kilo 300 gram ağırlığında doğan bebeğe Mahmut Useyd ismi verildi.

- Malatya’da yeni yılın ilk bebeği 2 kilo 950 gram ağırlığında dünyaya geldi. Anne ve baba kız çocuklarına hangi ismi vereceklerini henüz kararlaştırmadı.

Haberin Devamı

- Şanlıurfa’da yılın ilk bebeği Derya ve Abdurrezak Öden çiftinin ilk çocuğu “Fevzi” oldu. Anne Öden, Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesinde 2 kilo 260 gram ağırlığında bir erkek bebek dünyaya getirdi.

- Gaziantep’te yılın ilk bebeği Cemal ve Fatma Yıldız çiftinin Gaziantep Şehir Hastanesi’nde dünyaya gelen “Mustafa” adlı bebeği oldu.

İlk ikizler

- Balıkesir Atatürk Şehir Hastanesi Kadın Doğum Polikliniği’nde, saat 00.01 ile 00.02 de ikiz tüp bebek dünyaya geldi. Ailesi 10 yıl sonra dünyaya gelen bebeklerine Yaman ve Buğlem ismini verdi.

- Trabzon Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi Numune Kampüsü Kadın Doğum Polikliniği’nde, saat 00.05’te, 3 kilo 210 gram ağırlığında erkek bebek dünyaya geldi. Nilay ve Tarık Söğüt çifti sağlıklı bir şekilde dünyaya gelen bebeklerine “Kuzey” ismini verdi.

- Kocaeli’nde yılın ilk bebeği Kocaeli Şehir Hastanesi’nde doğdu. Şule ve Mustafa Süzen çifti 00.02’de 3 kilo 310 gram ağırlığında doğan kız bebeklerine “Aybike” ismini verdi.

- Kayseri Şehir Hastanesi Kadın Doğum ve Çocuk Polikliniği’nde, saat 00.02’de, 3 kilo 300 gram ağırlığında bebek dünyaya geldi. Kezban ve Oğuz Alkan çifti, sağlıklı şekilde dünyaya gelen bebeklerine “Ceylin” ismini verdi.

- Konya’da 2024’ün ilk bebeği Dr. Ali Kemal Belviranlı Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi’nde doğdu. Kezban ve Halil İbrahim çiftinin kız bebekleri 3 kilo 750 gram ağırlığında doğdu. Saat 00:01’de dünyaya gözlerini açan bebek ile annesinin sağlık durumunun oldukça iyi olduğu belirtildi.

Haberin Devamı

- Mardin’de Kızıltepe Devlet Hastanesi’nde Havva ve İbrahim Çalka çiftinin 00.09’da 3 kilo 80 gram ağırlığında dünyaya gelen bebeğine “Muhammed Hüseyin ismi” verildi.

- Bingöl’de saat 00.00’da 2 kilo 670 gram ağırlığında dünyaya gelen bebeğe “Hatice” ismi verildi.

- Elâzığ’da 2024 yılının ilk bebekleri “Eymen”, “Asilhan” ve “Doğu” oldu.