Gündem 180 eski askere ByLock gözaltısı

180 eski askere ByLock gözaltısı

22.01.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Ankara merkezli 48 ilde, Fetullahçı Terör Örgütü’ne (FETÖ) yönelik soruşturma kapsamında Deniz ve Kara Kuvvetleri Komutanlığı’ndan ihraç edilen 180 askeri personel hakkında gözaltı kararı çıkarıldı.

180 eski askere ByLock gözaltısı

Alınan bilgiye göre, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen soruşturma doğrultusunda, FETÖ’nün şifreli haberleşme programı, “ByLock”u kullandıkları iddiasıyla daha önce Deniz ve Kara Kuvvetleri Komutanlığı’ndan ihraç edilen 180 kişi hakkında yakalama kararı çıkarıldı. Şüphelilerin birçoğunun astsubay ve albay rütbesinde oldukları, 15 Temmuz’daki darbe girişimi sonrasında TSK’dan ihraç edildikleri öğrenildi. 48 ilde yapılan operasyonlarda 12 zanlı gözaltına alındı.

Aytekin Türkiye diyalog imamı

İzmir’de Gülen’in yeğeni Mehmet Mezher Gülen dahil 14 sanığın yargılandığı FETÖ davası gizli tanık ifadeleri sızdı. İddianamede, “Türkiye diyalog imamı” olduğu belirtilen Ömer Mustafa Aytekin’in, dinler arası diyalog adına FETÖ bağlantılı yabancı din adamlarını ağırladığı belirtildi. l İZMİR AA

Aile boyu FETÖ’cüler

Kahramanmaraş, Afşin’de Bylock kullandığı iddiasıyla gözaltına alınan diş hekimi Y.D.’nin evinde yapılan aramada ‘F’ serisinden 1 dolar bulundu. Doktor Y.D. çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Y.D.’nin doktor olan kızı ile damadının da bir süre önce meslekten ihraç edildiği ortaya çıktı.