Gündem 2.5 yaşında okuma yazma öğrendi, 16 yaşında üniversiteli oldu

2.5 yaşında okuma yazma öğrendi, 16 yaşında üniversiteli oldu

22.08.2008 - 10:30 | Son Güncellenme:

.

2.5 yaşında okuma yazma öğrendi, 16 yaşında üniversiteli oldu

BURSA'da 2.5 yaşında okuma ve yazmayı öğrenip, 3 yaşında anaokuluna başlayıp bir yıl sonra da ilkokula giden 16 yaşındaki Oğuz Dursun bu yıl Uludağ Üniversitesi İşletme Fakültesi'ni kazandı. İdealinin hukuk eğitimi olduğunu söyleyen başarılı öğrenci, "Dar gelirli bir aileyiz. Babam çalışıyor bizlere bakıyor. En büyük korkum parasızlık yüzünden eğitimimin yarıda kalması. Bu rüyalarıma giriyor. Korkarak uyanıyorum" dedi.

Merkez Osmangazi İlçesi Soğukkuyu Mahallesi'nde oturan Fatma-Mustafa Dursun çiftinin iki çocuğundan büyüğü olan Oğuz Dursun, arkadaşları yeni yeni yürümeye başlarken, kendisi okuma ve yazmayı öğrendi. Babası özel bir firmada operatör olan annesi ise çalışmayan Oğuz, 3 yaşında anaokuluna verildi, 4 yaşında ise özel bir ilköğretim okuluna başladı. İlköğretim okulunu 11 yaşında bitirip, Şükrü Şankaya Anadolu Lisesi'ni kazanan Oğuz Dursun, bir yılı hazırlık olmak üzere dört yıl eğitim gördüğü Anadolu Lisesi'ni de başarıyla tamamladı. Ailesinin dar gelirli olması nedeniyle üniversiteye hazırlık kurslarına gidemeyen Oğuz Dursun 16 yaşında Uludağ Üniversitesi İşletme Fakültesi'ni kazandı. İdealinin hukuk eğitimi görmek olduğunu söyleyen başarılı öğrenci, "Parasal sorunumuz olmasa, kesinlikle Hukuk Fakültesini kazanırdım. Şu anda en büyük endişem, geçim sıkıntısı nedeniyle eğitimimin yarıda kalması. Bu rüyalarıma giriyor, ağlayarak uyanıyorum" diye konuştu.



Oğlunun eğitim masraflarının karşılanması için çağrıda bulunan baba Mustafa Dursun, "Oğuz gerçekten 'Süper' bir öğrenci. İlköğretim okulunu, başarısından dolayı bizden para almayan özel okulda tamamladı. Oğuz kadar başarılı olmasa da 10 yaşındaki kardeşi Burak da okula gidiyor. Oğlumu hayal kırıklığına uğratmamak için ek iş yapıyorum " dedi.