Gündem ‘2. hendek savaşı başlatacaklardı’

‘2. hendek savaşı başlatacaklardı’

12.01.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

PKK’nın Suriye’deki uzantısı olan YPG’den kaçıp Türkiye’ye sığınan 3 kadın terörist itirafçı oldu. Teröristler, örgütün Türkiye’de ikinci kez hendek operasyonu başlatmayı planladığını, silah ve mühimmat depoladıklarını anlattı

‘2. hendek savaşı başlatacaklardı’

Terör örgütü PKK’nın Suriye’deki uzantısı YPG’den kaçarak Türkiye’ye sığınan ve “silahlı terör örgütü kurma, yönetme veya üye olma” suçlarından tutuklu yargılanan 3 kadın terörist, örgütün kontrolündeki bölgelerde Batılı ülkelerin askeri kamplarının bulunduğunu itiraf etti.

Haberin Devamı

Teröristler ifadelerinde örgütün Türkiye ile ilgili ikinci bir “hendek operasyonu” planladığını, bunun için İstanbul, Ankara ve İzmir gibi büyük şehirlerde gizli yapılanmalara gittiklerini anlattı. Etkin pişmanlık hükümlerinden faydalanmak üzere başvuruda bulunan kadınlardan K.Y. ifadesinde Suriye’nin Haseke bölgesindeki örgütün sözde “Cizire kantonu” olarak adlandırılan bölgede görev aldığını belirterek, şunları anlattı:

“Cizire kantonundayken bire bir Amerika ve Britanya askerlerinin kampları bulunuyordu. Onlar da bizimle birlikte YPG kıyafeti giyiyordu hatta Cizire’de bulunan çoğu taburda 2-3 yabancı asker vardı. Ayrıca, burada TİKKO ve diğer sol grupların ‘Hareketli Enternasyonel’ isimli taburları vardı. Bunlar savaş sırasında bizimle birlikte hareket ediyorlardı.”

Haberin Devamı

ABD’liler, İngilizler

PKK’nın amacının İran, Irak ve Türkiye sınırında sözde bağımsız devlet kurmak olduğunu, kendilerinin de bu sebeple kandırıldığını ifade eden K.Y. hava saldırılarından sığınak ve tünellere girerek korunduklarını, ayrıca örgütün elinde tank, PMB zırhlı araç, doçka, havan, katyuşa füzesi, obüs, mayın çeşitleri ve hafif makineli silahlar bulunduğunu dile getirdi.

Yeni ‘hendek planı’

İfadesinde örgütün Türkiye ile ilgili ikinci bir “hendek operasyonu” planladığını, bunun için İstanbul, Ankara ve İzmir gibi büyük şehirlerde gizli yapılanmalara gittiklerini, silah ve mühimmat depoladıklarını iddia eden K.Y, şunları söyledi:

“Türkiye’nin hiç beklemediği bir zamanda yeni bir hendek savaşı başlatarak kesin sonuç elde edeceklerini, daha öncekinden farklı olarak daha fazla kitlenin harekete geçirileceği yönünde konuşmaların olduğundan bahsedilirdi. Amaçlarının Türkiye’yi, Suriye gibi ele geçirip savaş ülkesi haline getirip sözde bağımsız bir devlet kurmak olduğu konuşulmaktaydı. Bunun için yeni hazırlıklara başlandı.”

‘Sol örgütler de var’

Amerika’nın örgüte askeri, mühimmat ve lojistik alanı dahil tüm desteği verdiğini söyleyen Y.M. ise şu iddialarda bulundu: “Çoğu taburda 3-5 Amerikalı, Kanadalı veya İngiliz bulunur. Ayrıca, Türkiye’de sol örgütlerin MLKP-TİKKO gibi, burada ‘Enternasyonel Tabur’ isimli yapılanmaları vardır. Türkiye’de faaliyette bulunan sol grupların, MLKP, TİKKO, MLSP gibi örgütlerin taburları Serekaniye’dedir (Rasulayn).”

Haberin Devamı

Mühimmat Afrin’den

Suriyeli R.I. adlı terörist, örgüte katıldıktan sonra Türkiye sınırındaki Peno köyünde görevlendirildiğini anlattı. R.I. şu bilgileri verdi: “Örgütte bulunduğum süre içinde başka mevzilerde Rus askerlerini gördüm. Rus askerlerinin kendi cepheleri bulunuyordu. Örgütün elinde kalaşnikof, biksi, el bombası, havan topu, mayın, doçka, kanas, roketler, panzer, Hummer gibi araçlar benim gördüğüm silahlardı. Mühimmat Afrin’den gelir ve mağaralara, evlerin altına depolanırdı.”