Gündem 2 kişinin öldüğü kan davasında yine silahlar patladı

2 kişinin öldüğü kan davasında yine silahlar patladı

16.12.2008 - 15:50 | Son Güncellenme:

Kemal Kemal Kemal Kemal Kemal Kemal Kemal Kemal Kemal Kemal Kemal Kemal Kemal Kemal Kemal Kemal

2 kişinin öldüğü kan davasında yine silahlar patladı

ADIYAMAN'ın Kahta İlçesi'ne bağlı Hasköy ve Eskitaş Köyü'nde yaşayan birbirlerine akraba olan Alagöz, Kartal aileleri ile Aktaş ve Kamuşlar aileleri arasında yıllardır süren kan davasında, 4 gün önce çıkan silahlı çatışmada 2 kişinin ölmesinin ardından bugün yine silahlar patladı. Alagöz ve Kartal aileleri, Aktaş ve Kamuşlar ailelerinin yaşadığı mezraya düzenledikleri baskında taşlı, sopalı ve silahlı saldırıda 1'i ağır 10 kişi yaralandı. Köylere Adıyaman'dan Jandarma Özel Harekat Timleri gönderilerek, sıkı güvenlik önlemleri alınırken, 5 kişi de gözaltına alındı.

4 GÜN ÖNCE 2 KİŞİ ÖLDÜ

Kahta'nın birbirlerine komşu olan Hasköy ve Eskitaş Köyü'nde yaşayan ve birbirleriye akraba olan Alagöz ve Kartal aileleri ile Aktaş ve Kamuşlar aileleri arasında 20 yıldır süren kan davasında son günlerde yine silahlar ateşlendi. İki aile arasında 4 gün önce çıkan silahlı çatışmada, 49 yaşındaki Yusuf Alagöz ile 32 yaşındaki Cahit Kartal, yaşamını yitirirken, Habip Aktaş, Efendi Kamış, Ali İlyas Aktaş, Enzilha Karakuş ve Mehmet Aktaş yaralanmıştı.

MEZRAYA BASKIN DÜZENLEDİLER

Eskitaş Köyü'nde yaşayan ve 4 gün öncesi olayda yakınlarını kaybeden Alagöz ve Kartal aileleri, ölümlerden sorumlu tuttukları Aktaş ve Kamuşlar ailelerin yaşadığı Yenikuşak Köyü'ne bağlı Nergiztepe Mezrası'na giderek burada yaşayan Aktaş ve Kamuşlar ailelerine yönelik taşlı ve sopalı ve silahla saldırı düzendi. Silahlı çatışmaya dönen olayda Efendi Kartal, Sezgin Bayat, Ramazan Kartal, Zeliha Kartal, Şadiye Kartal, Neşet Alagöz, Zahide Aktaş, Fatma Aktaş, Hakan Aktaş, Ümran Aktaş,olmak üzere 10 kişi yaralandı. Yaralılara ilk tedavi Kahta Devlet Hastanesi'nde yapıldıktan sonra Adıyaman Devlet Hastanesi'ne sevk edildi. Durumu ağır olan ve başından silahla yaralanan Efendi Kartal, buradan Malatya Turgut Özal Araştırma Hastanesi'ne gönderildi.

Adıyaman Valisi Ramazan Sodan, olayla ilgili olarak 5 kişinin gözaltına alındığını ve jandarma ekiplerinin Eskitaş Köyü'nde toprağa gömülü olarak 5 tüfek bulduğunu söyledi. Sodan, köylerin bağlı olduğu Aydınlar Belde Jandarma Komutanlığı'na İl Jandarma Komutanlığı'ndan 2 tim Jandarma Özel Harekat ekibinin gönderildiğini ve geniş güvenlik önlemleri alındığını söyledi. Vali Sodan, Kahta Kaymakamı Coşkun Açık, İl Emniyet Müdürü Mustafa Sağlam, İl Jandarma Komutanı Albay Ali Osman Salık ile birlikte aileleri barıştırmak üzere köylere gitti.