Gündem2. Ordu Komutanı Orgeneral Adem Huduti tutuklandı

2. Ordu Komutanı Orgeneral Adem Huduti tutuklandı

18.07.2016 - 16:20 | Son Güncellenme:

Darbe girişimi sonrası Malatya'da gözaltına alınan 2. Ordu Komutanı Orgeneral Adem Huduti, tutuklanarak cezaevine gönderildi. Huduti ile birlikte tutuklama kararı verilen iki asker arasında Tümgeneral Angun ve Tuğgeneral Ayık da var.

2. Ordu Komutanı Orgeneral Adem Huduti tutuklandı

Darbeci askerlere karşı yürütülen soruşturmada mahkemeye çıkarılan 2. Ordu Komutanı Orgeneral Adem Huduti, 2. Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Angun ile 7. Ana Jet Üs Komutanı Tuğgeneral Ayık'ın da aralarında bulunduğu yedi asker tutuklandı.

Haberin Devamı

Polis ekiplerinin yoğun güvenlik önlemi aldığı adliye önünde toplanan bir grup vatandaş, askerlerin çıkışı sırasında sloganlar atarak tepki gösterdi.

Darbe girişimi sırasında açıklama yapmıştı

Orgeneral Huduti, darbe girişiminin yaşandığı gece yazılı bir açıklama yaparak kalkışmanın içerisindeki askerlerin emir komuta zinciri içine girmelerini istemişti.

Huduti, şu ifadeleri kullanmıştı:

"Bu faaliyetlere katılan personelin derhal emir komuta zincirindeki görevlerine ve komutanlarının emrine girmelerini kendilerinin ve ülkemizin menfaatine olduğunu ikazen hatırlatıyorum. Aziz milletimizin, sağ duyu ve itidal ile görevini yapan personelimize desteklerini sürdürmelerini temenni ediyorum."