Gündem 2 şehri birleştirdik

2 şehri birleştirdik

02.09.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Arap turistlerin Bursa’ya yoğun ilgi gösterdiğini ve bunun kent ekonomisine büyük katkı sağladını vurgulayan Başkan Altepe, “İstanbul -Bursa arasını helikopter, deniz uçakları ve deniz otobüsleriyle havadan ve karadan birleştirdik” dedi

2 şehri birleştirdik

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Milliyet’i ziyaret etti. Bursa’da yaptıkları projeleri anlatan Başkan Altepe, Büyükşehir olarak çok önemli yatırımlar yaptıklarını kaydederek Bursa ile İstanbul arasındaki mesafeyi 20 dakikaya düşürdüklerini söyledi.

Haberin Devamı

Başkan Altepe, Milliyet Gazetesi’ni ziyaret ederek Genel Yayın Yönetmeni Fikret Bila ile görüştü. Ziyaretinde, Bursa ile İstanbul arasındaki mesafeyi 4 kişilik helikopter ve 19 kişilik deniz uçaklarıyla düşürdüklerini belirten Altepe “Deniz otobüsü seferleriyle de denizden, havadan ve karadan iki kenti birleştirdik” dedi. Yenişehir Havaalanı’nın faaliyete geçmesiyle Bursa-Kuveyt seferlerinin başladığını aktaran Altepe, Bursa’nın Arap turist akınına uğradığını ve bunun ekonomiye çok katkı sağladığını dile getirdi. Bursa’nın dört bir yanında denize girilebilmesi için de tüm çalışmaların hızla ilerlediğini ileten Başkan Altepe, “Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılacak projeyle birlikte Mudanya ve Gemlik’ten sonra İznik de Türkiye’nin cazibe merkezi haline gelecek. Bursa apayrı bir sahil şeridine sahip olacak” diye konuştu.

Haberin Devamı

Öncelik raylı sistem

Bursa’da çok önemli yatırımlar yaptıklarını ifade eden Başkan Altepe, “Kent merkezindeki trafik yoğunluğunu ortadan kaldırmak için 800 araçlık dev bir otopark yaptık. Bursa’nın tüm yollarını yenileyerek 180 kilometre yeni yol ve iyileştirme çalışması yaptık. Bursa’da üretilen yerli vagonlardan ikisinin üretimi tamamlandı. Yerli vagonlarla Bursa’nın her köşesini raylı sistemle donatacağız” diye konuştu..

En uzun teleferik

Başkan Altepe, 4 bin 600 metrelik Bursa teleferik hattının kapasitesinin 12 kat artırıldığını kaydederek, şöyle devam etti: “Teleferikler Bursa’daki istasyondan Oteller Bölgesi’ne 22 dakikada ulaşıyor. Bu hat 9 kilometreyle dünyanın en uzun hatlı teleferiği olma özelliğine sahip. Mevcut yolcu kapasitesinin 12 katına çıkarılacağı yeni sistemde 8’er kişi kapasiteli 175 gondol tipi kabinle, sıra bekleme derdi de önlenmiş olacak” Altepe, özellikle Bursasporluların merakla beklediği stadyum konusunda da şu bilgileri verdi: “Yeni stadyumun 26 Eylül’de açılması planlanıyor. Yaklaşık 180 bin metrekarelik inşaat alanıyla bu dönem hayata geçirilen en büyük tesis olma özelliği taşıyor. 45 bin seyirci kapasiteli stadyumda 207 engelli koltuğu bulunuyor.”

Haberin Devamı

Planlı çalışma felaketi engelledi

Geçen hafta yaşanan orman yangınında büyük bir felaketin önüne yine planlı çalışmalar sayesinde geçildiğini ifade eden Altepe “Ormanlarda yaşanabilecek yangın, sel ve felaketlere anında müdahale etmek için bu yolları açmaktayız. Ormanın içinden açılan bu yollarda kesilen tüm ağaçlarımızın yerine tekrar fidanlar dikiyoruz. Bu yolları açarken, doğaseverlerden tepki almıştık, fakat acil durumlarda kullanılmak için açtığımız bu yollar olmazsaydı daha büyük bir felaketle karşı karşıya gelebilirdik.”

Yazarlar