Gündem 2 suç örgütü daha ‘Kafes’le yakalandı

2 suç örgütü daha ‘Kafes’le yakalandı

17.10.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Kafes operasyonları kapsamında İstanbul, Trabzon ve Sinop’ta düzenlenen operasyonlarda 2 çeteye mensup 38 şüpheli gözaltına alındı, 12’si çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklandı.

2 suç örgütü daha ‘Kafes’le yakalandı

Ferit Zengin / İSTANBUL - İstanbul’un dahil olduğu üç ayrı ilde jandarma tarafından iki ayrı çeteye operasyon düzenlendi, 38 şüpheli gözaltına alındı.

Haberin Devamı

Suç örgütlerine yönelik “Kafes” operasyonları sürüyor. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya tarafından sosyal medya hesabından duyurulan operasyonların birincisi Sinop İl Jandarma Komutanlığı tarafından düzenlendi. Kendilerini banka müşteri temsilcisi olarak arayan şahısların, hesaplarını boşalttıkları yönünde suç duyurusunda bulunan çok sayıda vatandaşın şikâyetiyle başlatılan soruşturmada jandarma şebekeye ulaştı.

Kriptoya çevirdiler

Necati Kerim Uzuner isimli sabıkalı bir dolandırıcının elebaşı olduğu “Uzuner çetesi”nin, Sinop merkez olmak üzere İstanbul ve Trabzon’da benzer onlarca dolandırıcılık olayını gerçekleştiren şebeke olduğu tespit edildi.

Dolandırıcılıktan elde ettikleri paraları kripto paraya çevirdikleri belirlenen şebekeye geçtiğimiz hafta üç ilde eş zamanlı baskınlar düzenlendi. Elebaşıyla birlikte tamamı gözaltına alınan çetenin mahkemeye sevk edilen 12 mensubu tutuklandı, biri hakkında adli kontrol kararı verildi. Çetenin, sekiz mensubuna ait 40 milyon lira tutarındaki banka hesaplarına da el kondu.

Haberin Devamı

İkinci operasyon ise İstanbul’da düzenlendi. Bir çetenin ormanlık alanları talan ettiği yönünde aldığı istihbarat doğrultusunda araştırma yapan jandarma ekipleri, ormanlık alanlardaki ağaçların kesilip satıldıktan sonra arazilerin de sahte belgelerle arsa ve araziye çevrilerek satıldığını tespit etti.

Yapılan çalışmalarda, Rıfat Albayrak isimli sabıkalının elebaşı olduğu “Pelit” çetesine düzenlenen eş zamanlı baskınlarla 25 şüpheli yakalanıp gözaltına alındı. Aralarında kamu görevlilerinin de bulunduğu şüphelilerin adreslerinde 15 tabanca ile yüklü miktarda altın, döviz ve Türk Lirası ele geçirildi.