Gündem 20 bin çocuğun ‘annesi’ne 16 bıçak

20 bin çocuğun ‘annesi’ne 16 bıçak

15.07.2010 - 07:17 | Son Güncellenme:

Tam 10 yıldır Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı’nda çalışan, 20 bine yakın çocuğun ‘eğitim annesi’ Şenay Gör, eşi Kadir Gör’ün bıçaklı saldırısı sonucu hayatını kaybetti. Kadir Gör, ifadesinde, “Telefonundaki resimli mesajlardan kıskançlık krizine girdim” dedi. Ama Şenay Gör’ün telefonunun böyle bir özelliği yoktu.

20 bin çocuğun ‘annesi’ne 16 bıçak

Hürriyet Gazetesi'nde Arda AKIN imzası ile yeralan haber şöyle:

Haberin Devamı

20 bin çocuğun ‘annesi’ne 16 bıçak
TÜRKİYE Eğitim Gönüllüleri Vakfı’nda (TEGV) çalışan Şenay Gör (43), eşi Kadir Gör’ün (50) bıçaklı saldırısı sonucu hayatını kaybetti. Mamak’ta 11 Temmuz akşamı meydana gelen olay polis kayıtlarına, “Kıskançlık cinayeti” olarak geçti. Uzun süredir gırtlak kanseri tedavisi gören Bağ-Kur emeklisi Kadir Gör, 25 yıllık eşi Şenay Gör’ün de desteğiyle sağlığına kavuştu. Gör hastalığını yendikten sonra alkolün esiri olunca eşiyle tartışmaya başladı. Emniyet kaynaklarından alınan bilgiye göre, 2 çocuk annesi Şenay Gör’ün uyarılarına sinirlenen Kadir Gör, eşine hakaretler yağdırıp, telefonundaki resimli mesajlardan şüphelendiğini söyledi.

Ekmek bıçağını aldı Tartışmanın büyümesi üzerine Kadir Gör, olay anında evde bulunmayan çocuklarının döndüklerinde içeriye girmelerini engellemek için dış kapıyı kilitledi. Ardından mutfaktan ekmek bıçağını alarak, eşini önce sırtından 7 kez bıçakladı. Ardından vücudunun çeşitli yerlerine bıçağı 9 kez daha sapladı. 16 yerinden bıçaklanan Şenay Gör, hayatını kaybetti.

Kendi bacağını kesti Eşinin öldüğünü anlayan Kadir Gör, elindeki ekmek bıçağıyla bu kez intihar etmek istedi. Bıçağı birkaç kez boğazına saplamaya yeltenen Gör, daha sonra bacağını ve kolunu kesti. Aşırı kan kaybederek, bir süre sonra da bayıldı. Gece geç saatlerde eve gelen çocuklar, kapı açılmayınca eve balkondan girdi. Anne ve babasının kanlar içinde bulan 2 kardeş ambulans çağırdı.

Kadir Gör, ameliyata alınırken, eşinin cesedi otopsi yapılmak üzere Adli Tıp Kurumu’na götürüldü.

Katil koca iki gün komada yattı 2 GÜN komada yatan Kadir Gör, sağlık durumunun iyiye gitmesi üzerine Ankara Emniyet Müdürlüğü Cinayet Bürosu dedektiflerine yazılı ifade verdi. Gör, eşini öldürdüğünü itiraf ettiği ifadesinde, “Cep telefonundaki resimli mesajlar beni kıskançlığa sürükledi” dedi. Ancak olayı araştıran dedektifler, ölen kadının cep telefonunun eski model olduğunu ve resimli mesaj almadığını tespit etti. Talihsiz kadın, önceki gün TEGV’nin Mamak Eğitim Birimi’nde düzenlenen törenin ardından toprağa verildi.

Yazarlar