Gündem 20 yaş altı ve 65 yaş üstü sokağa çıkma saatleri neler? Hangi illerde 20 yaş altı ve 65 yaş üstü sokağa çıkma yasakları kaldırıldı?

20 yaş altı ve 65 yaş üstü sokağa çıkma saatleri neler? Hangi illerde 20 yaş altı ve 65 yaş üstü sokağa çıkma yasakları kaldırıldı?

16.03.2021 - 17:02 | Son Güncellenme:

20 yaş altı ve 65 yaş üstü sokağa çıkma saatleri araştırma konusu olmaya devam ediyor. Mart başında gerçekleştirilen Kabine Toplantısının ardından yerinde karar dönemi ile birlikte illerin vaka sayılarına göre bazı yasaklar kaldırılmıştı. Yasakların kaldırıldığı iller düşük-orta riskli olarak nitelendirilirken yasakların devam ettiği iller arasında yüksek ve çok yüksek riskli iller olarak duyuruldu. Peki 20 yaş altı ve 65 yaş üstü sokağa çıkma saatleri neler, hangi illerde yasaklar kaldırıldı?

20 yaş altı ve 65 yaş üstü sokağa çıkma saatleri neler Hangi illerde 20 yaş altı ve 65 yaş üstü sokağa çıkma yasakları kaldırıldı

20 yaş altı ve 65 yaş üstü vatandaşlar hangi illerde yasakların kaldırıldığı hangi illerde devam ettiği konusunda araştırmalarına devam ediyor. Buna göre 1 Mart tarihinde gerçekleştirilen Kabine Toplantısı'nda Türkiye'de yer alan 81 il vaka sayılarına oranla renk kodlarına ayrılmıştı. Vaka sayıları düşük ve orta olan iller mavi-sarı renk kodu ile belirlenirken yüksek ve çok yüksek riskli iller ise turuncu-Kırmızı renk kodu ile belirlenmişti 20 yaş altı ve 65 yaş üstü sokağa çıkma yasağı düşük-orta riskli illerde tamamen kaldırılmıştı. Yüksek ve çok yüksek riskli illerde ise 20 yaş altı ve 65 yaş üstü sokağa çıkma yasaklarına devam kararı alınmıştı.

Haberin Devamı

20 YAŞ ALTI 65 YAŞ ÜSTÜ SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI SAATLERİ

20 yaş altı ve 65 yaş üstü sokağa çıkma yasakları halen yüksek ve çok yüksek riskli illerde devam ediyor. Bu illerde ikamet eden 65 yaş üstü vatandaşlar 10:00-14:00 saatleri arasında 20 yaş altı vatandaşlar ise 14:00-18:00 saatleri arasında sokağa çıkabiliyor.

RİSK GRUBUNA GÖRE İLLERİN DAĞILIMI

Yüksek risk grubunda yer alan iller; Antalya, Ardahan, Artvin, Bilecik, Bolu, Çanakkale, Düzce, İstanbul, İzmir, Karaman, Kayseri, Kırıkkale, Kırklareli, Kilis, Kocaeli, Kütahya, Mersin, Muğla, Niğde, Tekirdağ, Yalova, Zonguldak.

Çok yüksek risk grubunda yer alan iller; Adıyaman, Aksaray, Amasya, Balıkesir, Burdur, Edirne, Giresun, Gümüşhane, Konya, Ordu, Osmaniye, Rize, Sakarya, Samsun, Sinop, Tokat, Trabzon.

Haberin Devamı

Orta risk grubunda yer alan iller; Adana, Afyonkarahisar, Ankara, Aydın, Bartın, Bayburt, Bursa, Çankırı, Çorum, Denizli, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Hatay, Isparta, Kahramanmaraş, Karabük, Kars, Kastamonu, Kırşehir, Malatya, Manisa, Nevşehir, Sivas, Tunceli, Yozgat.

Düşük risk grubunda yer alan iller; Ağrı, Batman, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Hakkari, Iğdır, Mardin, Muş, Siirt, Şanlıurfa, Şırnak, Uşak, Van.