Gündem 200 bin lira teklif ettiler, satmadı: Sonuçta evlat satılmaz

200 bin lira teklif ettiler, satmadı: Sonuçta evlat satılmaz

14.11.2023 - 10:11 | Son Güncellenme:

Eskişehir'de bir esnaf, işletmesinde beslediği ‘Çiko' adını verdiği papağanın ilginç özelliklerini anlatırken, gelen yüksek miktarda satış tekliflerini de geri çevirdiğini söyledi.

200 bin lira teklif ettiler, satmadı: Sonuçta evlat satılmaz

Eskişehir'de yaşayan Ünal Döken isimli esnaf, çalıştığı lokantada dikkatleri çeken bir papağan türünü besliyor. Döken, babasının 5 yıl önce küçükken aldığı papağanın ismini kendilerine iyi geldiği için ‘Çiko' ismini koydu. Türkiye'de gri papağan olarak da bilinen Jako türünden olan ‘Çiko', lokantada ilgi çekici hareketler yapıyor. 5 yıldır ‘Çiko'yu besleyen Ünal Döken, papağının lokantada yemeklerin ismini saydığını ifade ederken, çevreden duyduğu kelimeleri de kısa sürede tekrarlayabildiğini söyledi. Lokantaya gelen müşterilerin ‘Çiko'yu ilk gördüklerinde çekindiklerini, ancak sevimli papağanı zaman geçtikte sevdiklerini belirten Döken, dışarı gezmeye çıktığında onu da yanında götürdüğünü günlük bakımından bahsetti.

Haberin Devamı

200 bin lira teklif ettiler, satmadı: Sonuçta evlat satılmaz

“ÇORBALARIN, YEMEKLERİN FİYATINI SÖYLÜYOR”

‘Çiko' isimli papağanın lokantaya yemek yemeye gelen müşterilerin kendisine ilgi gösterdiği zaman onlara kötü davranmadığına dikkat çeken Ünal Döken, “Kuşum ‘Çiko' 5 yıldır benimle beraber. Müşteriler de gayet memnun. Yemekleri sayıyor. Kasaya müşteri geldiği zaman ‘hesap al' diye bağırıyor. Çorbaların, yemeklerin fiyatını söylüyor. Bir yere giderken kuşumu da götürüyorum. Omuzumdan hiç ayrılmaz. Duyduğu kelimelerin hepsini 5-10 dakika sonra tekrarlayabiliyor. Yanına müşteriler geldiği zaman kötü şekilde davranmaz, onları ısırmaz. Onlardan korkmaz, normal bir vatandaş, arkadaş gibi kendini sevdirtir” diye konuştu.

200 bin lira teklif ettiler, satmadı: Sonuçta evlat satılmaz

“200 BİN LİRA TEKLİF ETTİLER SATMADIM”

Haberin Devamı

Bazı müşterilerin ‘Çiko'ya kelimeler dahi öğrettiğine değinen Ünal Döken, başka müşterilerin o kelimeleri nereden geldiğini anlamak için arayışa girdiğini anlattı. Papağını satın almak isteyenleri reddettiğini söyleyen Döken, “Yanına müşteriler geldiği zaman onlara kötü davranmaz, onları ısırmaz. Normal bir arkadaş gibi kendini sevdirtir. Babam 5 yıl önce bu kuşu gençken aldı. O günden beri benimle birlikte. Ben kuşumla daha çok ilgileniyorum. ‘Çiko' ismi bize hoş geldiği için aklımıza gelen ilk isim o idi. O yüzden koyduk. Bazı müşteriler argo kelime öğretmiş onları söylüyor. Vatandaşlar ağzından çıkan kelimeyi duyunca nereden geldiğini çözmek için etrafına bakıyorlar. Sonra kuşu görünce bana soruyorlar. Yüksek miktarda teklif geldi. 200 bin lira teklif ettiler kuşumu vermedim. Sonuçta evlat satılmaz. Kesinlikle para veya başka bir şey karşılığında kuşu vermeyi düşünmüyorum. Evladım olarak görüyorum, her yere onunla birlikte gidiyorum” şeklinde konuştu.

200 bin lira teklif ettiler, satmadı: Sonuçta evlat satılmaz

“SEBZE VE MEYVE AĞIRLIKLI YİYECEKLER TÜKETİYOR”

‘Çiko'nun günlük bakımı hakkında da söz eden Ünal Döken, “Bakımı biraz zor. Günlük maliyeti biraz yüksek. Sebze ve meyve ağırlıklı yiyecekler tüketiyor. Vitamin alması gerekiyor. Her gün ya da haftalık olarak manava gidip onun için alışveriş yapıyorum. Antep fıstığını çok seviyor. Benden daha fazla Antep fıstığı yemiştir. Cinsi Jako diye geçiyor. 50-60 yıl boyunca da yaşıyorlar” dedi.

Haberin Devamı

200 bin lira teklif ettiler, satmadı: Sonuçta evlat satılmaz