Gündem 2014’e ‘teknoloji devrimi’ hâkim olacak

2014’e ‘teknoloji devrimi’ hâkim olacak

01.01.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

İngiliz Telegraph gazetesi 2014’te insanoğlunu bekleyen teknolojik gelişmeleri derledi. Devrim niteliğindeki gelişmeler arasında holografik görüşmeden, elektrik arabalarla Formula yarışlarına kadar ilginç yenilikler var.

2014’e ‘teknoloji devrimi’ hâkim olacak

- Görüntülü görüşme: 300 milyon kullanıcısı bulunan Skype gibi hizmetlerin yaygınlaşması ve çeşitlenmesi sonucu hızlı biçimde büyümeye devam eden görüntülü konuşma hizmetleri holografik sunumun mümkün hale gelmesiyle yeni bir boyut kazandı. Yakın zamanda aynı filmlerde olduğu gibi kendimizin holografik 3 boyutlu görüntüsünü kullanarak görüşmeleri gerçekleştirebileceğiz.
- Formula E: Elektrikli araçların yarışacağı etkinlik otomobil federasyonları birliği FIA tarafından destekleniyor. Önümüzdeki yıl 13 Eylül’de Çin’in başkenti Pekin’de başlayacak olan yarış sezonunun büyük ilgi çekmesi bekleniyor.
- Daha hızlı teslimat: İnternet üzerinden yapılan alışverişlerin bu denli yaygınlaşması sonrası, teslimat işlemlerinde de büyük yenilikler ortaya çıktı.
Özellikle Amazon ve eBay gibi sitelerin denedikleri insansız uçan araçlar sayesinde hızlı teslimat konusunda büyük gelişmeler bekleniyor.
- Uzaya ticari uçuşlar: Nisanda gerçekleştirilen deneme uçuşundan sonra 2014’te Virgin Galactic tarafından ilk resmi uçuşun gerçekleştirilmesi bekleniyor.
- Tüm kredi kartları bir arada: Nakit para kullanımının azalması ve kredi kartlarının çoğalması sonucu tüm kartların bir arada tutulabileceği bir teknoloji geliştirildi.
ABD’li bir firma tarafından üretilen ve 8 kartın bilgileri depolayabilen kart akıllı telefonunuzla eşleşerek bu ikisi uzaklaştığı anda alarm veriyor.
- Yeraltı oteli: Çin’in Şangay kentinde yapımı devam eden beş yıldızlı yeraltı oteli 570 milyon dolara malolacak. Intercontinental grubu tarafından gerçekleştirilen projede 2 kat yerüstünde, 17 kat ise yeraltında bulunacak.
- Mars’a seyahat: Normal roketlerin kullanılmasıyla ancak 9 ayda gerçekleştirilebilen Mars yolculuğu, yeni bulunan bir teknoloji ile 3 aya inebilir.