Gündem 2014 size neler getirecek? - Beklentilerinize odaklanma yılı

2014 size neler getirecek? - Beklentilerinize odaklanma yılı

25.12.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

Bu yıl elinizdekilere odaklanmanız gereken bir yıl olacak. Ev ve yuva açısından bu beklentiler güzel atmosfer sunmakta... Bu yıl bir ev alabileceğiniz gibi ev içerisinde mutluluk getirici olaylar gerçekleşebilir. Düşüncelerinizi olumsuz noktalara çekmemeli ve aşırı eleştirel davranmamalısınız

2014 size neler getirecek - Beklentilerinize odaklanma yılı

BAŞAK BURCU - 24 Ağustos - 23 Eylül

Haberin Devamı

İŞ, PARA VE KARİYER
2014 yılının Temmuz sonuna kadar olan dönemde Başak ve Yükselen Başak’ların en büyük odaklanma alanı maddi eksende olacak diyebiliriz. Aralık ayının ortasından itibaren Terazi burcunda ilerlemeye başlayan Mars, Başak’ları para alanında güçlü bir şekilde etkilemeye başladı. Kazançlardaki dengesizlikler, harcamaların çoğalması, beklenmedik masraflar planlı Başakları rahatsız ediyor. Maddi konuların bu kadar belirgin bir vurgu ile ön plana çıkması sizin para kazanma yeteneklerinizi daha fazla ortaya koymanızı gerektirecektir. Mücadeleyi, savaşı ve enerjik tutumu anlatan Mars’ın getirebileceği pürüzler ve fazladan uğraşlar Mars geri hareketinin yaşanacağı 1 Mart - 24 Mayıs arasındaki süreçte sizi çok fazlasıyla zorlayabilir.
Zaten şaşırtan ve beklenmedik gelişmeler yaşatan Uranüs gezegeni Koç burcunda ilerlemeye başladığı 2010 yılından beri ortak finans konularında da değişken koşullar yaşamanıza sebep oluyor. 2014 yılının ilk yarısında Mars ve Uranüs karşıt burçlarda hareket edeceği için maddi eksende ve başkalarıyla birlikte paylaşım içinde olduğunuz para konularında beklenmedik çalkantılar yaşayabilirsiniz. Objektivite gerektiren diyaloglar, uzlaşma yaratmak için çaba sizin ana gündeminize oturabilir. Gelir ve gider dengesini koruyabilmek için gereğinden fazla efor harcamanız, çalışmanız gerekebilir. Emin olmadan girişimde bulunmayın. Para konularında da beklemediğiniz engellerle veya kayıplarla karşılaşma ihtimali yüksek olacağı için daha hazırlıklı olmalısınız.
Şans getiren ve koruyucu etkilere sahip olan Jüpiter gezegeni 2014 yılının Temmuz ortasına kadar Yengeç burcunda ilerlemesi size sosyal ortamlardan ve grup çalışmalarından gelecek imkanlar olduğunu gösteriyor.
Ağustos 2014 itibarı ile maddi eksende süregelen stresler ve engeller hafifleyerek size rahatlama getirmeye başlayacaktır. Bu dönemde Jüpiter’in de Aslan burcuna ilerlemesi kendi iç dünyanıza dönerek, ruhsal olarak arınma ve temizlenme içine girmenize yardımcı olacaktır.

AŞK, EVLİLİK VE İLİŞKİLER
Ocak ayı sonuna kadar Oğlak burcunda geri gitmekte olan Venüs sizi aşk hayatınız ve keyif aldığınız konularda etkiliyor. Eski sevgililer, bitmiş aşklar bir şekilde karşınıza çıkıyor olabilir. İlişkileriniz ve sevgilinizle paylaşımlarınızda varsa sorunları çözmek için 31 Ocak’a kadar olan zaman dilimini kullanabilirsiniz. Venüs retrosunun devam edeceği bu tarihe kadar yeni bir ilişkiye başlamaktan kaçınmanızda yarar var. Aşk gezegeni geri giderken söz, nişan ve nikah kararı almak ve uygulamak hiçbir şekilde önerilmez. Sevgi gezegeni retro iken alınan kararlardan sonra pişmanlık duyma ihtimali oldukça yüksektir. Bu süreçte aşk hayatınızı ve partnerinle ilişkinize odaklanabilir, olumlu yönde eksikleri tamamlayabilirsiniz.
Akrep burcunda transitine devam eden Satürn sizden yakın çevre paylaşımlarınızda da daha sorumlu davranmanızı talep ediyor. Kardeş, kuzen veya akraba ilişkileriniz ciddi testlerden geçiyor olmalı. 2014 yılının sonuna kadar devam edecek bu kısıtlayıcı transit sizin daha gerçekçi yaklaşımlar içinde olmanızı ve sınırlarınızı belirlemenizi gerektiriyor. Çünkü ortaklaşa alanda devam eden Neptün transiti sizi duygusal olarak bağ kurduğunuz kişilerle olan ilişkilerinizde daha gözü kapalı davranma durumuna sokuyor olabilir. Farkında olmadan fazla taviz verebilir, kullanılabilirsiniz. Bu durumda Satürn Akrep burcundan sizin birlikte hareket ettiğiniz kişilerle olan ilişkilerinizin de sağlamlığını test ediyor. Zayıf bağlara sahip paylaşımlar sona erme aşamasına gelebilir.
Öte yandan 2014 yılında Temmuz sonuna kadar Yengeç burcunda ilerleyecek olan Jüpiter size ileriye yönelik ideallerinizi gerçekleştirmek yönünde güzel fırsatlar getirecektir. Yeni bir aile kurabilir veya var olan aile ortamınız içindeki paylaşımları artırabilirsiniz.

SAĞLIK
2014 yılında Plüton’un burcunuzla yaptığı destekleyici açı sizi genel anlamda güçlü kılıyor. Ancak sağlığınızı zorlayabilecek transitlerden en önemlisi Neptün’ün karşıt burcunuzdan yapmakta olduğu transit olacaktır. Özellikle 28 - 29 - 30 Ağustos doğumlu Başak’lar bu yıl halsizlik, baş dönmesi, yorgunluk gibi şikayetler yaşayabilirler. Öte yandan 1 Mart - 24 Mayıs tarihleri arasında yaşanacak olan Mars geri hareketi ve bu süreçteki Uranüs etkileşimleri sizin dikkatsizlik veya dalgınlık nedeniyle kazalara açık olabileceğinize işaret ediyor.
Yıl genelinde 5 Mart - 5 Nisan arasındaki süreçte sağlık konularıyla ilgilenebilir, daha olumlu hizmet alabilirsiniz.

Merkür geri giderken nelere dikkat etmeli?
Merkür 2014 yılında 6- 28 Şubat 2014 arasında; 7 Haziran - 1 Temmuz 2014 arasında ve 4 Ekim - 25 Ekim 2014 tarihleri arasında 3 kere geri hareket yapacak. Merkür’ün geri hareket dönemlerinde birtakım gecikmeler, aksaklıklar, sıkışmalar ve tekrarlar gündeme gelebilir. Merkür geri giderken yapılan işlerin tekrar yapılması gerekebilir. İletişimlerinizde daha anlayışlı davranmalısınız.
Yılın ilk Merkür geri hareketi 6- 28 Şubat 2014 arasında Balık burcunda başlayıp Kova burcunda sona erecek. Bu geri hareket süresince ortaklıklar, ikili ilişkiler, iş ile alakalı her türlü paylaşımlarınızda karmaşık durumlar ortaya çıkabilir. Karşınıza gelen kişilerle akılcı ve mantıklı bir platformda iletişim kurmakta zorluk yaşayabilirsiniz. Net olmayan durumlar, anlaşılmaz gecikmeler, akıl karışıklığı yaratan diyaloglar çalışma ortamınıza negatif etkiler yaratabilir. Şubat ayındaki tüm yazılı ve sözel iletişimlerinizde de daha mantıklı, davranmaya çalışmalısınız; yanlış hareket etme riski fazla olabilir. 7 Haziran - 1 Temmuz 2014 tarihleri arasında Merkür Yengeç burcundan İkizler burcuna doğru geri hareket yapacak. Bu retro sürecinde sosyal hayatınıza veya mesleki konulara daha fazla odaklanabilirsiniz.

Yükselen burcunuza göre 2014
Yükselen Koç: 2014’ün sonuna kadar Satürn transiti etkisiyle banka, sigorta, yatırım, miras veya kredi gibi ortak finans konularında gecikmeler, engeller, yasal problemler sizi uğraştırabilir. Para konularında riske girmemeli, dengeli ve sorumlu bir tutum takınmalısınız. Mesleki hedeflerinizi ve kariyerinizi temsil eden alanda transit yapmakta olan Plüton gezegeni etkisiyle güç çekişmeleri içine girebilirsiniz.
Yükselen Boğa: Satürn’ün kısıtlayan ve engelleyen doğası ikili ilişkiler, anlaşmalar ve evlilik konularında da gerçekçi olmanızı gerektiriyor. Temmuz ayına kadar iş hayatınız sizi meşgul edebilir. Mars Retrosunun yaşanacağı 1 Mart - 24 Mayıs arasında kontrol dışı gelişmeler sebebiyle çalışma ortamınızda gerginlikler yaşayabilirsiniz. Plüton sayesinde güçlü ve etkin kişilerden destek alabilir, işbirliği içine girebilirsiniz.Temmuz sonrasında ailevi konular Jüpiter’in olumlu etkisi altına girecek. Yeni bir ev alabilir, evlenebilirsiniz.
Yükselen İkizler: 2012’den beri kariyer hedeflerinizle ilgili alanda aktif olan Neptün transiti etkisiyle yanılgılar içine düşebilirsiniz. Karşıt burcunuzdaki Neptün gerçekleri tüm çıplaklığı ile algılamanızı engelleyebilir. Akrep burcundaki Satürn transitinin desteğiyle sistemli ve disiplinli bir çalışma temposu içinde çalışabilir, üretebilirsiniz. Yılın ilk bölümünde para konularında Jüpiter etkisi altında şanslısınız.
Yükselen Yengeç: 2014 yılının ilk yarısında 1 Mart - 24 Mayıs arasında geri hareket yapacak olan Mars sizi evle kariyer konularıyla uğraşmak zorunda bırakabilir. Plüton etkisi sebebiyle evlilik, ortaklık ve her türlü ilişkilerinizde bir güç savaşı içine girmiş gibisiniz. Uranüs’ün Koç burcundaki transiti etkisiyle kariyer alanında daha özgür ve cesur adımlar atma riskleri içine girmeye başladınız. Yükselen Aslan: Mars’ın Terazi burcunda 1 Mart - 24 Mayıs tarihleri arasındaki retro hareketi yakın çevrenizle olan paylaşımlarınızda birtakım blokajlar getirebilir. İş ortamınızda güçlü olmak için sistemli ve düzenli bir çalışma temposu içine girmelisiniz. Satürn gezegeni geçen yıldan beri aile, yuva ve yerleşim yerinize ait konularda sizden ciddi adımlar atmanızı istiyor.
Yükselen Başak: Dağıtan, gevşeten, katılıkları çözen etkilere sahip Neptün gezegeni Balık’ta ilerlerken sizi özellikle ikili ilişkiler, evlilik ve ortaklıklar alanında fark ettirmeden yumuşatıyor. Kullanılmamaya dikkat etmelisiniz. 1 Mart - 24 Mayıs arasındaki Mars retrosunda para konularında dengeleri korumak hiç kolay olmayacaktır. Gelir gider dengeleri tepetaklak olabilir.
Yükselen Terazi: Para konularındaki daralma ve sıkışmaların devam ettiği 2014 yılında da yeteneklerinizi değerlendirirken daha akılcı ve ciddi yaklaşımlar içinde sabırlı olmalısınız. Yılın ilk yarısında kariyer alanında Jüpiter’in getireceği imkanları değerlendirmelisiniz. Öte yandan Uranüs ortaklıklar ve evlilik alanında değişken koşulları gündeme getirmeye devam ederken; iş hayatınızda ve çalışma koşullarınızda Neptün transitinin getireceği dalgınlık ve yanılgılara dikkat etmelisiniz.
Yükselen Akrep: 2014 yılında yaratıcı yeteneklerinizi ve sezgilerinizi hayata aktarmak için Neptün’ün Balık burcundaki transitinden yararlanabilirsiniz. bu transiti Akrep burcundaki Satürn’ün sizden talep ettiği sorumlu yaklaşımlarla birleştirmeyi başarabilirseniz büyük ilerleme kaydedebilirsiniz. Uranüs’ün çalışma ortamınızda yenileyen etkiler getirmeye devam ediyor. Ancak 1 Mart - 24 Mayıs arasında Mars geri hareket yaparken kontrolünüz dışında gelişmeler gerginlik yaratabilir.
Yükselen Yay: Satürn’ün Akrep burcundaki transiti sizi mesleki konularda zorluyor. Elinizde olmayan sebeplerden kaynaklanan sıkıntılar doğal olarak çalışma ortamınızı da negatif etkiliyor. Neptün’ün yapacağı sert etki sebebiyle yaşam temellerine ait konularda doğru adımlar atmak kolay olmayabilir. Kazançlarınızı artırmak yönündeki hırsınızı sistemli ve düzenli bir çalışma temposu içinde verimli kullanmaya çalışmalısınız.
Yükselen Oğlak: Bu yıl da özellikle Mars’ın geri hareket yapacağı 1 Mart - 24 Mayıs tarihleri evle kariyer ekseninde oldukça zorlayıcı geçebilir. Ailevi konulardaki ani değişiklikler sizi uğraştırabilir. Satürn’ün Akrep burcundaki transitiyle sosyal hayatınız, arkadaş ilişkileriniz ve organizasyonel çalışmalarınızda daha ciddi ve sorumlu davranmanızı gerektiren bir süreç içine girdiniz.
Yükselen Saka: Satürn’ün Akrep burcundaki transiti kariyer hedeflerinizin sağlam temeller üzerine oturup oturmadığını test ediyor. Mesleki konularda daha güçlü, mücadeleci ve soğukkanlı olmayı öğreniyorsunuz. 2014’ün ilk yarısında şans gezegeni Jüpiter sizi işinizle ilgili konularda pozitif şekilde destekleyecektir. Çalışma ortamınızda daha rahat koşullar içine girebilirsiniz.
Yükselen Balık: İlişki veya ortaklık içinde olduğunuz kişilerle paylaşımlarınızda Neptün etkisiyle gözü kapalı hareket edebilirsiniz. 2014 yılının Temmuz ayına kadar Terazi burcunda kalacak olan Mars ortak finans konularında dengeleri sarsabilir. Özellikle 1 Mart - 24 Mayıs arasındaki Mars retrosunda ani harcamalar çıkabilir, finans durumunuz tepetaklak olabilir.

2014’e genel bakış
Bu yıl yüksek beklentiler içerisine girmek yerine, elinizdekilere odaklanmanız ve her zamanki çabanızı göstermeniz size çok şey kazandıracak. Özellikle 17 Temmuz tarihine kadar Yengeç burcunda kalan Jüpiter ev ve yuvaya yönelik beklentiler açısından güzel bir atmosfer sunmakta. Yılın ilk yarısında ailevi konularda, eve ait uğraşlar ve beklentiler içinde pozitif gelişmeler bekleyebilirsiniz. Bu durum belki bir ev almak olabileceği gibi, evden destek görmek ya da ev içerisinde mutluluk getirici olaylar, örneğin bir çocuk doğumu olarak da gerçekleşebilir. Olumlu beklentiler içerisinde olmak, ümitlerinize odaklanmak size verimlilik ve denge getirmekte.
Sorumluluklardan kaçan bir karakter değilsiniz, tam tersine çok çalışmaya ve özen göstermeye, hizmet etmeye uygun bir yapınız var. Bu yıl Satürn’ün 23 Aralık tarihine kadar Akrep burcunda kalıyor olması geçen yıldan devam eden işe ait süreçleri daha dengeli ve tecrübeli biçimde devam ettirmenize yardımcı oluyor. Satürn özellikle zihinsel açıdan yüklü, detay gerektiren işlerde sizi daha başarılı kılmakta. Düşüncelerinizi olumsuz noktalara çekmemeli ve aşırı eleştirel davranmamalısınız. Bu sayede iş hayatında daha fazla denge ve istikrar söz konusu olacaktır. Ancak 2014’ün son aylarında, özellikle Aralık ayından itibaren Yay burcuna ilerleyecek olan Satürn kariyer hayatınız açısından yeni bir döneme gireceğinizi anlatmakta.

Yeni bir çıkış vakti
Satürn’ün bu etkisi daha çok 2014 sonunda ve daha çok 2015 yılında etkin olacaktır ancak şimdiden hangi temaların ortaya çıkabileceğine göz atmak yararlı olacak. 23 Aralık tarihinden itibaren Satürn hem ev ve yerleşim, aile konularına daha fazla sorumluluk ve yük getirmekte, hem de iş, kariyer çizginizde bazı bitişlerle birlikte, yeni bir çıkış yapmanıza neden olacak durumlara işaret etmekte. Bu süreç 2015-2017 arasında oldukça meşgul edici olabilir ancak bir yandan da gelecek açısından hayatınıza yeni bir temel atmanıza yardımcı olacaktır.
Kuşkusuz burcunuzu yakından ilgilendiren diğer bir transit ise Neptün’ün Balık burcundaki uzun yolculuğu. 2011’den bu yana Neptün karşıt burcunuzdaki seyrine başladı ve uzun yıllar da Balık burcunda kalmaya devam edecek. Neptün’ün etkisi yavaş ama etkin bir şekilde ortaya çıkmaya başlıyor. Bu gezegen insanı gevşeten, dağıtan, hayallere sürükleyen ama aynı zamanda hayatımızdaki katı yapıları yavaş yavaş çözen bir etkiye sahiptir. Başak burcunun ilk günlerinde doğanlar Neptün’ün yumuşatan, esneten etkisini bir süredir yaşıyorlar. Bu yıl özellikle 27 -31 Ağustos doğumlu olan Başak’lar Neptün’ün bu dağıtıcı etkisi altındalar. Neptün çok farklı yönlerden çalışabilir. Başak gibi kurallara düşkün, çalışkan ve akılcı karakteri bile son yıllarda daha esnek, hayalci ve kabullenici kılmaya başladı. Özellikle bu tarihler arasında doğmuşsanız, bu dönemde hayatınız ilişkiler yönünde daha karmaşık hale gelmiş olabilir. Neptün size yumuşama, anlayış ve kendini adama etkisi getirmekte. Özellikle yükselen burcu Başak olanlar bu etkiyi ilişkilerinde, arkadaşlıklarında ve evlilik hayatında daha çok yaşamakta. Bu belki ilişkilerinize daha fazla merhamet ve anlayış getiriyor ve kişiliğinizi de esnetiyor. Ancak bu arada hayat yönünüz ve hedeflerinizde dağılmalar, karmaşalarla birlikte, erkek figürlerin, belki babanızla olan ilişkinizin daha belirsiz olmasına yol açıyor olabilir.

Pluton’un güçlü etkisi
Pluton ise 2008’den bu yana Başak’ların yaratıcılık, kişisel ifade, aşk, keyifler ve zevkler evinde ilerlemekte. Özellikle yükselen burcu Başak olanlar Pluton’un bu güçlendirici etkisini daha fazla hissetmekteler. Eğer 4-7 Eylül tarihleri arasında doğmuşsanız, Pluton’un getirdiği dönüştürücü gücü daha yararlı şekilde kullanabilirsiniz. Güçlü kişilerle bir araya gelmek, iş hayatının getirdiği yeni dönüşümlerden yararlanmak ve kişisel gücünüzü daha karizmatik şekilde ortaya koymanız mümkün. Pluton bu süreçte sizi daha ikna edici, güçlü ve dönüştürücü bir hale sokmakta.