Gündem 2014 size neler getirecek? - Endişelerinizden kurtulacaksınız

2014 size neler getirecek? - Endişelerinizden kurtulacaksınız

23.12.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

Burcunuzda bulunan Jüpiter ile beraber bereketli bir süreçten geçiyorsunuz. Tek başına atacağınız adımlarla koruma altındasınız. Her zamanki endişelerinizden uzakta olacağınız bu dönemde kendinize güvenerek pek çok yeni şey yapabilirsiniz. Uzun yolculuklar yapıp yeni insanlarla tanışarak hayatınıza canlılık getirebilirsiniz

2014 size neler getirecek - Endişelerinizden kurtulacaksınız

Yengeç Burcu - 22 Haziran - 22 Temmuz

Haberin Devamı

2014'E GENEL BAKIŞ

Hiç kuşkusuz bu dönemde burcunuzda bulunan Jüpiter sizi koruma altında tutuyor ve büyümenize yardımcı oluyor. Şansı, gelişmeyi ve büyümeyi anlatan Jüpiter’in burcunuzda ya da yükselen burcunuzda ilerlemesi bereketli ve keyfinizi çıkarmanız gereken bir süreçtir. 2013 Haziran ayından bu yana sizinle birlikte olan Jüpiter, kabuğunuzdan çıkabilmeniz ve kendinize güven duyabilmeniz için güzel fırsatlar sunuyor. Jüpiter aynı zamanda kendini geliştirme ve öğrenme arzusunu da tetikler. 12 yılda bir gelen bu transit altında kişisel yeteneklerini çok daha iyi değerlendirebilir ve girişimlerinizle dikkat çekebilirsiniz. Tek başına atacağınız adımlarda koruma altındasınız. Bu dönemde her zamanki endişelerinizden daha uzakta ve kendine güvenerek yapabileceğiniz çok şey var. Yolculuklar, yeni insanlarla tanışmak, yeni bir eğitime katılmak, yabancılar hayatınıza canlılık getirebilir. 16 Temmuz’da kazançlar, yetenekler ve harcamalar evinize girerek, gelirlerinizi arttırabilecek. Ancak kazançlar arttıkça, harcamalarınızda da dikkatsizleşebilirsiniz.

SOĞUKKANLI OLUN
2014 yılının ilk yarısında özelikle Mart-Mayıs ayları arasında çok dikkat çekici astrolojik göstergeler var. Özellikle 15 Nisan’da gerçekleşen Ay tutulması ve ardından 29 Nisan’daki Güneş tutulması inanılmaz derecede dinamik bir görünüm ortaya koymakta. Bu dönemde, ev, aile, yerleşim ve toprağa ait konuları gösteren alanda geri gidecek olan Mars bazı sürtüşmelere, tam olarak ilerlemeyen projelere ve sizi engelleyebilecek çatışmalara işaret etmekte. Bu dönemde soğukkanlı olmalı ve eve, yerleşime ait durumlar içerisinde güvenliğinize daha çok özen göstermelisiniz. Hayatınızın pek çok önemli cephesinde sizi harekete geçiren kararlar alabilirsiniz.
2008 yılından bu yana hayatınızı büyük ölçüde dönüştüren ve güçlenmenizi sağlayan Pluton transiti tüm gücüyle ilerliyor. Ayrıca bu dönemde Uranüs ve Pluton arasındaki kare açı sizi gerek özel hayatınız, evlilik ve aynı zamanda mesleki konularda meşgul etmekte. Eğer 4 - 7 Temmuz arasında doğmuşsanız, bu dönemde Pluton karşıt açısı altındasınız demektir. Böyle bir dönemde ilişkilerinizde ve ortaklıklar altında büyük baskılar altında kalıyor olabilirsiniz. Bu süreçte soğukkanlılığınızı korur ve zayıf yönlerinizi güçlendirebilirseniz, sonunda hayatınızı, kimliğinizi dönüştürebilirsiniz.

2014 size neler getirecek - Endişelerinizden kurtulacaksınız
DEĞİŞİMLERE UYUN
2010 yılından bu yana Koç burcunda ilerleyen Uranüs, ise özellikle kariyer, meslek ve sorumluluklar alanında son derece hızlı, sizi tek başına olmaya iten ama aynı zamanda cesaret gösteren bir tavra zorluyor. Uranüs aynı zamanda aniden uyandıran ve kişiyi daha özgür ve bireyci olmaya iten gezegendir. Dolayısıyla 2010’dan bu yana özellikle iş hayatınızda yaşanan ‘reset’lenmeler sizi oldukça dinamik, sürekli değişen dengeler, ani değişiklikler içerisinde tutmakta. 2014’te, 30 Haziran - 9 Temmuz arasında doğanlar Uranüs’ün bu sarsarak yenileyici etkisinin hedefi içerisinde durmaktalar. Eğer bugünler arasında doğmuşsanız, içinizdeki heyecanı bastırmamalı, değişime engel değil, ön ayak olmalısınız. Hayatınızdaki güçlü kişilerle olan ilişkinizde de yenilenen, aniden değişen koşullar içerisine girebilirsiniz.

AŞK HAYATINA DİKKAT
Genel olarak bu yıl Satürn’ün olumlu açısı devam ederken, iş hayatında ilerlemek zor olmayacak. Eski deneyimlerinizden de yararlanabileceksiniz. Özellikle tutku ile odaklandığınız konularda son derece üretken olabilirsiniz. Aynı zamanda bir süredir ilgilendiğiniz bir hobiyi daha ciddi bir uğraş haline getirebilirsiniz. Ayrıca Satürn transiti aşkı bile ciddi aldığınızı göstermekte. Ancak Satürn’ün bu ciddileştiren etkisinin aşk hayatınızı sıkıcı kılmasına izin vermemeye bakmalısınız. Monotonlaşma yüzünden aşk alanında isteksizlikler gündeme gelebilir.
Hayatı anlamlandırma, evrensel konulara açılma ve ufuklarınızı genişletme evinizde ilerleyen Neptün ise uzun yıllar kalacağı Balık burcunda size yeni arayışlar ve inançlarınızı geliştiren, farklı kılan motivasyonlar getirmekte. 2011’den bu yana sizi zenginleştirme yönünde farklı adımlar atıyor olabilirsiniz. 25 - 29 Haziran doğumlu olan Yengeç’ler Neptün’ün getirdiği ilhama ve yaratıcılığa çok daha açıklar. Özellikle sanatsal alanda çalışmalar açısından bu son derece verimli sonuçlar getirebilir.

Haberin Devamı

İŞ, PARA VE KARİYER
2014 yılının ilk yarısında burcunuzda ilerlemeye devam eden şans ve bolluk gezegeni Jüpiter’in getirmiş olduğu fırsatları değerlendirmeye devam edebilirsiniz. Tüm Yengeç ve Yükselen Yengeç’ler etraflarıyla ilişkilerini olumlu yönde geliştirme imkânına sahipler. Yeni insanlarla tanışma, yeni bir çevresel koşul içine geçme, evlenme veya mesleki açıdan sizi ileri taşıyacak konularda yeni atılımlar yapmak gibi birçok değişik alanda rahat adımlar atabilirsiniz. Kendinize duyduğunuz güven yükselecek. Bu olumlu etkiyi Temmuz ayının sonuna kadar çevresel koşullar, ilişkiler ve kariyer alanında değerlendirmelisiniz.
Temmuz 2014 itibariyle Aslan burcuna geçecek olan Jüpiter parasal alanda sizi yılın en şanslı burcu haline getirecek. Bu güzel transit desteği altında yaratıcı yeteneklerinizi yüksek bir özgüven ile geliştirebilir, kazanca çevirebilirsiniz. Maddi konularda gelirleriniz olumlu etkilenirken, birikimlerinizi değer kazanacak şekilde değerlendirmelisiniz.
Akrep burcunda ilerleyen Satürn 2014 sonuna kadar burcunuzla uyumlu transitine devam edecek. Ciddi ve sabırlı yaklaşımlar içinde olarak bu transit sayesinde yaratıcı yeteneklerinizi maddi alanda size kazanç getirecek bir şekle sokabilirsiniz. Keyif aldığınız bir konuyu sistemli bir çalışma temposu içinde hayatınızda bir sorumluluk alanı haline getirebilirsiniz. Ancak Satürn’ün soğutan ve kısıtlayan doğasını da unutmamalısınız.
Kariyer konularınızla ilgili tutumunuz 2010’dan beri Uranüs’ün Koç burcundaki transiti etkisiyle değişkenlik gösteriyor. Toplumsal platformdaki yerinizi temsil eden alanda ilerleyen yenilik ve bireysellik gezegeninin etkisiyle kariyerinizde sürpriz gelişmeler deneyimleyebilirsiniz. Yükselen Yengeçler bu transit sayesinde daha cesur adımlar atma riskleri içine girmeye başladılar. Yeni olaylar karşısında şaşırmak yerine, içinizde var olan potansiyeli ortaya çıkarmayı becerebilirseniz bu yılın özellikle ikinci yarısında yeteneklerinizi kazanca çevirebilirsiniz.

AŞK, EVLİLİK VE İLİŞKİLER
2014 yılının ilk ayında Oğlak burcunda devam etmekte olan Venüs geri hareketi sizi evlilik ve ilişkiler ekseninde 31 Ocak tarihine kadar etkiliyor. Bu Venüs retrosunda evliğinizle ilgili konulara yönelebilir, eğer varsa eşinizle sorunlarınızı çözümleyebilirsiniz. Bekar Yengeçlerin eski sevgilileri yeniden karşılarına çıkabilirler. Aşk gezegeni geri giderken yeni bir ilişkiye başlamak veya devam eden bir ilişkide nişan, evlilik gibi önemli kararlar almak, uygulamak kesinlikle önerilmez. Retro sürecinde başlayacak bir aşktan veya beraberlikte ilk defa alınacak bir karardan daha sonra memnuniyetsizlik duyma ihtimali oldukça yüksektir.
Akrep burcunda ilerleyen Satürn aşk konularında sorumluluk taşımanızı gerektiren yaklaşımlar içinde olmanızı istiyor. Alınganlıklarınızı bir kenara bırakıp kendinizi çok daha net ifade etmeniz aşk hayatınızı olumlu etkileyecektir.
Çocuk sahibi olmak isteyen Yengeç ve Yükselen Yengeç’ler için 2014 yılı çok uygun etkiler barındırıyor. Hem kendi burcunuzda ilerleyen Jüpiter hem de Akrep burcundaki Satürn desteği bu isteğinizi hayata geçirmenize fazlasıyla yardımcı olacaktır.
1 Mart - 24 Mayıs arasında ev ve aile paylaşımlarınızda Mars geri hareketi sebebiyle huzurluklar yaşanabilir.
18 Temmuz - 12 Ağustos arasında Venüs burcunuzdan geçerken çevrenizle ilişkileriniz daha keyifli hale gelebilir.
23 Ekim - 16 Kasım arasında Venüs’ün etkisiyle, aşk hayatınızda sizi mutlu edecek tutku ve heyecan getirici deneyimler söz konusu olabilir.

SAĞLIK
Genel olarak 2014 yılının Temmuz sonuna kadar olan bölümünde sağlığınız Yengeç burcunda ilerleyen Jüpiter tarafından korunacaktır. Kendinizi daha huzurlu hissedebilirsiniz. Ancak Jüpiter sizi kilo almaya daha meyilli yapabilir.
Yengeç ve Yükselen Yengeçleri en zorlayıcı transit karşıt burcunuz Oğlak’ta ilerleyen Plüton’un getirmekte olduğu baskı ve travmatik deneyimlerden gelebilir. Bu yıl özellikle 3 - 4 - 5 Temmuz doğumlu Yengeç’lerin Uranüs-Plüton zorlayıcı açıları nedeniyle 21 Nisan 2014 haftasında sağlıklarına her zamankinden daha fazla dikkat etmesi gerekiyor.

Haberin Devamı


Merkür geri giderken nelere dikkat etmeli?
Merkür 2014 yılında 6 - 28 Şubat, 7 Haziran - 1 Temmuz ve 4 - 25 Ekim 2014 tarihleri arasında olmak üzere 3 kere geri hareket yapacak. Merkür’ün sizin gibi su elementinden olan burçlarda başlayacağı geri hareket dönemlerinde iletişimlerde birtakım aksaklıklar gündeme gelebilir. Bu süreçte yapılan işlerin tekrar yapılması gerekebilir.
Merkür yılın ilk geri hareketini 6 - 28 Şubat 2014 tarihleri arasında Balık’tan Kova’ya geri hareket yapacak. Bu geri hareket sırasında yurtdışı seyahatlerinde bazı gecikmeler içerebilir. Akademik çalışmalara yönelik hedeflerinize doğru ilerlemek isterken bazı engellerle uğraşmanız gerekebilir. 7 Haziran - 1 Temmuz 2014 arası Merkür Yengeç’ten İkizler’e geri hareket yapacak. Sizin kendi burcunuzda gerçekleşecek bu retro sürecinde çevrenizle paylaşımlarınızda ve iletişimlerinizde bazı sıkıntılar yaşayabilirsiniz. Bu dönemde dedikodulara, ikiyüzlü kişilere ve arkanızdan iş çevirenlere çok dikkat etmelisiniz. Sırlarınızı herkesle paylaşmayın. Özel iletişimler bir şekilde ortaya çıkabilir.

Yükselen burcunuza göre 2014
Yükselen Koç: 2014 yılının ilk yarısında burcunuzda ilerleyen bereket gezegeni Jüpiter sizi yuva, aile ve yerleşim yerinize ait konularda şanslı kılacaktır. Yeni bir ev alabilirsiniz. Temmuz sonrasında aşk hayatınız hareketlenmeye başlıyor. Mars retrosunun yaşanacağı 1 Mart - 24 Mayıs arasında ilişkilerde gerginlikler yaşanabilir.
Yükselen Boğa: Yengeç burcunda ilerleyen şans gezegeni Jüpiter Temmuz sonuna kadar yakın çevre, akraba ve tanıdıklardan pozitif destek getiriyor. Temmuz sonrasında yeni bir ev alabilirsiniz. Öte yandan Satürn sizi evlilik ve ortaklıklar alanında sağlamlık testlerinden geçirmeye devam ediyor.
Yükselen İkizler: Akrep burcundaki Satürn transiti sizden sistemli ve disiplinli bir çalışma temposu içinde sorumluluk üstlenmenizi talep ediyor. Temmuz ayına kadar para konularında Jüpiter etkisi altında kazançlarınızı çoğaltma imkanına sahisiniz. Kariyer hedeflerinizde Neptün transiti etkisiyle akıl karışıklığı içine düşebilirsiniz. 1 Mart - 24 Mayıs arasında aşk hayatınız sizi zorlayabilir.
Yükselen Yengeç: 2014 yılının ilk yarısında burcunuzda ilerlemeye devam eden şans gezegeni Jüpiter’in getirmiş olduğu fırsatları olumlu değerlendirebilirseniz Temmuz sonrasında kazançlarınızda gözle görülür bir artış fark edebilirsiniz. Akrep burcunda ilerleyen Satürn keyif aldığınız bir konuyu sistemli bir çalışma temposu içinde kazanca çevirmenizi destekleyebilir.
Yükselen Aslan: Yuvanıza ait konulardaki sorumluluklarınız, mesleki konulara yeterince odaklanmanızı zorlaştırabilir. Satürn gezegeni geçen yıldan beri aile ile ilgili konularda sizden ciddi adımlar atmanızı istiyor. Plüton transiti size güçlü olmak için sistemli bir çalışma temposu içinde olmanız gerektiğini anlatıyor.
Yükselen Başak: Şans getiren ve koruyucu etkilere sahip olan Jüpiter gezegeni 2014 yılının Temmuz ortasına kadar Yengeç burcunda ilerlemesi size sosyal ortamlardan ve grup çalışmalarından gelecek imkânlar olduğunu gösteriyor. Ancak 1 Mart - 24 Mayıs arasındaki Mars retrosunda maddi eksende süregelen stresler sizi yıpratabilir.
Yükselen Terazi: Yengeç burcunda ilerleyen Jüpiter sayesinde mesleki alanda Temmuz ayına kadar yılın en şanslı burcusunuz. İşle ilgili konularda terfi alabilir veya pozisyonunuzu sağlamlaştırabilirsiniz. Temmuz ayına kadar ortaklıklar ve ilişkiler alanına daha fazla enerji harcamanız gerekiyor. Mars’ın geri hareket yapacağı 1 Mart - 24 Mayıs tarihleri arasında ortaklıklardaki dengeler aniden değişebilir. Para ile ilgili alanlarda gereksiz harcamaları kısmak durumundasınız.
Yükselen Akrep: Yaratıcı yeteneklerinizi hayata aktarmak için Neptün’ün getireceği esintilerden yararlanabilirsiniz. Bu yaratıcılığı Akrep burcundaki Satürn’ün istediği sorumlu yaklaşımlarla birleştirmeyi başarabilirseniz büyük ilerleme kaydedebilirsiniz. Şans gezegeni Jüpiter’de 16 Temmuz sonrasında Aslan burcuna geçerek sizi kariyer konularında olumlu desteklemeye başlayacaktır.
Yükselen Yay: Yengeç burcundaki şans gezegeni Jüpiter, Temmuz ayına kadar size ortak finans alanında destek veriyor. Banka işlerinde olumlu etkiler altındasınız. Balık burcunda ilerleyen Neptün etkisinde yaşam temellerine ait konularda yönsüzlük yaşayabilirsiniz. 1 Mart - 24 Mayıs arasındaki Mars geri hareketi süresince ilişkilerinizde beklenmedik gelişmeler olabilir.
Yükselen Oğlak: Plüton etkisiyle bağlantılarınızda güç odaklı hareket etmek istiyorsunuz. Uzun Mars transiti etkisindeki kariyer alanında ani değişen koşullar karşısında statükoyu korumak kolay olmayabilir. Mars geri hareketi yaşanacak olan 1 Mart 24 Mayıs arasındaki dönem ev ile kariyer ekseninde oldukça zorlayıcı geçebilir.
Yükselen Saka: Akrep burcunda ilerleyen Satürn sizi kariyer planlarınızda daha fazla sorumluluk üstlenerek kararlı bir şekilde çalışmak zorunda bırakabilir. Yakın çevre paylaşımlarınızda değişimlerden geçiyorsunuz. Parayla ilgili konularda Neptün transiti sebebiyle yanlış kararlar alma riskiniz var. Temmuz’a kadar Jüpiter çalışma hayatınızda size birbirinden güzel imkânlar getirecektir.
Yükselen Balık: Neptün etkisiyle duygusal olarak bağlandığınız kişilerle paylaşımlarınızda gözü kapalı hareket edebilirsiniz. Mars gezegeni yılın ilk yarısında sizin tüm enerjinizi ortak finansal alana odaklamanıza sebep olabilir. Özellikle 1 Mart ile 24 Mayıs arasındaki Mars geri hareketinde para ile ilgili konularda problemler yaşanabilir. Satürn gezegeninin Akrep burcundaki transiti yaşam hedeflerinizle ilgili ciddi yaklaşımlar içinde olmanızı talep ediyor.

Haberin Devamı

YARIN: ASLAN BURCU