Gündem 2014 size neler getirecek? - Hiçbir konuda pes etmeyin

2014 size neler getirecek? - Hiçbir konuda pes etmeyin

31.12.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

Pluton ile beraber özellikle işkolik Balıklar hedeflerine bir adım daha yaklaşacak. Kararlı tutumlar sergilediğiniz bu dönemde mücadele duygusu sizi ileriye taşıyacak. Yılın ilk yarısında kendinizi daha rahat ifade edebileceğiniz olanaklar var. Alkol ve ilaç kullanımlarında ise dikkatli olmalısınız

2014 size neler getirecek - Hiçbir konuda pes etmeyin

Pluton ile beraber özellikle işkolik Balıklar hedeflerine bir adım daha yaklaşacak. Kararlı tutumlar sergilediğiniz bu dönemde mücadele duygusu sizi ileriye taşıyacak. Yılın ilk yarısında kendinizi daha rahat ifade edebileceğiniz olanaklar var. Alkol ve ilaç kullanımlarında ise dikkatli olmalısınız

Haberin Devamı

BALIK BURCU - 20 ŞUBAT - 20 MART

İŞ, PARA VE KARİYER
Satürn gezegeninin Akrep burcundaki transiti 2014 yılında da devam ederken sizden yaşam hedeflerinizle ilgili sağlam yaklaşımlar içinde olmanızı talep ediyor. Çünkü 2015 yılı başladığında kariyer konularında önemli testlerden geçeceksiniz. Bu sebeple yıl sonuna kadar olan zaman diliminde mümkün olduğunca tecrübe kazanmalısınız. En büyük avantajınız engeller çıkaran Satürn’ün sizin gibi su elementinden olan Akrep burcunda yer alıyor olmasıdır. Böylece yaşam hedeflerinizi somut bir şekilde netleştirip gelecek yıl toplumsal platformda sağlam bir şekilde yer almaya hazır olabilirsiniz.
2014 yılın ilk yarısında şans gezegeni Jüpiter yine su elementinden olan Yengeç’te ilerlerken yaratıcı yönlerinizi ve duygusal ifadenizi rahatça çevresel ilişkilerinize aktarmanıza yardımcı olacaktır. Keyif aldığınız konuları, hobilerinizi, ailenizin desteğini de arkanıza alarak geliştirebilirsiniz.
Şaşırtan gezegen Uranüs de Koç burcunda ilerlerken yeteneklerinizi değişik ve orijinal bir şekilde kullanarak para kazanma yöntemlerinizi yenilemenize olanak tanıyor.
Sizi en fazla yanılgıya sürükleyebilecek gezegen etkisi Balık burcunda ilerleyen Neptün’den gelebilir. 2012 yılında burcunuza geçen Neptün ruhsal alanda daha da fedakar olmanızı sağlayabilir.
Özellikle 22 - 23 - 24 Şubat doğumlu Balıklar bu yıl Neptün transitinin tam etki alanında bulunuyorlar. Eğer bu günlerde doğmuş iseniz ayaklarınız yere sağlam basarak hareket ettiğinize emin olun.
Terazi burcunda Temmuz ayının sonuna kadar kalacak olan Mars gezegeni yılın ilk yarısında sizin tüm enerjinizi ortak finansal alana odaklamanıza sebep olabilir. Özellikle 1 Mart - 24 Mayıs arasındaki Mars geri hareketinde para ile ilgili konularda aksaklıklar yaşanabilir.

AŞK, EVLİLİK VE İLİŞKİLER
Yengeç burcuna ilerleyen Jüpiter sizi 2014 ilk yarısında aşk alanında yılın en şanslı burcu yapıyor. Yeni aşklar yaşayabilir, sevgilinizle birlikte yuva kurma kararı alabilirsiniz. Evli Balık ve Yükselen Balık’lar çocuk sahibi olabilir. Keyif aldığınız hobilerinize daha fazla zaman ayırabilirsiniz. Akrep burcundaki Satürn’le de uyumlu kalacak olan Jüpiter, emin adımlarla ilerleme, aşkta mutluluk ve çocuklarla ilgili konularda güzel etkiler getiriyor. Hayata bakış açınız rahatlıyor.
Ancak ilişkiler burcu Terazi’de yaşanacak olan Mars geri hareketi süresinde bu keyiflerle ilgili büyük harcamalar yapma riskine karşı dikkatli olmanızda yarar var. Her şeyi büyüten Jüpiter, özellikle 1 Mart - 24 Mayıs arasında partnerinizle harcayabileceğiniz paranın miktarını da büyütüp daha sonra sıkıntılı durumlar içine düşmenize sebep olabilir.
Neptün’ün burcunuzdaki transitinin etkisiyle ilişkiler ekseninde aşırı hayal kurabilir, ilişkilerinizde karmaşık duygular içine girebilirsiniz. Karşınızdaki kişileri doğru değerlendiremeyebilir, yanlış kişilere güvenip daha sonra hayal kırıklığı hissedebilirsiniz.
Venüs’ün burcunuzda olacağı 5 Nisan - 3 Mayıs arasında ilişkilerinizden daha fazla keyif alabilirsiniz. Bu dönemde yeni beraberlikler de gündeme gelebilir. 18 Temmuz - 12 Ağustos arasında aşkta duygusallık ve derin paylaşımlar size çok mutluluk verebilir. 5 - 29 Temmuz arasında Venüs karşıt burcunuzda ilerlerken eşiniz veya sevgilinizle paylaşımlarınız daha pozitif etkiler altında olacaktır. 23 Ekim - 16 Kasım arasında yurtdışı seyahatleri ve yabancılarla ilişkiler olumlu sonuçlar doğurabilir.

SAĞLIK
2014 yılında Balık ve Yükselen Balık’lar en yoğun etkiyi burçlarında ilerleyen Neptün’den alıyorlar. Genel olarak tembellik, gevşeme, dalgınlık, unutkanlık gibi şikâyetleriniz olabilir.
Dağıtan bir enerjiye sahip olan bu gezegen yıl genelinde en çok 22 - 23 - 24 Şubat günlerinde doğmuş olan Balık’ları etkisi altına alacak. Ancak gezegenin gevşeten tabiatı sebebiyle tüm Balık’lar kabullenici yaklaşımlar altına girebilir. Bu transitin getirebileceği en büyük tehlike dalgınlıktan kaynaklanabilecek sağlık sorunları olabilir. Genel olarak ilaç ve alkol kullanımında dikkatli olmakta yarar var.

Merkür geri giderken nelere dikkat etmeli?
2014 yılında Merkür 6 - 28 Şubat, 7 Haziran - 1 Temmuz ve 4 - 25 Ekim 2014 tarihleri arasında olmak üzere 3 kere geri hareket yapacak. Merkür’ün geri hareket yapacağı dönemlerde yazılı ve sözel iletişimlerde birtakım aksaklıklar gündeme gelebilir.
Merkür yılın ilk geri hareketini 6 - 28 Şubat 2014 tarihleri arasında Balık’tan Kova’ya geri hareket yapacak. Bu geri hareket sırasında yabancılarla ilgili temalarda, yurtdışı seyahatlerinde bazı gecikmeler yaşanabilir.
7 Haziran - 1 Temmuz 2014 arası Merkür Yengeç’ten İkizler’e geri hareket yapacak. Özel hayatınızla ilgili konulara odaklanmanız gerekebilir. Bu dönemde dedikodulara, ikiyüzlü kişilere ve arkanızdan iş çevirenlere çok dikkat etmelisiniz. Sırlarınızı herkesle paylaşmayın. Özel iletişimler bir şekilde ortaya çıkabilir.
Yılın son Merkür geri hareketi 4 - 25 Ekim arasında Akrep burcunda başlayacak. Bu Merkür retrosunda size keyif veren konularla ilgili karmaşık düşünceler içinde olabilirsiniz.

2014’e genel bakış
2014 yılının özellikle ilk yarısındaki fırsatları çok iyi değerlendirmeye bakın. Bu dönemde oldukça destekleniyor ve daha olumlu tecrübelere açık duruyorsunuz. Temmuz ayından sonra sizi yoğun bir dönem beklemekte. Bu nedenle, yılın ilk yarısında yapabileceğiniz şeylere odaklanmalı ve fırsatları kaçırmamalısınız. Nitekim burcunuzun yöneticisi Jüpiter, 16 Temmuz tarihine kadar Yengeç burcunda kalarak, özellikle duygusal alanda, ailevi konularda, aşkta ve çocuklarla ilgili konularda sınırsız destek sunmakta. Jüpiter bolluk getiren, iyimser kılan ama aynı zamanda kişiyi madden ve manen zenginleştiren gezegendir. Bu süreçte, yılın ilk yarısında yaratıcı çalışmalar, kendinizi daha rahat ifade edebileceğiniz pek çok olanak var.
KAZANAN SİZ OLACAKSINIZ
Ödüllendirileceğiniz bir dönemdesiniz. Aşk hayatında duygusal paylaşımlar son derece mutluluk verici olabilir. Aynı zamanda severek yaptığınız işlerden, hobilerden bile kazançlı çıkabilirsiniz. Yeni şeyler öğrenmek, yolculuklar, eğitsel olanaklar önünüze yeni fırsatlar açabilir. Yılın ikinci yarısında ise Jüpiter iş ortamına hareketlilik ve kişiliğinizi kullanabileceğiniz imkânlar getirebilir. Yılın ikinci yarısında daha fazla hizmet ve bolca iş yükü olabilir. Yine bu dönemde işinize ait eğitimler, iş ortamında yabancılarla ilgili konular mümkün.
Burcunuzla uyumlu kalmaya devam eden diğer bir gezegen olan Satürn, 23 Aralık tarihine kadar sizi fazlasıyla desteklemekte. Bu dönemde, yükselen burçları Balık olanlar da, daha istikrarlı bir biçimde iş hayatında verimli çalışabilir. Satürn’ün bu transiti hayata bakış açınıza daha mücadeleci bir tutum getirmekte. Yabancılarla ilgili işler, yolculuklar, akademik konular bu dönemde ciddiyetle yaklaşmanız gereken konular içinde duruyor. Satürn özellikle 23 Aralık’tan sonra burcunuz üzerinde baskı kurmaya başlıyor. Özellikle Balık burcunun ilk günlerinde Şubat ayında doğmuşsanız, Satürn’ün bu kısıtlayıcı etkisini fazlasıyla hissedebilirsiniz. Bu nedenle Aralık’tan sonra iş hayatınızda çok daha dikkatli ve sorumlu olmanız gereken bir dönem başlayacak.
PEMBE RÜYALAR
Burcunuzla çok yakından ilgili ve önemli bir transit de, Neptün’ün 2011’den bu yana burcunuzda yavaş yavaş ilerliyor olması. Neptün bir burçta 14 yıl kaldığı için etkisi belirsiz gözükse de, aslında 2011-2012’den bu yana gücünü hissettirmeye başladı. Neptün evrenle bir olabilme kapasitesini, yüksek duyarlılıkları, sezgileri ve hayal gücünü harekete geçiren ve bizi idealist kılan bir gezegendir. Kuşkusuz bu süreçte, Balık burcunun ilk günlerinde doğanlar Neptün’ün hassas kılan, sezgileri arttıran, kişiyi daha yaratıcı ama bir o kadar belirsiz kılan temalarını yaşamaya başlamış olmalılar. 2014 yılında, özellikle 22 - 26 Şubat doğumlu olan Balık’lar Neptün’ün dağıtıcı etkisini fazlasıyla yaşamakta. Eğer bu tarihler arasında doğmuşsanız, bu yıl kendi kendinizi hayallere sürükleyebileceğiniz pek çok koşul olabilir. Olumlu anlamıyla Neptün size sınırsızlık duygusu, güçlü bir hayal gücü, esneklik ve kimi zaman kendi kendinizi bile aldatabileceğiniz pembe rüyalar getiriyor olabilir. Bu durum özellikle kariyer ve ilişkilerde aşırı bir feragat arzusu getirebilir.
HIRSLI VE KARARLI
Pluton ise 2008’den bu yana Oğlak burcunda ilerlerken, işkolik Balık’lara çok daha yardımcı olmakta. Pek çok Balık bu süreçte gelecek yönünde, özellikle kariyerlerine, amaçlarına ait konularda daha hırslı, kararlı bir tutum izlemeye başlamış olabilir. Plüton dönüşüm ve yenilenme getiren, bizi güçlendiren ve karizma getiren bir gezegendir. 2014 yılında özellikle 1 - 5 Mart doğumlu olan Balık’lar bu gezegenin dönüştürücü etkisinden, sağladığı kararlılık ve mücadele duygusundan daha çok yararlanabilir. Bu süreçte güçlü kişilerle bir araya gelmek, onlardan destek almak da söz konusu. Ancak Pluton’un getirdiği kararlılığı doğru yönde kullanmak ve güçle ilişkimizi de doğru yönde ortaya koymak zorundayız.

Yükselen burcunuza göre 2014
Yükselen Koç: 2014 yılının ilk yarısında şans gezegeni Jüpiter sizi aile ve yerleşim yerinize ait konularda şanslı kılacak. Kariyer alanındaki güç mücadeleleri üzerinizde baskı oluşturabilir. 1 Mart - 24 Mayıs arasındaki Mars geri hareketi ortaklıklardan ve ikili paylaşımlardan kaynaklanacak gerginlikler olabileceğini gösteriyor.
Yükselen Boğa: Neptün transiti sizi kişisel olarak gevşetiyor. Dolayısıyla Satürn’ün getirdiği kısıtlayıcı koşulları daha anlayışla karşılayabilirsiniz. Ancak iş ortamınızdaki Mars transitinin getirdiği yüksek efor gerektiren çalışmalar yorucu olabilir. 1 Mart - 24 Mayıs arasında rekabet veya gerginlikler sebebiyle çalışma hayatınız hareketleniyor.
Yükselen İkizler: Su elementinden olan Akrep burcundaki Satürn transiti sizi iş hayatınızda olumlu yönde destekliyor. Kariyer konularında dikkatli ve mantıklı hareket etmeli, hayallere kapılmamalısınız. Temmuz ayına kadar maddi anlamda şanslı bir dönem içindesiniz.
Yükselen Yengeç: 2014 yılında aşk hayatınızda, keyiflerde ve çocuklarla ilişkilerinizde daha ciddi ve sorumlu davranışlar içinde olmalısınız. Yaratıcı yeteneklerinizi ciddiyetle geliştirip kazanca çevirebilirsiniz. 1 Mart - 24 Mayıs arasında geri hareket yapacak olan Mars sizi ev ile kariyer konularıyla uğraşmak zorunda bırakabilir.
Yükselen Aslan: Yıl genelinde dikkatli hareket etmeniz gereken en önemli konuların başında ortak finans alanı geliyor. Eşiniz veya ortağınızla birlikte yapacağınız yatırımlarda, parayla ilgili girişimlerde sağlam adımlar attığınıza emin olun. Temmuz’un son haftasından itibaren yaşam enerjinizi rahat bir şekilde etrafınıza yansıtabileceksiniz.
Yükselen Başak: Gevşeten ve katılıkları çözen etkilere sahip Neptün gezegeni Balık’ta ilerlemeye devam ederken sizi özellikle ikili ilişkilerde fark ettirmeden yumuşatıyor. 1 Mart - 24 Mayıs arasındaki Mars retrosunda kazançlardaki dengesizlikler ve beklenmedik masraflar sizi rahatsız edebilir.
Yükselen Terazi: Neptün’ün Balık burcundaki transiti iş hayatında belirsiz durumlara işaret edebilir. Jüpiter sayesinde mesleki alanda ve kariyer konularında Temmuz ayına kadar yılın en şanslı burcu konumundasınız. Yaşam temellerini oluşturan konularda köklü değişimler içindesiniz.
Yükselen Akrep: Neptün’ün Balık burcundaki transitinden yaratıcı yeteneklerinizi hayata aktarmak için yararlanabilirsiniz. Akrep burcundaki Satürn de çevresel koşullarda üstlenmeniz gereken sorumlulukların ciddiyeti üzerine vurgu yapıyor. Çalışma ortamınızda değişken koşullar ve beklenmedik gelişmeler söz konusu olabilir.
Yükselen Yay: Satürn’ün Akrep burcundaki transiti sizi mesleki konularda zorluyor. Kontrol dışı gelişmeler ve sıkıntılar doğal olarak çalışma ortamınızı da negatif etkiliyor. Balık burcundaki Neptün’ün etkisi sebebiyle yaşam temellerine ait konularda akıl karışıklığı yaşayabilir, doğru adımlar atmakta zorlanabilirsiniz.
Yükselen Oğlak: 2014’ün Temmuz ayına kadar şans gezegeni Jüpiter transitinin olumlu etkisiyle karşınıza gelen kişiler size destek verebilir, yeni kapılar açacak imkânlar sunabilirler. Uranüs’ün aileye ait konularda getirebileceği ani gelişmeler sizi şaşırtabilir.
Yükselen Saka: 2014 yılının Temmuz ayına kadar Terazi burcunda kalacak olan Mars sizin yurtdışı bağlantılı konulara, yabancı kişi veya kurumlarla ilgili işlere odaklanmanızı gerektirebilir. Mars’ın geri gideceği 1 Mart- 24 Mayıs tarihleri arasındaki dönemde ortaya çıkabilecek aksaklıklar, gecikmeler veya problemler zorlayıcı olabilir.
Yükselen Balık: Akrep burcundaki Satürn etkisiyle akademik çalışmalarda, hukuki alanda, yurtdışı ve yabancılarla ilgili konularda artık çok daha ciddi yaklaşımlar geliştirerek kariyer altyapınızı sağlamlaştırmanız gerekiyor.
1 Mart - 24 Mayıs arasındaki Mars retrosunda Maddi konularda değişken koşullar, ani harcamalar sizi şaşırtabilir.

Yazarlar