Gündem 2016 LYS sonuçları ne zaman açıklanır?

2016 LYS sonuçları ne zaman açıklanır?

03.07.2016 - 08:31 | Son Güncellenme:

Haziranın son haftası gerçekleştirilen LYS sınavlarının ardından ÖSYM’den gelecek LYS sonuçları açıklaması bekleniyor. Milyonlarca öğrencinin özellikle sosyal medya mecralarında en çok arattığı konuların başında LYS sonuçları ne zaman açıklanacak sorusu geliyor. LYS sonuçları açıklaması Ramazan Bayramı tatilinden sonra açıklanacak.

2016 LYS sonuçları ne zaman açıklanır

Türkiye’de ortaöğretim eğitimini tamamlayarak, üniversite eğitimi için ÖSYM tarafından düzenlenen Yükseköğretime Geçiş Sınavı’na katılarak, 180 puan barajını geçen milyonlarca öğrenci haziran ayının son haftası düzenlenen üniversiteye giriş sınavlarının 2.aşaması olan 5 oturumlu Lisans Yerleştirme Sınavı heyecanı yaşadı. Milyonlarca öğrenci şimdilerde ÖSYM tarafından yapılacak LYS sonuçları açıklamasını büyük bir heyecan ile bekliyor. Son birkaç yıldır ÖSYM sınav takviminde yer alan her bir sınav uygulaması sonrasında sınav sonucu açıklamalarını çok kısa süreler içerisinde gerçekleştirerek, rekor kıran ÖSYM’nin 2016 Lisans Yerleştirme Sınavı içinde 2016 LYS sonuçları açıklamasını çok kısa bir süre içerisinde yapması bekleniyor. Peki ÖSYM’nin sonuç açıklama takvimine göre 2016 LYS sonuçları ne zaman açıklanacak?

Haberin Devamı

LYS PUAN HESAPLAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

LYS SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Milyonlarca öğrencinin cevabını büyük bir merak ve heyecan ile beklediği yaşamının çok önemli olaylarından birisi olan LYS sonuçları açıklamasının Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından ne zaman yapılacağı da belli oldu. Ancak bu tarih, milyonlarca üniversite adayının LYS puanlarını öğrenebilmeleri için bir süre daha meraklı ve heyecanlı bekleyişini sürdürmek durumunda kalacak. Çünkü bu yıl Lisans Yerleştirme Sonuçları açıklama sürecinin çok yoğun bir takvime denk gelmesi sonuç açıklamalarının biraz ertelemeli olarak açıklanmasına neden oluyor. Özellikle de 2016 KPSS tercihleri başvuru ve sonuçları, YDS tercih başvuru ve sonuçları ve ardından 2016 Lisans KPSS sonuçları açıklaması gibi çok yoğun bir gündeme sahip olan ÖSYM’nin bu yoğun programına ek olarak Ramazan Bayramı’nın hafta sonu ile birleştirilerek gelen 9 günlük resmi tatili de 2016 LYS sonuçları açıklamasının takvimde biraz ileriye atılmasına neden oldu.

Haberin Devamı

ÖSYM takvimine göre merakla beklenen 2016 LYS sonuçları açıklaması 18 temmuz tarihinde yapılacak. Milyonlarca öğrencinin eğitim yaşamlarında belirledikleri çizgiye göre Lisans Yerleştirme Sınavı’nın 5 farklı oturumundan katıldığı tüm oturumların sonuçlarını 18 temmuz tarihinde öğrenerek, üniversite kayıtları için gerekli olan LYS puanlarını alabilecek. LYS-1, LYS-2, LYS-3, LYS-4 ve LYS-5 şeklinde 5 oturumlu olarak gerçekleştirilen Lisans Yerleştirme Sınavı’na katılan milyonlarca üniversite adayı, LYS soruları açıklamasını sınava girdikleri gün içerisinde kısa bir süre içerisinde öğrenebildi. Ancak bu LYS soruları üzerinden tahmini LYS puan hesaplaması yapılamıyor. Bunun nedeni ise soru havuzu oluşturmak isteyen ÖSYM’nin sınav sorularının sadece yüzde 30’luk kısmını açıklıyor olmasıdır.

18 temmuzda ÖSYM tarafından gerçekleştirilecek LYS sonuçları açıklaması için aday ikamet adreslerine posta yolu ile bildirim yapılmayacak. Bu yüzden üniversite adayları, sonuç açıklamaları yapılır, yapılmaz internet erişimini sağlayabildiği her noktadan ÖSYM’nin ‘Sınav Sonuçları Açıklama Sistemi’ ekranından ‘T.C. kimlik numarası’ ve ‘ÖSYM aday şifresi’ bilgisi ile giriş yaparak 2016 LYS sonuçları açıklamasını öğrenebilme şansına sahip olabilecek. Temmuz ayı içerisinde üniversite tercih başvurularını gerçekleştirecek milyonlarca yeni üniversite adayı, üniversite kontenjanlarında yerleşebildikleri üniversite ve bölümlere eylül ayının ilk haftaları içerisinde kayıt başvurularını yaptırarak, gelecek eğitim yılını yeni bir lisans düzeyi eğitim kurumunda devam edebilme imkanına sahip olabilecek.