Gündem 2016 TEOG tercihleri nasıl yapılır? İşte tercihler için son tarih

2016 TEOG tercihleri nasıl yapılır? İşte tercihler için son tarih

28.07.2016 - 16:50 | Son Güncellenme:

TEOG tercihleri yapanların en çok merak ettiği soru 15 Temmuz'da başlayan TEOG tercihleri ne zaman sona erecek oldu. Yaşanan darbe girişimi nedeni ile 25 Temmuz'da sona ereceği duyurulan TEOG tercihleri 29 Temmuz'a uzatıldı. İşte TEOG tercihleri ile ilgili son detaylar...

2016 TEOG tercihleri nasıl yapılır  İşte tercihler için son tarih

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB)’nın internet sitesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, 15 Temmuz günü yaşanan askeri darbe girişimi sonrasında meydana gelen gelişmeler nedeniyle, 2016 Ortaöğretim Kurumları Tercih ve Yerleştirme Kılavuzu’nda yer alan takvimde değişiklik yapıldı. Buna göre, TEOG kapsamında 15 Temmuz’da başlayan ve 25 Temmuz’da sona ereceği duyurulan tercih başvuruları, 29 Temmuz’a uzatıldı.

Haberin Devamı

E-OKUL TERCİH YAPMAK İÇİN TIKLAYINIZ

MEB 2016 TERCİH LİSTELERİ İÇİN TIKLAYINIZ

Tercih işlemleri tamamlandıktan sonra 8 Ağustos’ta sona erecek yerleştirme sonuçlarının ilan tarihi ise 12 Ağustos’a çekildi. Yeni takvime göre, boş kontenjanlar 15 Ağustos’ta ilan edilecek. Yerleştirmeye esas 1’inci nakil tercih başvuruları, 15-19 Ağustos, 2’nci nakil başvuruları 22-26 Ağustos´ta, 3’üncü nakil başvuruları 29 Ağustos- 2 Eylül tarihlerinde yapılacak.

Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB), Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) Sistemi kapsamında 25 Temmuz'da sona erecek lise tercih başvuruları, 29 Temmuz'a uzatıldı.

Buna göre, TEOG kapsamında 15 Temmuz'da başlayan ve 25 Temmuz'da sona ereceği duyurulan tercih başvuruları, 29 Temmuz'a uzatıldı. Tercih işlemleri tamamlandıktan sonra 8 Ağustos'ta sona erecek yerleştirme sonuçlarının ilan tarihi ise 12 Ağustos'a çekildi.

Haberin Devamı

Yeni takvime göre, boş kontenjanlar 15 Ağustos'ta ilan edilecek. Yerleştirmeye esas 1. nakil tercih başvuruları, 15-19 Ağustos, ikinci nakil başvuruları 22-26 Ağustos'ta, 3. nakil başvuruları 29 Ağustos-2 Eylül tarihlerinde yapılacak.

Uzmanlar, “Ne kadar iyi puan alırsanız alın, tercih hatası her şeyi değiştirebilir” diyerek, adayları bu süreçte dikkat etmeleri gerekenler konusunda uyarıyor. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) ise tercihlerin sorunsuz ve doğru yapılabilmesi için kılavuz hazırladı. “Ortaöğretim Kurumlarına Geçiş Uygulaması Tercih ve Yerleştirme Kılavuzu Sıkça Sorulan Sorular” başlığı altında, 44 soru ve cevap yer alıyor.

MÜDÜRLÜK ONAYLAYACAK

Tercihler mutlaka herhangi bir okul müdürlüğünden elektronik ortamda onaylatılacak. Onaylama işlemi yapıldığı anda tercih işlemi tamamlanacak. Aksi takdirde öğrenci tercih yapmamış sayılacak. Onaylanan tercih formunun iki nüshası alınarak okul müdürlüğü yetkilisi ile veli tarafından imzalanacak, biri okulda, diğeri velide kalacak. Onaylama bitince düzeltme yapılamayacak.

EN FAZLA 25 OKUL SEÇİLECEK

Öğrenciler, en fazla 25 okul tercihinde bulunabilecek. Liste oluşturulurken okulların tercih kodları, öğrencinin yüzdelik dilimi, okulların kontenjan tablolarındaki yüzdelik dilimi, yerleştirmeye esas puanın dikkate alınması ve özellikle okulların kontenjan durumları ve tanıtım bilgilerinin incelemesi gerekecek.

Haberin Devamı

TEOG YEP PUANLARI VE KONTENJANLARI E OKUL’DAN ÖĞRENİLECEK

TEOG yep puanlarının açıklanması için geri sayım başladı. Her hangi bir erteleme olmaması durumunda 29 Haziran Çarşamba günü açıklanacağı belirtilen 2016 TEOG Yerleştirmeye Esas Puanları Milli Eğitim Bakanlığı’nın resmi internet sitesi e okul üzerinden açıklanacak. Yep puanları ve kontenjan listelerini http://e-okul.meb.gov.tr internet sitesine giriş yaparak ya da haberin devamında bulunan linkleri tıklayarak öğrenebilecekler.

2016-2017 YABANCI OKULLARIN 1.ÖNKAYIT TABAN PUANLARI

Türkçe, Matematik, Fen, TC İnkılap (T-M-F-S) puanı veya YEP Puanı ile öğrenci alacak olan özel okullar ile Yabancı okulların taban puanları açıklanmaya başladı.Buna göre;

*Birinci Önkayıt Döneminde belirlenen taban puanının üzerinde olanlar o okullara kayıt yaptırabilecekler.
*Bu okullarda Birinci Önkayıtlar 27-28-29-30 Haziran 2016 tarihleri arasında yapılacak.
*Birinci Önkayıt Döneminin kesin kayıtları ise 01 Temmuz 2016 Cuma gününde gerçekleştirilecek.
*Önkayıtlar internet üzerinden yapılabilecek.
*Bir öğrenci birden fazla okula önkayıt yaptırabilecek.