Gündem 2018’in merakla beklenen 10 filmi

2018’in merakla beklenen 10 filmi

02.01.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Yeni yılda vizyonda ve festivallerde izleyiciyle buluşması beklenen, sinemaseverlerde heyecan yaratan ve önemli yönetmenlerin imzasını taşıyan 10 filmi derledik

2018’in merakla beklenen 10 filmi

Yeni yılda sinema yayınları izleyiciyle buluşması beklenen ve heyecan uyandıran filmleri derleyip okuyucularıyla buluşturmaya başladı. Bu yıl içinde haklarında konuşulacak sinemaseverlerin dört gözle beklediği filmler arasında Leos Carax, Wes Anderson, Alfonso Cuaron ve Nuri Bilge Ceylan’ın yeni yapımları da yer alıyor.

Haberin Devamı

- ‘Annette’
‘Holy Motors’la sinema dünyasına heyecan verici bir dönüş yapan Fransız yönetmen Leos Carax, yeni filmi ‘Annette’te bir stand-up komedyeni ile bir opera şarkıcısı arasındaki aşkı merkeze alacak. Filmin başrollerinde Adam Driver ve Michelle Williams bulunuyor.

- ‘Annihilation’
‘Ex Machina’nın yönetmeni Alex Garland’ın yönettiği ‘Annihilation’, kayıp eşini bulmak için bir çevre felaketinin içine dalan bir biyologu merkeze alan bir korku bilimkurgu. Oyuncu kadrosunda Natalie Portman, Jennifer Jason Leigh, Tessa Thompson, Gina Rodriguez ve Oscar Isaac’in yer alması da filme dair beklentileri yükseltiyor.

- ‘Isle of Dogs’
Amerikan bağımsız sinemasının özgün isimlerinden Wes Anderson’ın yeni filmi ‘Isle of Dogs’, sinemaseverlerin dört gözle beklediği yapımlardan. Animasyon türündeki film, şubat ayındaki Berlin Film Festivali’nin de açılışını yapacak ve Altın Ayı için yarışacak.

Haberin Devamı

- ‘Widows’
Steve McQueen’in ‘12 Yıllık Esaret’ten (12 Years A Slave) sonraki yeni filmi, yönetmenin ‘Gone Girl’in yazarı Gillian Flynn’le birlikte çalıştığı bir gerilim. Kocalarının hayatlarını kaybettiği bir soygunu tamamlamaya çalışan ‘dullara’ odaklanan filmin oyuncu kadrosu göz kamaştırıyor: Viola Davis, Elizabeth Debicki, Michelle Rodriguez, Cynthia Eviro, Colin Farrell, Daniel Kaluuya, Liam Neeson, Robert Duvall…

- ‘If Beale Street Could Talk’
‘Ay Işığı’yla (Moonlight) dikkat çeken yönetmen Barry Jenkins’in yeni projesi duyurulduğu andan itibaren merakla bekleniyor. Jenkins’in ilk filmi ‘Ay Işığı’nın Akademi Ödülleri’ne uzanmasının yanı sıra merakın bir nedeni de filmin ABD edebiyatının önemli ismi James Baldwin’in aynı adlı romanından uyarlanıyor olması...

- ‘First Man’
‘Whiplash’ ve ‘Aşıklar Şehri’nin (La La Land) yönetmeni Damien Chazelle’in yeni filmi ‘First Man’, aya ilk adım atan insan Neil Armstrong’un biyografisi. Filmde Armstrong’u ‘Aşıklar Şehri’nin başrol oyuncularından Ryan Gosling canlandıracak.

- ‘High Life’
Fransız sinemasının ünlü yönetmenlerinden Claire Denis, bu yıl izleyicilerinin karşısına ilk İngilizce filmiyle çıkacak. ‘High Life’ın türünün Denis’nin takipçilerinin beklemediği şekilde bilimkurgu olması filmin merakla beklenmesinin diğer bir nedeni. Filmin oyuncu kadrosunda Robert Pattinson, Andre Benjamin ve Juliette Binoche var.

Haberin Devamı

- ‘Roma’
‘Yerçekimi’nden (Gravity) beş yıl sonra Meksikalı yönetmen Alfonso Cuarón, yeni filmini bu yıl sunacak isimler arasında. ‘Roma’da Cuaron kökenlerine dönüp 1970’lerde Mexico City’de geçen bir aile hikayesi anlatacak. ‘Roma’, 2001 tarihli ‘Ananı Da!’nın ardından yönetmenin Meksika’da çektiği ilk film.

- ‘Ahlat Ağacı’
Nuri Bilge Ceylan’ın yeni filmi ‘Ahlat Ağacı’nın da bu yıl içinde izleyiciyle buluşması bekleniyor. Başrolünde Murat Cemcir’in yer aldığı film, kitabını basma ümidiyle doğduğu kasabaya dönen bir adamın hikâyesine odaklanacak.

- ‘Everybody Knows’
İran sinemasının iki Oscar ödüllü ünlü yönetmeni Asghar Farhadi’nin yeni filmi ‘Everybody Knows’, Arjantin’de geçiyor. Oyuncu kadrosunda Penelope Cruz ve Javier Bardem’in yer aldığı film, Buenos Aires’te yaşayan İspanyol bir kadının Madrid’e dönmesiyle başlayan olayları konu alacak.

Yazarlar