Gündem İzmir bayram namazı saati 2021: İzmir'de bayram namazı saat kaçta kılınacak?

İzmir bayram namazı saati 2021: İzmir'de bayram namazı saat kaçta kılınacak?

13.05.2021 - 00:22 | Son Güncellenme:

İzmir bayram namazı vakti araştırma konusu olmaya devam ediyor. Ramazan ayının sona eriyor olması ve bayramın gelişi nedeniyle vatandaşlar bayram namazı camilerde kılınacak mı sorusuna yanıt aramaya devam ediyor. İzmir'de ikamet eden binlerce vatandaşlar İzmir'de bayram namazı saat kaçta kılınacak, camiler açık mı sorusuna yanıt aramaya devam ediyor. İşte İzmir Bayram namazı vakti...

İzmir bayram namazı saati 2021: İzmirde bayram namazı saat kaçta kılınacak

İzmir'de bayram namazı saat kaçta kılınacak sorusu araştırma konusu olmaya devam ediyor. Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından belirlenen bayram namazı vakitleri araştırma konusu olmaya devam ederken bir diğer merak konusu olan soru ise tam kapanma sürecinde olmamız nedeniyle camiler açık olacak mı sorusu olarak dikkat çekiyor. Konuya dair Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'tan açıklama geldi. İşte merak edilen o sorunun yanıtı ve İzmir bayram namazı vakti...

Haberin Devamı

İZMİR'DE BAYRAM NAMAZI SAAT KAÇTA?

İzmir'de bayram namazı 06:34'te kılınacak.

BAYRAM NAMAZI CAMİLERDE KILINACAK MI?

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, bayram namazının camilerde kılınacağını ifade ederek, “Salgın tedbirlerinin en güzel uygulandığı mekanlar camilerimiz oldu. Cemaatimiz, tedbirler noktasında çok düzenli hareket etti. Bu tedbirlere riayet ederek inşallah bayram namazlarımızı kılacağız. Kardeşlerimizin titizlikle tedbirlere uyarak, kimseye zarar vermeden kısa zaman içerisinde bayram namazını kılıp evlerine dönmelerini buradan tavsiye ediyorum” dedi.

BAYRAM NAMAZI NASIL KILINIYOR?

1.REKAT

Bayram namazına niyet ettikten sonra tekbir alınır ve eller bağlanır,

Sırasıyla imam hatip ve cemaat sessizce "Sübhaneke duası"nı okur, sonra fasılalar halinde;

Haberin Devamı

Tıpkı iftitah tekbiri gibi yeniden eller kulak hizasına kaldırılarak 1. Tekbir alınır ve eller yanlara salınır,

Sonra 2. Tekbir alınır ve eller yine yanlara salınır,

Ardından 3. Tekbir alınır ve bu sefer eller göbek hizasında bağlanır.

İmam; gizlice “Euzü besmele” çeker, açıktan "Fatiha suresi" ile birlikte "Zammı sure veya zammı sure yerine geçecek miktarda Kur'an-ı Kerim" okur. Cemaat ise sessizce imamı dinler.

Rüku ve secde yapılarak 2. Rekata kalkılır.

2.REKAT

İmam; gizlice “Besmele” çeker, açıktan "Fatiha suresi" ile birlikte "Zammı sure veya zammı sure yerine geçecek miktarda Kur'an-ı Kerim" okur. Cemaat ise sessizce imamı dinler.

Ardından tekrar tıpkı iftitah tekbiri gibi yeniden eller kulak hizasına kaldırılarak 1. Tekbir alınır ve eller yanlara salınır,

Sonra 2. Tekbir alınır ve eller yine yanlara salınır,

Ardından 3. Tekbir alınır ve eller yine yanlara salınır,

Son olarak 4. Tekbir alınır ancak bu sefer eller kulak hizasına kaldırılmaz ve rükuya gidilir.

Rüku ve secdenin ardından oturulur, "Tahiyyat, Salli-Barik duaları" okunur ve önce sağ tarafa sonra sol tarafa selam verilerek namaz tamamlanır.

Bundan sonra müezzinin refakatinde hep birlikte 3 defa tekbir (teşrik) getirilir. Bu tekbirlerle birlikte imam hatip bayram hutbesi okumak üzere minbere çıkar.