Gündem 2022’de evlerde vakit geçirdik...

2022’de evlerde vakit geçirdik...

09.01.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

2021 sonuna doğru kısmen normale geri döndük. IPSOS, Milliyet okurları için derledi.

2022’de evlerde vakit geçirdik...

2020 yılında başlayan Kovid 19 salgını ile daha çok evde vakit geçirmek zorunda kaldık.  Bugün Kovid-19 hala hayatımızda olsa da 2021 sonuna doğru kısmen normal diye tanımlayabileceğimiz hayatlarımıza geri döndük.  Ancak 2022 yılında da bu sefer ekonomik nedenlerle yine zorlu bir sene yaşadık. Yıl boyunca harcamalarımızı kısmak için dışarıda vakit geçirmek yerine evde daha çok vakit geçirdik. 2022 Aralık ayında toplumun üçte biri son 1 ay içerisinde dışarıda vakit geçirdiğini söylerken, çoğunluğumuz evde bir aktivite, hobi ile evde vakit geçirmeyi tercih etti.

Haberin Devamı

Tabii ki bu süreçte dizi, film izlemek evde geçirilen zamanı daha eğlenceli ve keyifli hale getiriyor. Ama artık sadece TV’de değil online platformlarda dizi, film izlemek için hayatımızda.  Dizi / film izlemek için en çok tercih edilen platformlar. izleyicilerin tercih ettiği kanallar arasına girmiş. Ama tabii TV yine dizi film izlemek için en çok tercih edilen mecra. Ve 2022 yılında Gönül Dağı Türk izleyicisinin en çok sevdiği dizi olarak öne çıkıyor. 2022 Eylül ayında yayına başlayan Yalı Çapkını ise çok kısa sürede TV izleyicilerinin en sevdiği 2. Dizi olma başarısını göstermiş.  2. Sezonu yayınlanan  Yargı 2022 senesinde en sevilen diziler arasında yerlerini alıyor. En sevilen kadın oyuncu olarak Masumlar apartmanındaki rolü ile Ezgi Mola ilk sırada , Yasak Elma’daki rolü ile Eda Ece ve Yalı Çapkının-daki rolü ile Afra Saraçoğlu 2. Sırada belirtilen kadın oyuncular.

Haberin Devamı

Erkek oyuncularda ise çok ayrışma olmadığını görüyoruz . Aras Bulut İynemli, Burak Özçivit, Oktay Kaynarca, Engin Altan Düzyatan,  Kıvanç Tatlıtuğ ve Haluk Bilginer %5 ve üzerinde belirtilen oyuncular.

Son 1 aya bakıldığında dışarıda herhangi bir aktivitede bulunan bireylerin oranı sadece %32. Her 4 kişiden 1’de online platformlardan dizi /film izliyor.

SORU: Aşağıdaki ürün kategorilerinde, önümüzdeki 1 aylık dönemde harcamalarınızı kısmayı planlayıp planlamadığınızı belirtir misiniz?

2022’de evlerde vakit geçirdik...

SORU: Aşağıdaki aktivitelerden son bir ay içinde yapmış olduklarınızı belirtir misiniz?

2022’de evlerde vakit geçirdik...

Ezgi Mola en çok beğenilen kadın dizi oyuncusu. Yasak Elma- Eda Ece ve Yalı Çapkını –Afra Saraçoğlu 2022 senesinde en çok beğenilen kadın dizi oyuncularında öne çıkan diğer 2 isim.

SORU: 2022 yılında en beğendiğiniz kadın dizi oyuncusunu öğrenebilir miyim?

2022’de evlerde vakit geçirdik...

Erkek oyuncular arasında kadın oyunculardaki gibi bir farklılaşma yok

SORU: 2022 yılında en beğendiğiniz erkek dizi oyuncusunu öğrenebilir miyim?

2022’de evlerde vakit geçirdik...